Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anikita

musze to z siebie wyrzucic!! co o Was myśle

Polecane posty

Gość anikita

Czesto zaglądam na to popularne forum i wiecie co? jestem bardzo zaskoczona! czytam posty typu "chce usunąć ciąże" odpowiedz - "jesteś zwykła kur.." albo "kupiłam sobie yorka, jest słodki" -odpowiedz "następna paris hilton". Ludzie powiedzcie mi kto Was tego nauczył? Czy Wy wiecie co oznacza słowo empatia? Czy znacie takie powiedzenie jak "nie rób bliźniemu co tobie nie miłe"? Czasami rozumiem, że kimś szargają nerwy jeśli chodzi o takie kontrowersyjne tematy jak np aborcja ale da sie chyba obejść bez kure...? Czy nikt (rodzicie?) nie nauczył Was asertywności i kultury? Ale jak już widze, że laska pisze, że kupiła sobie yorka a druga porównuje ją do paris hilton to mnie krew zalewa. Sama mam małego pieska i uwielbiam miniówki i czy to znaczy, że jestem głupia? Ludzie opanujcie się. Czy znacie takie pojęcie jak STEREOTYP?? Wiecie, że nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka? A poza tym jakim prawem obrażacie innych? Wszyscy są mądrzy przez internet ale osobiście nie umieją nawet zdania poskładać! Ja wychodze z założenie, że jeśli nie poznam drugiej osoby to nie powinnam jej oceniać. Dlaczego tak się nie lubi ludzi którzy mają wszystko różowe? Ja osobiście nie przepadam za tym kolorem ale nie dziwie sie innym ten kolor ma w sobie to coś, energie itp. Różowy gorszy od czarnego? Zawsze jak coś sie zrobi baaardzo popularne to znajdzie się ktoś kto zechce być (czasem wbrew sobie) inny, żeby być zauważonym, oryginalnym, lepszym. A z drugiej strony, nie rozumiem ludzi, którzy kopiją czyjeś style, podam prosty przykład: robiłam porządki w domu i wystawiłam na allegro łańcuszek z gwiazdkami, nie było specjalnie zainteresowanych, aukcja się skończyła mimo niskiej ceny 10zł nikt nie kupił. Wystawiłam ją ponownie tym razem 19,99 w tytule wpisałam słowo EMO, łańcuszek sprzedał się tego amego dnia a obserwujących było 7. Ludzie to żenujące. APELUJE O WIĘCEJ KULTURY, ASERTYWNOŚCI, SZACUNKU DO INNYCH, EMPATI. Przecież Bóg po to Was obdarzył rozumem, żebyście z niego skorzystali. Czy ktoś się ze mną zgadza czy ma inne zdanie? pozdrawiam Wszystkich

anikita pozdrawiam serdecznie,sama bym tego lepiej nie napisala.

Gość .belladona.
no,niezła litania trzeba przyznać. Ja mam inny problem w tej chwili na glowie a mianowicie taki,że jestem głodna jak pies a niechce mi się dupska z łóżka podnosić bo chetnie bym sobie jeszcze pokimała tak do 11stej. :-(

Gość anikita
up

Gość przegrani czemu nabluzgać
przegrani? czemu nabluzgać zaraz ?

Gość bueheheheheheehe
lepiej napisz, że krew cie zalała jak porównali cie przez psa do parsi hilton, a nie pleciesz jakies duby smalone.

Gość firia
:) Dla niektórych na naukę zbyt późno. Nie zgadzam się, że jest to portal dla przegranych. W każdej społeczności można znaleźć takich ludzi, nie tylko tutaj. Tutaj są też normalni ludzie.

Gość Zagubiona i słaba
Na językoznawstwie pragmatycznym robiliśmy analizę języka używanego na forach językowych. Do analiz posłużyły nam fora w języku polskim i angielskim. Na koniec zrobiliśmy podsumowanie. Po przeanalizowaniu większości głównych portali i po przebyciu setek for i wypowiedzi wysunęło się kilka wniosków, ale jeden rzucający się w oczy szczególnie. Polacy są niesamowicie niekulturalni i wulgarni. Na na angielskich forach dla młodzieży o hip hopie nie było tylu przekleństw i kolokwializmów, co na forum gazety wyborczej pod tematem o kobietach w ciąży. Tam niemalże nie używa się wulgaryzmów, a przytyki są tak subtelną aluzją, że tutaj przeszły by bez echa. U nas finezja w używaniu słów niecenzuralnych jest wręcz godna opisania, a sposoby w jakich się obrażamy są coraz to wymyślniejsze. Krytykujemy wszystko i wszystkich. Straszny obraz nam to wystawia jako społeczeństwu. Ale to tylko studenckie bzdury. Czy jednak na pewno nie ma w tym ziarnka prawdy?

Gość firia
Jest w tym cała tona ziaren prawdy... Przykład idzie z "góry", tak dla usprawiedliwienia ;) Kwestia wychowania, jeśli takie zachowanie byłoby KONSEKWENTNIE tępione, to byłoby inaczej. A może - taki już naród polski...?

Gość uppppppppppppppppppppppppp

Gość neneneneneiki
anikita Czesto zaglądam na to popularne forum i wiecie co? jestem bardzo zaskoczona! czytam posty typu "chce usunąć ciąże" odpowiedz - "jesteś zwykła kur.." albo "kupiłam sobie yorka, jest słodki" -odpowiedz "następna paris hilton". Ludzie powiedzcie mi kto Was tego nauczył? Czy Wy wiecie co oznacza słowo empatia? Czy znacie takie powiedzenie jak "nie rób bliźniemu co tobie nie miłe"? Czasami rozumiem, że kimś szargają nerwy jeśli chodzi o takie kontrowersyjne tematy jak np aborcja ale da sie chyba obejść bez kure...? Czy nikt (rodzicie?) nie nauczył Was asertywności i kultury? Ale jak już widze, że laska pisze, że kupiła sobie yorka a druga porównuje ją do paris hilton to mnie krew zalewa. Sama mam małego pieska i uwielbiam miniówki i czy to znaczy, że jestem głupia? Ludzie opanujcie się. Czy znacie takie pojęcie jak STEREOTYP?? Wiecie, że nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka? A poza tym jakim prawem obrażacie innych? Wszyscy są mądrzy przez internet ale osobiście nie umieją nawet zdania poskładać! Ja wychodze z założenie, że jeśli nie poznam drugiej osoby to nie powinnam jej oceniać. Dlaczego tak się nie lubi ludzi którzy mają wszystko różowe? Ja osobiście nie przepadam za tym kolorem ale nie dziwie sie innym ten kolor ma w sobie to coś, energie itp. Różowy gorszy od czarnego? Zawsze jak coś sie zrobi baaardzo popularne to znajdzie się ktoś kto zechce być (czasem wbrew sobie) inny, żeby być zauważonym, oryginalnym, lepszym. A z drugiej strony, nie rozumiem ludzi, którzy kopiją czyjeś style , podam prosty przykład: robiłam porządki w domu i wystawiłam na allegro łańcuszek z gwiazdkami, nie było specjalnie zainteresowanych, aukcja się skończyła mimo niskiej ceny 10zł nikt nie kupił. Wystawiłam ją ponownie tym razem 19,99 w tytule wpisałam słowo EMO, łańcuszek sprzedał się tego amego dnia a obserwujących było 7. Ludzie to żenujące. APELUJE O WIĘCEJ KULTURY, ASERTYWNOŚCI, SZACUNKU DO INNYCH, EMPATI. Przecież Bóg po to Was obdarzył rozumem, żebyście z niego skorzystali. Czy ktoś się ze mną zgadza czy ma inne zdanie? pozdrawiam Wszystkich.TO SAMO DOTYCZY TEMATU KTORY KIEDYS ZALOZYLAM.NAPISALAM ZE JESTEM NIEPELNOSPRAWNA I PROSZE O WPISY OSOBY Z TAKIM SAMYM PROBLEMEM.I CO?WPISALO SIE PARU IDIOTOW NIBY NIEPELNOSPRAWNYCH...TU NIE WARTO PISAC O POWAZNYCH RZECZACH!

Gość ja to myślę
szczerość na tym forum to norma

Gość to nie szczerosc
to glupota:P

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ja to myślę szczerość na tym forum to norma 14:55 [zgłoś do usunięcia] to nie szczerosc to glupota.oj tak glupota!

Gość mloda...
autorka napisala swieta prawde ale pocieszam sie tym, ze znajduje sie tu jakies 5% forumowiczow, ktorzy zawsze sluza rada i z ktorymi mozna inteligentnie porozmawiac POZDRAWIAM TE 5% :)