Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liskaa87

czy któraś z was bierze tabletki yazz??

Polecane posty

Gość liskaa87

Mam takie pytanie mój ginekolog wypisał mi nowe tabletki antykoncepcyjne yazz jest ich 28 czyli bierze sie je bez przerwy. czy którać z was bierze te tabletki jak się po nich czujecie?? jaka jest ich cena?? czy warte są swojej ceny . Wcześniej brałam yasninelle i były ok do czasu po roku brania zaczeły mi puchnąć nogi :/

Gość dzastucha
ja brałam przez dwa tygodnie i wczoraj odstawiłam. bez przerwy miałam hustawki nastrojów: raz byłam zła, za chwile chciało mi sie płakać.... poza tym ciągle odczuwałam potrzebe zjedzenia czegos słodkiego:/ i czułam że puchne...:/ normalnie grubsza sie zrobiłam... tragedia.. na pewno nigdy wiecej ich nie wezme... ale nie jest powiedzane ze każda kobieta tak zareaguje na te tabletki...

Gość Gwiazdeczka0223
Witam, was drogie forumowiczki. Dzisiaj właśnie Pani doktor przepisała mi tabletki yazz. Ehhh chyba cięzko je dostać i wogóle czy ktoś wie w jakiej są cenie?? Wcześniej przylepiałam sobie evre ale jakos po pół roku dopadła mnie chyba depresja straszny miałam nastrój a poza tym cena była zaporowa (chociaż i tak kupowłam najtaniej w moim mieście bo za 42 zł) wiec poszłam do Pani doktor żeby mi zmieniła a ona zarzuciła mi jakimś yazz i pewnie cena będzie jeszcze gorsza ehhh, no ale cóż ja nawet po harmonecie czułam się nie najlepiej wiec już sie boje jak zaczne brać te yazz :)

Gość kobietka666
Brałam te tabletki przez 1,5 miesiąca i dłużej nie dałam rady. Ciągłe nudności, bóle i zawroty głowy, drętwienie nóg, osłabienie. Po poranku, kiedy myślałam, że za chwilę zemdleję, po prostu je odstawiłam.

Gość zmartwionyfacet
Małe pytanko. Dziewczyna jakieś 12 dni temu zaczęła brać tabletki yazz które przepisała jej pani ginekolog. Miała je zacząć brac w 1 dzień okresu i tak zrobiła. Jednak okres (nieregularne plamienie) występuje nadal i nie zanosi się aby się skończył. Mą ukochaną coraz bardziej to stresuje i często widzę, że o tym myśli (stres bo to pierwsze tabletki). Niestety wizyte u ginekologa udało mi się załatwić dopiero koło 20 lipca więc bardzo późno (ale jeszcze będę szedł zapisać do prywatnego). Jednak do tego czasu może wy mi pomożecie i powiecie czy takie plamienie, zmiany nastroju i według mnie tzw. burza hormonów mogą być normalnymi skutkami ubocznymi brania tych tabletek czy powinniśmy zacząć się mocniej martwić i bezzwłocznie udać się do ginekologa na kontrolę. Bardzo dziękuję za rychłą odpowiedź.

Gość yazzzzzzz
któras jeszcze podzieli sie opinia ???

Gość sumiko
Ja zaczynam brac 3 opakowanie i jak narazie jestem zadowolona. Najbardziej chyba z tego ze piersi mi sporo urosly :P nie ma co sie martwic przy pierwszych 2 opakowaniach jesli caly czas wystepuje plamienie, to raczej normalne, organizm sie przyzwyczaja do brania hormonow. cena moze nie jest rewelacyjna bo ja kupuje za 48zl ale co zrobic :)

Gość ee tam
No ja jutro zaczynam brac 3 cie opakowanie i jak poprzedniczka tez urosły mi cycki, mąż wniebowzięty:) bardzo dobrze je toleruje, a kosztują 45 zł, duzooo, ale cóż

Gość ee tam
aha zapomnialam dodac ze po nich mam wzmorzony poped sexualny , moge sie kochac 3 razy dziennie, mąż juz czasami wysiada biedaczek:)

Gość patulinka
ja je biore 7 miesiecy sa te jedyne tabletki po których nie przytylam ani grama czuje sie dobrze na początku ialam zmiany nastrojów i plamienia ale teraz jest ok choc od kilku dni mam bóle lydek i juz sama nie wiem czy to tabletki czy cos innego ja u mnie w miescie najtaniej place35zl

a ja moge odsprzedac tanio bo za pozno poszłam do ginekologa i bede mama ;) moj adres katrinszymanski@wp.pl. 3 opakowania

Gość darnatury
Witam!!owszem ja bralam do pewnego czasu te tabletki dopuki nieuslyszalam w niemieckiej telewizjii ze 20letnia dziewczyna zmarla po zazywaniu ich,,natychmiast je odstawilam... Czulam sie po nich sie sennie,ciagle czulam glod:(bolaly mnie krzyze,nog:(

Gość aniolekkk23
Witam Zażywam tabletki Yazz już 5 opakowanie i jak dla mnie są one znakomite. Ustąpiły bóle menstruacyjne okres trwa jakieś 3-4 dni a pozatym wydaje mi się, że nawet spadłam z wagi a piersi urosły. Tabletki u mnie kosztują 48zł ale ja bym innych nie wybrała te są dla mnie najlepsze. Pozdrawim

Gość fiki.miki
Witam ! Yazz to były moje pierwsze tabletki i niestety się na nich zawiodłam, gdyż przy 3 blistrze, przy 6 tabletce pojawiły się plamienia, które trwały 2 dni a później zaczęły się krwawienia które trwają już 11 dzień i cały czas utrzymuje się bardzo mocne. 4 dni temu odstawiłam tabletki i jak dotąd żadnej poprawy. Widocznie nie nadaje się na "testerkę nowości" ;p A i tabletki kosztowały mnie 46 zł więc pieniądze wyrzucone w błoto ;] Możliwe, że komuś innemu pasują bo to zależy od organizmu więc nie zrażajcie się :)

Gość mysia05
hej kobietki!biorę,cena 39 zł za opakowanie. Kiedyś brałam Cilest.pozdrawiam,

Gość pauletka
a czy ktoś wie jak yazz działa na trądzik? ja do tej pory brałam diane ale ze względu na migreny poszłam do gina i zmienił mi na yazz...

Gość sine.nomine86
jestem z Bydgoszczy, cena 39zl.. czekam by zazyc pierwszy blister i nie moge sie doczekac.. oby zmiany nie byly drastyczne..

Gość agall
Witam, biorę już 3 opakowanie i czują się znakomicie Miesiączki z bolesnych zamieniły się w praktycznie nieodczuwalne... 3- 4 dni i po sprawie Piersi urosły bardzo...

Gość elisad
Biorę Yazz od 0,5 roku i jestem bardzo zadowolona. Żadnych plamień, bolesnych miesiączek, ani wahań nastrojów. Wydaje mi się, że nawet trochę schudłam ;) Aczkolwiek koleżanka również je brała i przytyła kilka kilogramów, miała huśtawki nastrojów i generalnie musiała szybko odstawić. Reakcje, jak widać, są bardzo indywidualne ;) Za opakowanie płacę 38-40 zł

Gość 8o9hq
zmieniłam ginekologa a ten zalecił mi zmianę tabletek z rivegidon na yaz. Te drugie mają mniejszą dawkę hormonu. brałam je przez miesiąc i schudłam 3 kg, poza tym miałam częste i nagłe zmiany nastroju czego mój partner nie był w stanie pojąć. najpierw na niego nawrzeszczałam a za chwilę żartowałam. i zauważyłam że po tabletkach NIE MAM OCHOTY NA SEKS.

zapomniałam dodac,ze odstawilam je z powodu ciazy polecam te tabletki,ja bralam je przez 2 lata nie mialam zadnych skutkow ubocznych...wrecz przeciwnie-poprawil sie wyglad mojej twarzy,nie przytylam:)))

hej dziewczyny ja biorę już 9 tabletke 1 opakowania i wszystko jest ok:) nic mnie nie bolało itd...ale mam do was pytanie to troszke krępujące;p po zarzyciu tych tabletek mam 100% pewności ze nie zajde w ciąże? boje się bo po ostatnim stosunku z moim chłopakiem on sie we mnie spuścił...wybaczcie za tą szczerość ale boje się iść do ginekologa lub po test i ze okaze sie ze jestem w ciazy:(

Gość jaYeti
ey, a ja mam pytanie czy to prawda że przed pierwszym stosunkiem trzeba poczekać półtorej miesiąca.

Gość M.W.M
nie to nieprawda.. ale jesli są to Twoje pierwsze tabletki to najlepiej przez pierwsze 7 dni dodatkowo się zabezpieczać.