Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dualcore

Kobieta z dzieckiem

Polecane posty

Anielica z piekła rodem nietety zdecydowana wiekszosc spoleczenstw dzisiejszych ulega presji massmediow tak to ma dzialac manipulacja ktora posloguja sie media ma nestety wielka sile. Przykladem (moze nie ma miejscu, ale chyba dobrym) moze byc np. stosunek do Rosji lansowany przez mass media chodzi tu oczywiscie o to by pokazac kraj ten jak siedlisko barbazynstwa, a zachod jako eden wiele razy obserwowalem to zjawisko i ludzie nie znajac Rosji identyfikuja sie z tymi pogladami, poniewaz dziala na nich manipulacja przykladowo nie znaja walorow turystycznych rosyjskich i wiekszosc jezdzi wylacznie na zachod na wycieczki, a np Moskwa jest przepieknym wspaialym miastem podobnie jest z innymi sferami zycia nastapila cholernie silna makdonaldyzacja i ludzie niestety ulegaja jej sile nie oznacza to, ze Ci ludzie sa zli czasem sa slabi, ale nalezy im uswiadamiac racjonalnymi argumentami, ze myslenie kreowane przez mass media jest bledne.

dfgdfds te sidla to najwspanialsze sidla jakie mozna sobie wyobrazic ;)

A jakie masz szanse, zeby komus racjonalnie wytlumaczyc, ze w zyciu nalezy kierowac sie wlasnym rozumem i zdaniem, a nie zaslyszanymi informacjami? A moze ludzia tak wygodniej? Nie wiem, dziwi mnie to... to faktycznie musza byc slabi ludzie, skoro nie sa w stanie zyc wg wlasnych zasad...

Gość .kama.
piszecie o mniejszości. ja wierzę w ludzi. a Rosja to cudowny kraj

Anielica z piekła rodem tak naprawde w jakis sposob wszyscy ulegamy presji massmediow, ale niekoniecznie wszyscy w duzym stopniu ;) Jesli chodzi o tlumaczenie ludziom tego to moim zdaniem nalezy robic to na przykladach (np. na przykladzie Rosji) ale lepszym przykladem jest konstytucja RP troche babcie tym zdziwilem nawet ;) bo ona jest za Kaczorem a ja jej pokazalem ze to co gada w mediach to manipulacyjna pokazowka mi uswiadomil to pewien dr. z uniwerku chodzi tu o to, ze kaczor(jak i inni politycy) uwazaja nasza konstytucje za bubel prawny w ktorym nie ma dokladnych opisow rol poszczegolnych urzedow takich jak premier czy prezydent i nie ma rozdzielenia funkcji, a to bzdura kreowana przez media, poniewaz wystarczy przeanalizowac 6 rozdzial konstytucji by stwierdzic ze opisy rol poszczegolnych urzedow sa pisane precyzyjnie zatem politycy albo nie znaja konstytucji, albo poslogja sie manipulacja i to nalezy uswiadamiac ludziom cieszy mnie to, ze starasz sie nie ulegac mediom :) postaraj sie tez uswiadamiac ludzi :) nawet jedna osoba odwrocona ze zlej drogi jest wiele warta i zgadzam sie z Toba, ze ludzia sie latwiej zyje w takiej blogiej nieswiadomosci ;)

.kama. Nie zgodze sie z tym. Dlaczego ? Wsiadz do tramwaju, a autobusu, cy pociagu i zobacz jaka prase ludzie czytaja fakt, super express itd. nie np. polityke czy newsweek i czasem przysluchuje sie wypowiedziom ludzi i komentarzom ludzi po przeczytaniu artykulu jakiegos nacechowane sa one oczywistym debilizmem. Nastepnym przykladem na to, ze jednak nie piszemy o mniejszosci jest wplyw radia maryja i tv trwam na opinie ogromnej grupy sluchaczy tego radia ja tez wierze w ludzi napewno da sie ich zmieniac, ale zaden czlowiek nie rodzi sie dobry czy moralny jak pisal John Locke czlowiek kiedy sie rodzi jest jak nie zapisana kartka papieru ktora zapisuje sie roznymi rzeczami dobrymi i zlymi w miare zdobywania doswiadczenia przez czlowieka

Gość .kama.
tu masz rację, szara masa. rzeczywiście tak jest. radio maryja ma ogromny wpływ na ludzi i nawet niedawno się o tym przekonałam, przeżyłam szok, jak można??

.kama. jesli ktos z wyznawcow tego radia Cie obrazil to nie przejmuj sie tym ja kiedys zostalem nazwany pierdolonym zydem przez starszego Pana ja mu nic na to nie odpowiedzialem bo nie uzywam przeklenstw, a w szczegolnosci do starszych ludzi, ale kiedy slysze poglady sluchaczy tego radia to mnie krew zalewa, ale staram sie im cierpliwie tlumaczyc, ze te poglady sa mylne z tymze ze zazwyczaj ich argumenty sa takie ze niejestes Pan katolikiem albo zydem jestes to przykre, ale czesto nic sie na to nie da poradzic Pozdrawiam ;)

Gość .kama.
a audycji radiowej słuchałeś? szoookk

Tak sluchalem z czystej ciekawosci podam Ci pewien cytat O. Rydzyka (bylo to z rozmowy telefonicznej) dzwoni kobieta i mowi -"Jestem w stanach i sa tu automaty do sprzedazy prezerwatyw.-Rydzyk odpowiada-to Pani nie jest w stanach tylko w piekle." "Drugi zaslyszany cytat(tylko ze dokladnie nie pamietam slowo w slowo) Kiedys szatan ukazywal sie ludziom pod postaciom ladej kobiety, czy przystojnego mezczyzny (cos jeszcze powiedzial ale nie pamietam:) ) a dzisiaj ukazuje sie pod postaciom Haryego Pottera" Posluchaj tego kama http://www.youtube.com/watch?v=G-VvjlMVdPM i tego http://www.youtube.com/watch?v=Ewm2KomTg0o

Gość .kama.
zaniemówiłam........ ja takich ludzi omijam z daleka, niech sobie żyją, to bardzo długi temat i długo można by było pisać

Kama ja sie staram tez ich omijac, ale jak czasem jade tramwajem i slysze w jaki spsob starsze osoby wypowiadaja sie o mlodziey to mnie krew zalewa i sie wtracam do dykusji te osoby nie znaja mlodych ludzi (tylko z tego co napisze fakt, albo powie Rydzyk. Tu jest krociutki artykulik, ktory kiedys zamiescilem na pewnym portalu dotyczacy problemow z zlym traktowaniem mlodych ludzi w naszym kraju : W Polsce mlodziez traktowana jest z przymrozeniem oka nawet osoby majace po 20 kilka lat nie sa zauwazane traktuje sie nas jak male dzieci. Wiele osob w tym wieku marnuje sie przez fatalne podejsce spoleczenstwa. Talenty wsrod mlodych ludzi nie sa wykrywane np. w dziale muzyki i dlatego np. w sylwestra rok w rok jestesmy zmuszani do sluchania Maryli Rodowicz, albo Krzysztofa Krawczyka zadnej alternatywy. Polska mlodziez nie ma gdzie wychodzic wieczorem nie ma zadnej alternatywy niz telewizor. W moim miescie Tczewie naprawde zyje sie jak na duzej wiosce nie ma tu NAWET KINA w miescie, w ktorym mieszka 60 pare tysiecy ludzi nie ma zwyklego kina wszystko sie kreci wokol kosciola. Kiedy maja otworzyc w miescie (mowie ogolnie nie o Tczewie) Jakis np. klub to starsi ludzie natychmiast sie buntuja i wykrzykuja hasla, ze mlodziez jest zniszczona itp. powtarzaja zaserwowane im w mass mediach glownie rm i telewizji trwam slogany i stereotypy. Przeciez zdecydowana wiekszosc mlodziezy to nie huligani. To oczywiste, ze istnieje element spoleczny, ale prosze zwrocic uwage na to, iz istnieje on w kazdej grupie wiekowej (mowie tu np. o 60 latkach pijacych jakies siarczany na lawkach czy pod sklepami) w telewizji trwam jakos sie pomija ten watek. Denerwuje mnie bardzo rowniez to, ze ludzie tworzac swoje opinie powoluja sie na takie smieci jak fakt czy super express to jest fatalne zjawisko nastepuje pewna debilizacja spoleczenstwa ludzie powtarzaja zaslyszane slogany tworzac trudne do obalenia stereotypy i generalizacje generalizacja jest bardzo grozna np. mowienie, ze wszystko zle jest wina mlodziezy. Adolf Hitler rowniez generalizowal "wszystkiemu winni sa zydzi" do czego dopowadzila wiara w takie hasla? Do katastrofy. Ojciec Rydzyk wlasnie wydaje sie odgrywac role takiego generalizatora. Za granicami naszego kraju mlodziez traktuje sie zupelnie inaczej niz w Polsce, ale to temat do innej dyskusji (mowie np. o kompletnie innym podejsciu do studentow, ktorzy maja znacznie wiecej perspektyw) Ja kocham moj kraj, tyle, ze jesli obecne patologie rozwijac sie beda dalej to prawdopodobnie jedyna alternatywa beda wyjazdy i to wlasnie moja wizja katastrofy w wyniku generalizacji...

Gość .kama.
odezwę się jurto o tej porze bo muszę spadać

Czesc ! :) Kama jak bedziesz daj znac ;) ja bede wikszosc wieczoru pewnie ;)

Gość .kama.
cześć jestem przez trochę

Gość .kama.
nasze społeczeństwo rzeczywiście uległa wpływom kościoła,bardzo bardzo. to co się dzieję jest niewyobrażalne,władza kościoła jest ogromna.i dopóki tak będzie nic się w kraju nie zmieni..

Czesc kama przepraszam, ze mnie nie bylo, ale wyszedlem sobie na spacerek ;) mialem taka potrzebe nagla ;) a jesli chodzi o kosciol to niestety ma on fatalny wplyw na niektorych ludzi, ale powiem Ci, ze kiedys sie to zmieni musi sie zmienic ;) Ja pewnie bede dopieo jutro wieczorkiem bo bed na uczelni ale podaje moje gg jak masz gg to zagadaj ;) 12188835 ;) jesli chcesz oczywiscie, ale wyslalem bo wydajesz sie byc ok ;) pozdrawiam Cie bardzo serdecznie ;)

Oczywiście,że tak dziecko nie jest żadną przeszkodą w znalezieniu miłości i szczęściu.....

Gość
dualcore => większość facetów woli się wiązać z panną bez zobowiązań. Babę z dzieckiem biorą moim zdaniem tylko felerni. Starsi rozwodnicy, patologicznie nieśmiali, bezpłodni etc.

Gość .kama.
to kocie jeden spytaj się kogoś dojrzalszego od ciebie i kogoś kogo ktoś kiedyś pokochał i wyciągnij wnioski ze słowa miłość, na pewno ci się przydadzą. felerni? zła odpowiedź, na pewno z innej gwardii niż ty. miał.

Kocie Behemocie ja zgadzam sie z Kama nie znasz chyba potegi milosci ;) a jesli chodzi o \"felernych facetow\" jak to zostalo napisane to jedna z moich kolezanek powiedziala ze czasem sa oni nawet lepsi niz taki typ bonzo bo angazuja sie w zwiazek. Jak ja bym pokochal kobiete to dziecko nie bylo by problemem tym bardziej ze lubie dzieci :) a najbardziej male bardzo ;)