Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siva

Zamienniki, inne nawyki, czyli male kroki a duze sukcesy !

Polecane posty

Gość siva

witam zaczynam topic Kazda z tu zagladajacych dziewczyn (bo w koncu to dzial o dietach) napewno ma cos do powiedzenia o swoich nawykach i sposobach odzywiania dajacych dobre efekty. piszcie tutaj swoje pomysly na zamiane kalorycznych produktow na ich mniej kaloryczne odpowiedniki , co z czym laczycie, jakei sa wasze nawyki i jakie dietki preferujecie. chodzi mi o zamisnniki typu jak kazdy wie - zamiast smietany - jogurt, zamiast mleka tlustego to chude i tego typu , moze ktos ma jeszcze inne nawyki jak zdrowo jesc i malo jesc a nie chodzic glodnym . Ja osobiscie jestem za south beach chociaz teraz robie kopenhaska ale nie trzymam sie scisle - tzn zamiast jak tam w jeden dzien jest pomidor i szpinak to biore zamiast szpinaku cos tam innego tez z wazywa , ale ogolnie reszty sie trzymam , zaczelam 4 dni temu poszlo 2,5 kilo wzrost 162 waga startowa - 72 kg 16.02.09 waga dzisiejsza - 69,5 20.02.09

Gość siva
piszcie tez o swoich zlych nawykach !!! Powspieramy sie nawzajem :):) Troche nowych pomyslow przepisow i sposobow nikomu nei zaszkodzi :)

Gość yokoshiko
pije kawe zamiast z mlekiem to z cynamonem ktory usprawnia przemiane materii

Gość siva
oo no niezle pierwsze slysze , sprobuje w sumie a czytalam tez ze wiele dziewczyn zielona herbate pije zamiast kawy bo lepiej pobudza ale osobiscie wole czerwona herbate :):) Czytalam tez kiedys ze np zamiast bialy chleb smarowac maslem to mozna oliwa z oliwek wtedy cala kromka staje sie o wiele zdrowsza i ma wiecej wartosci odzywczych niz sama kromka

Gość mam w życiu cel
ja zrezygnowalam z białego pieczywa na diecie, jem tylko WASA i tak bedzie zawsze bo jest pyszne :) i lekkie... A do pracy biorę kanapke z czarym chlebkiem szynka i sałatka :) Nie jem słodyczy ani nie pije napojów... Nawet nie mam ochoty na słodycze tak prawde mówiąc więc jest dobrze :) Nie jem po 18.00 jem owoce i warzywa i tylko gotowane mieso smazonego nie tkne. :) hehe i chyba tyle :)

Gotowanie w parowarze zamiast smazenia,mozna filet z piersi przyprawic i zawinac w folie miesko naprawde dobre i mniej kcal niz w panierce i na tluszczu..

Gość siva
heya , ja smazone ale bez tluszczu :):) no a co do pieczywa tez odrzucilam calkowicie biale pieczywo - tzn czasami sie kusze :):) ale wyczailam motyw taki ze znalazlam ze mozesz kupic taki przyrzad do pieczenia chleba , dziala to tak ze wrzucasz produkty i maszyna sama miesza i piecze chleb wiec wlasciwie twoje zadanie wsypac i wlaczyc :):) zarypista sprawa uskladam i sama bede piekla chleb taki jaki chce z roznymi dodatkami a co jeszcze robie to kupilam siemie lniane i dodaje do wszystkiego , dodaje tez do wielu rzeczy platki owsiane gorskie , jedzenie jest abrdziej syte zdrowsze i bogatsze w blonnik :):) ktos sie odchudza ?? Moje jedzenie dzisiaj sniadanie : kawa obiad: tunczyk z puszki w sosie wlasnym zmieszany z garscia platkow owsianych kolacja - piers klurczaka bez panierki zmazona bez tluszczu , z ziolami prowansalskimi , do tego salata zioelona z oliwa z oliwej i cytryna kolacje jem pomiedzy 17-17:30 Pozdrowki

Ja sie odchudzam sniadanie kawa potem jablko woda obiad salatka warzywna czyli w sumie ok 150-200kcal i nie jestem glodna

Gość siva
no ja w sumie tez glodna nie chodze to jest wlasnie to ze jemy jedzenie o dobrej artosci odzywczej :):) piszcie tez swoja wage bedziemy sledzic efekty :):) ktos pije soki warzywne - pomidorowe ??

Gość nieeeeeeee
siva kawa to nie jest śniadanie o dobrej wartości odżywczej... :O

Gość siva
wiem wiem z tym mam problem ale nie umiem sie zmusic do zjedzenia sniadania , pzoniej to bym mogla dwa konie wpietrdzielic z kopytami i poprawic popcornem ale sniadanie wystarczy mi kawa z mlekiem ..... Tak juz zyje od ponad dwoch lat z tak kawa z mlekiem rano , kiedys probowalam zeby jest chociazby kromke pumpernikla ale szybko mi rpzeszlo nie chcialo mi sie jesc rano ehh a do dziewczyny co pisala zeby w folie zawijac mieso - to tez jest dobree jak sie przyrzadza miesko do grilka , czesto tak robilam ale z ryba na grilka , w folii sie nie rozleci a sie tak fajnie na grilku udusi w zolkach i te aromaty nie wylatuja super jest w folii przyrzadzac :) 1 moj cel byl , przestac jesc po 18 2 przestac podjadac 3. pic wiecej wody lub herbatek 4. zmieniszyc porcje narazie pracuje nad drugim i juz tydzien nie podjadam ehh :D, ale za to kolacje koncze o 17:30 juz od dlugiego czasu :):)