Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola z opola

czy wasze 2-latki śpią w dzień?

Polecane posty

Gość ola z opola

Moja nie chce spać. Powinnam ją do tego naklaniać czy pozwolić jej zrezygnowac z drzemki?

Moja jeszcze śpi,ale liczę się z tym,że już niedługo odechce się jej.Myślę,że nie powinnaś jej zmuszać. Im dłużej(wiekowo) dziecko śpi w ciągu dnia tym lepiej,ale nic na siłę.

moja jeszcze 2 nie ma, ale nie dużo jej brakuje śpi w dzień od 1,5-3 godzin zazwyczaj, bo czasami ma dzień, że mowy o spaniu nie ma, wtedy odpuszczam

Mój miał równe 1,5 roku odkąd zrezygnowała z drzemki w dzień. Człowiek troszkę się z tego powodu namęczył,nie ma co :) Ale nie było sensu kłaść synka na siłę. Na początku cudaczyłam ile wlezie by jego uśpić ale więcej było płaczu niż snu,tak więc dałam spokój.

Moja córcia w kwietniu skończy 3 latka i zdaża się jej zasnąć w ciągu dnia ,,,a synek jak miał 2 latka to zrezygnował ze spanka w dzień , lecz gdy przed 3 urodzinami (listopad) poszeł do przedszkola(wrzesień) a tam byo leżakowanie to często zasypiał podczas tego leżakowania:) tak więc to zależy od dziecka

mała miała 1,5 roku jak przestała spać w dzień wstaję ok 8 chodzi spać ok 20 : ) ma 2 lata 9 mcy

Moja córeczka nie spi w dzień, wstaje ok 9 a idzie spać ok 19.30. Jeśli wstanie np o 6.30 to wtedy usypia sama, ale rzadko jej się to zdarza. A jak uśnie np w aucie, a rano wstała jak zwykle czyli o 9, to wtedy walczymy z nią do 22.

mysle ze jak nie chce spac to nie powinnas jej naklaniac. z moja bylo tak samo, zrezygnowala juz z drzemek w pewnym momencie, a pozniej sporadycznie do nich wracala.2 - 3 razy w ygodniu. jak widze, ze jest vardzo zmeczona to wole ja uspac zeby mi nie padla o 6, bo wtedy bedzie pobudka w nocy. czasem zasypia w wozku na spacerze.

mój 2 latek spi ok 2 godzin. Pada pomiedzy 12 a 13 :)