Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deutschland1

czy jest tu ktos kto szybciej panowal niemiecki niz

Polecane posty

Gość deutschland1

angielski?zaczynam uczyc sie niemieckiego. angielski jakos nie specjalnie mi idzie. fakt nie przykladam sie za bardzo ale jakos nie lezy mi ten jezyk. boje sie ze z niemieckim bedzie to samo po jakims czasie. moze juz taki antytalent jezykowy jestem

Gość ja się zgłaszam
ja opanowałam szybciej niemiecki niz angielski:)

Gość deutschland1
o prosze czyli jakas nadzieja jest dla mnie :-)

Gość deutschland1
a napisz mi jak sie uczylas tego jezyka?

Gość Eine Deutshce Kacke
Ja np. uczę się angielskieg od 10 lat. akt znam słownictwo, ale gramatyki to nieco mnije. Umiem się porozumiewać i nie stanowią dla mnie formy nieregualnrne problemu. Nigdy się nie uczyłam jak się odmienia czasowniki, jak się tworzy czasy przyszłe i przeszłe poprostu gdy wiele czytam i czytałam po angielsku samo przyszło. Z niemieckim inaczej. Niemieckiego ucze sie 3 lata. Gramatykę znam całą, ZE słownictwem gorzej, i mam problem z zastosowaniem mojej wiedzy w sytuacjach takich bardziej życiowych. Tylko, że niemiecki jest naprawdę dużo trudniejszy niż angielski...

Gość deutschland1
no w angielskim to raczej czasowniki sie nie odmieniaja :-) fakt niemiecki ma zabojcze slownictwo. angielski mnie dobija wlasnie te czasy, te operatory ktore sa a tak naprawde nic nie znacza tzn informuja nas tylko jaki to cczas te konstrukcje czasami takie dziwne. mam nadzieje ze w niemieckim nie jest tak zle choc wiem ze jest cala masa odmian no ale zawsze mozna kali jesc kali pic :-)))))))

No niby można ;) W niemieckim musisz znać kolejność części orzeczenia w zdaniu pobocznym. Jak to zobaczyłam myslałam, że się tego nie naucze. Cztery części orzeczenia i jeszcze kolejność zależna od kontekstu czasowego. Ale mi sprawia wiele przyjemności nauka języków.