Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dalera

Odżywki do włosów

Polecane posty

Dziewczyny! Pewnie sa tu już tematy o odżywkach do włosów, ale chciałabym je poczytać w jednym miejscu ;-). Szukam dobrej odżywki do długich kręconych włosów. Wiadomo, że włosy kręcone się bardziej przesuszają i łamią. Co polecacie? Jakie odżywki/metody/witaminy na piękne włosy?

Gość Raona
Ja ostatnio kupiłam Radical w plynie, do wcierania w skore glowy. Ale dopiero zaczynam kuracje wiec o efektach nie mogę jeszcze powiedziec.

Gość Boriana
Polecam Kallos- z proteinami z mleka.

Gość nerissa
Timotei (do włosów brązowych, ale jak nie ma akurat tej to biorę jakąkolwiek z timoteia), mi akurat włosy się przetłuszczają, więc nie wsmarowuję jej w całe włosy a tylko od połowy w dół, stosuję ją od dobrych 3 lat i dzięki niej włosy przestały mi się rozdwajać i łamać. (Dodam, że niedawno myślałam, że rozdwajanie końcówek mi przeszło na dobre, a odżywkę stosowałam "z przyzwyczajenia" i jak byłam na wakacjach kupiłam odżywkę innej firmy - fructis chyba - i po miesiącu okazało się, że włosy się rozdwajają, łamią itp) Nie wiem czy nie jest to specyfika moich włosów, ale w życiu wypróbowałam dużo odżywek - w tym i te "drogie" i te "dostępne tylko w aptece" ale nic nie działało, dopiero jak się poddałam i przeszłam na zwykłego timoteia...

Gość mmmmm...mmmmm.....mmmmm
a moim zdaniem dobre są maski, raz w tygodniu, albo ze dwa jak masz b. zniszczone włosy. A jeśli odzywki to tylko te do spłukiwania bo te bez spłukiwania obciażaja włosy. Ja mam długie i prztłuszczające się włosy. Myję je codziennie więc problem by było codziennie spłukiwac odżywke :) . Stosuje maske 2 razy w tyg. I jeszcze codziennie prostuje włosy... przed tym nakładam specjalny krem tzw. ochrone przed wysoka temperat. Mozesz zastosowac płynny jedwab, ale nie za długo bo da Ci to odwrotny efekt i zacznie on przesuszac włosy po pewnym czasie.

Gość Oleńka234
Boriana - też ją lubię :) Też mam długie kręcone włosy, pielęgnacja to koszmar ... Stosuję wiele specyfików ... :O

Gość ciastko8899
polecam odzywki naturalne np. z lavery, neobio, sante poza tym nie sa testowane na zwierzatach, maja specjalne certyfikaty