Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxior

Jaki LCD? na co zwrócić uwage?-do znających się ...

Polecane posty

Gość gaguniaaa
przymierzam sie do kupna telewizora zdecydowałąm sie na marke SONY, mam do niej zaufanie wiem ze fuszerki nie robią. Zastanawiam się nad kupnem modelu 32W5500 i 32W5740 co najlepsze maja identyczne dane techniczne, nie wiem tylko jak z jasnością nie mogę się doszukać jaka jest w 32W5740 bo w 32W5500 jest 500 :) więc jest super może mi ktoś powiedzieć jaka jest w tym drugim tv być może to zawazy nad kupnem telewizora, niemozliwością jest by producent puscił na rynek dwa identyczne telewizory!!! dla wszystkich nie mających pojecia w kupnie telewizora podam wam co jest najistotniejsze 1. full hD 2. kontrast im większy tym lepiej np 80000:1 -dynamiczny np (sony) 3. jasnośc im większa tym lepiej polecam 500 4. czas reakcji im mniej tym lepiej,sony ma 8ms kiedy pgilipsy maja np 4 ms, powiedziano mi w sklepie bym sie tym nie sygerowaął przy poruwnywaniu marek bo kazdy producent ustala sobie tą wartosć indywidualnie co prowadzi do tego ze w 8ms w sony mozę sie równać 4 ms w Philipsie ! wiec najlepeij obrac sobiej uż jedną konkretną marke i tam szukać najlepszego telewizora 5. musi być 100 Hz !!! 6. zeby nie był na płycie toshiba - za pare lat maja nieodbierać i to by było na tyle ;) i tak suma sumarum naprawdę bym polecała SONY i to wcale nie jest droga marka jak sie po porównuje w sklepach rozbierzności są niesamowite ten tv 32W5500 kosztuje od 2649zł - 4.500 tysiaca!- (w centrum sony!) !!! więc wziąśc pod uwage tą najtańszą cene to kosztuje tyle co wypasiony samsung czy lg czy kazdy inny tv więc skoro ceny sa zblizone to czy nie lepiej postawić na sprawdzona marke ??!!!. I przestrzegam uwaznie porównujcie ceny ,szukajcie w róznych sklepach. Polecam strone http://www.skapiec.pl/ mozecie poróanc sobie dane techniczne telewizorów oraz macie podane sklepy w jakich dany telewizor występuje razem z cenami :).

Gość gaguniaaa
7.i jeszcze kont widzenia, jak będzie miał 178 stopni to będzie dobrze

Gość 1xwalx1
Witam! Polecam Samsung z serii LE xxb650 gdzie x to przekątna w calach. Kupiłem na Allegro 42 calowego i miałem zapytanie od jednego z użytkowników Allegro. Moja odpowiedź - fragment: "Powiem tak - jak bym miał podjąć jeszcze raz decyzję o zakupie telewizora za cenę nie przekraczającą 3500 to z pewnością była by to ta sama marka i ten sam model. Przed zakupem najpierw przeczytałem opisy tech. wielu telewizorów, byłem w Media Markcie gdzie stały różne telewizory obok siebie i stąd mój wybór. Za 3500 możesz mieć bardziej renomowaną markę /Panasonic, Sony/ ale jakością obrazu a zwłaszcza możliwościami ustępują. Wpinasz pen drive oglądasz z niego film z większości formatów, podpinasz internet najpierw się automatycznie uaktualnia oprogramowanie, następnie możesz oglądać filmy HD z YouTube ma dekoder mpg4. Obraz świetny, oczywiści najlepszy to cyfra. Ja polecam." Zaznaczam, że było to w sierpniu i dotyczyło 42. cali. Pozdrawiam.

Warto teraz sprawdzać, czy telewizor ma wbudowany tuner dvb-t umożliwiający odbieranie naziemnej telewizji cyfrowej, która powoli staje się w Polsce standardem. Jeżeli jednak coś się spodoba bez dekodera, warto taki kupić dodatkowo, najtaniej tylko na wasserman.pl