Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xxzizzunia1990xX123

Filmy miłosne, dramaty obyczajowe, w skrócie takie do popłakania... Pomóżcie

Polecane posty

Gość Xxzizzunia1990xX123

Witam bardzo podobaja mi sie filmy romantyczne, najlepiej z jakas nutka tragizmu, dramaty obyczajowe itp.. ;) Czy znacie moze jakies takie filmy, co proponujecie...?? Czy znacie moze cos podobnego do: "Kiedy przyjazn zabija" "Zdeptana niewinnosc" "Wielkie nadzieje" "Szansa na sukces" "Szkoła uczuć" pomózcie...;)) z góry dzieki...;))

Gość ksennnaaaa
Czule slowka z Debra Winger i Shiley Mc Clain. Klasyk!

Gość no to skoro mowa
o klasykach: angielski pacjent

Gość Do płakania miłość
LECĄ ŻURAWIE

do popłakania? Może nie miłosny, ale: \"Motyl i Skafander\" Piękne dzieło...

Gość prosze podawajcie
z jakimi aktorami te filmy

Gość Do uśmiechu miłość
SKARB

Gość Do płaczu i dumy
może trochę mało romansu, ale to historie prawdziwe HUBAL i kto zna film: AGENT NR 1 ?

Gość ozdobińska
"Uwierz w ducha" Patrick Swayze, Demi Moore to już klasyka, klasyczna scena przy lepieniu garnka z gliny :-) cudo....tym bardziej że Patrick jest teraz ciężko chory :-(

Gość dramat miłość do płaczu
"Przerwany lot"

Gość LECĄ ŻURAWIE
- jeżeli będziecie mieli okazję zobaczyć ten film, to nie możecie jej zmarnować, bo jest to dzieło naprawdę wyjątkowe. Film o świetnej reżyserii i o genialnych wręcz zdjęciach, które stworzyły na ekranie jakiś magiczny, poetycki świat. Oglądając film po raz kolejny, nie zwraca się już tak uwagi na to o czym on mówi (niemniej jednak jest to przepiękna opowieść o miłości, wojnie, niespełnionych marzeniach, winie i odkupieniu), ale na to, jak się tę treść przekazuje. Chodzi tu oczywiście o te nieprawdopodobne zdjęcia i montaż - autorom udało się w sposób genialny oddać emocje bohaterów, zsubiektywizować to, co widzimy. Nawet jeśli bohaterowie nie powiedzieliby żadnego słowa, wiedzielibyśmy, co czują. Punkt zborny, sekwencja w brzozowym lesie, cierpiąca twarz biegnącej Weroniki, jej płacz, kwiaty dla żołnierzy i sznur lecących żurawi - tych momentów nie zapomnę nigdy.

Gość LECĄ ŻURAWIE
- Ja do tych momentów dodałabym jeszcze odczytywanie listu Borysa i oznajmienie przez przyjaciela Borysa o jego śmierci, podczas gdy Veronika pierze ubrania. Te dwie sceny zostały nakręcone bez takiego patosu jak wymienione przez Ciebie, ale poruszają dogłębnie. Jakby się jeszcze bardziej zastanowić, to możnaby dziesiątki takich drobniejszych i wzruszających scen znaleźć. Tylko rosyjscy twórcy potrafią doprowadzic mnie do tego, ze łzy leca mi z oczu juz przy poczatkowych napisach - na samo wspomnienie o tym, co nastepuje po nich. I podziwiam Cię, że zdołałeś ten film obejrzeć w całości po raz drugi. Mnie udaje sie jedynie wrócić do poszczególnych fragmentów, nasilenie emocji mnie o stokroć przerasta.

Gość fsdgdfhgdhdghdsfsgdafasewasasa
Ps kocham cie pamietanik Irreversible o anoreksji: skrywana tajemnica umrzec dla tanca z milosci do nancy szczyt glodu cena doskonalosci gdy przyjazn zabija

Gość sweet november1
Słodki listopad :) z Charlize Theron i Keanu Reeves

Gość zajebisty kometarz
PS. Kocham Cie gwarantuje ze bedziesz na tym ryczec jak bobr juz po 15 minutach filmu

Gość taktaktak
polecam takzke film: Kopciuszek z Hilary Duff

Gość gfr
Pamiętnik - ryczałam prawie przez cały film Miasto aniołow

Moim faworytem jest \"Dom dusz\" z Meryl Streep,Winoną Ryder i Antonio Banderasem.

Gość gfr
PS. Kocham Cie??????? po pól godziny wyłączyłam, bo byl beznadziejny