Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxior

Jaki LCD? na co zwrócić uwage?-do znających się ...

Polecane posty

Gość Samsung rulez
Panele Samsunga zakłada do swych telewizorów i Sony i Philips. Natomiast Panasonic robi dobre plazmy, ale nie LCD. Co do parametrów to warto, aby TV miał funkcję 100Hz True Motion, poprawiającą płynność ruchu, no i jak najkrótszy czas reakcji matrycy - obecnie 4 ms lub 2 ms (2 ms jest dużo droższy) aby wyeliminować smużenie Kontrast dynamiczny minimum 15000. Rozdzielczość - przy dużych ekranach raczej Full HD

Będę się wtrącać :) Polegam na tym, co do mnie dociera, co czytam. Być może dzwoni, tylko nie wiem, w którym kościele... "Naziemna telewizja cyfrowa będzie odbierana w tzw. standardzie MPEG-4. "Jeżeli dziś pytamy o telewizor w sklepach, pytajmy nie o to, czy jest przystosowany do odbioru telewizji cyfrowej, tylko do takiej telewizji, jaka będzie dostępna w Polsce - czyli w tym nowym, technologicznie lepszym standardzie" - wyjaśnił. Zaprezentował też biało-czerwony znak graficzny, który będzie umieszczany na urządzeniach przystosowanych do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej w standardzie MPEG-4. "Z tym znaczkiem można śmiało kupować sprzęt, bo on będzie gwarancją, że możemy na nim obejrzeć telewizję cyfrową" - powiedział.

Starsza, ale lepsza. Sprawdz LCD na normalnym sygnale uzywanym w prawie kazdym domu, to gwarantuje Ci, ze sie zalamiesz.

Gość maxior
onanizuje się wiertarką :classic_cool:

Gość maxior
uprawiam seks z psem sąsiada. Wielkim Hartem :D

Gość maxior
kręce palcem w doopie :D 🖐️

Gość wetooo
c o ty chrzanisz?? nikt teraz nie kupuje plazmy! nie jest lepsza, jest tylko strasza, żre duzo prądu, jest sprzetem krótko zyjącym niestety

Gość maxior
nie podszywaj się ! każdy chyba lubi analne pieszczoty :(

Gość maxior
dzisiaj na obiad zjadłem ciepłą parująca kupe :P

Gość maxior
ok, dzięki za rady a ty pryszczaty onanisto podszywaczu idz spac ;) bo jutro na kasze nie zdążysz

Myrevin - z Samsunga nie?? dlaczego? ma dobre opinie} Nie mam nic tej firmy, znajomi narzekają a to na nagrywarkę a to na dvd a to na telewizor. Ja nie narzekam na żaden produkt Philipsa. Mam 15 lat zapalarkę do gazu(tej firmy i czajnik elektryczny) i nadal(tfu,tfu)działa.

_ff_ Starsza, ale lepsza. Sprawdz LCD na normalnym sygnale uzywanym w prawie kazdym domu, to gwarantuje Ci, ze sie zalamiesz. Dlatego dopóki nie zdecyduję się na platformę będę oglądała w moim wysłużonym Sony KV-32FQ75D :).

Gość maxior
:D:D ale ja pytałam o tv LCD ... ale dzieki ;)

Gość wetooo

Gość ile chcesz możesz wydać
Dlaczego praktycznie nieistotny jest tuner mpeg4? Zawsze (no prawie zawsze, o ile LCD będzie mieć gniazdo) można będzie dokupić (i taniej wyjdzie) zewnętrzny tuner i to wtedy, gdy będzie znany standard (dziś mówi się o mpeg4, ale żadne przepsiy jeszcze tego ostatecznie nie regulują). Dziś kupiony LCD raczej tych czasów nie doczeka. Jeśli nawet, będzie już technologicznym staruszkiem. a w przytpadku LCD 1, 2 lata to naprawdę dużo... Przesunięto (już chyba oficjalnie wprowadzenie sygnału cyfrowego na rok 2015 (zamiast planowanego 2012 - byłoby na EURO2012 - tfu nasze władze ) Jest już nadawany sygnał cyfrowy naziemny (testowo) w paru miastach (zarówno mpeg2 jeszcze jak i docelowo mpeg4 później) , na jesień mają ruszyć szersze testy w wybranych miejscowościach, ale oferta programowa i tak będzie bardzo uboga. _ff_ ma sporo racji z plazmą odnośnie sygnału kablowego, ale ... mniejsza o to ale ... tu o LCD ma jednak być

Gość maxior
ile chcesz możesz wydać-------podpowiedz mi w takim razie jakie firmy sa lepsze: samsung, philips a moze toshiba, sharp....?

Zeby facet poprostu potem nie plakal, jak to podlaczy w domu. Wiecej oglada sie jednak tv, anizeli DVD czy blu ray.

Gość maxior
własnie wiecej bede oglądac filmów na dvd... tv tez ale tylko wiadomości, pogoda :D a wtedy czesto nie patrze tylko słucham i nie facet ;) dzięki za wszystkie rady, już sobie to troche poukładałam, teraz tylko firma (!)

Gość wetooo
samsung wcale nie jest zły, ile ludzi tyle opinii czasem nie ma reguły, jednemu pasuje, drugiemu nie, jednemu sie zepsuje, innemu podziała o wieleeeeeeeee dłuzej, ot technika

>>teraz tylko firma (!) Tylko Sony. :) No dobra, wiem, że można kupić lcd o tych samych parametrach, ale tańsze. I co z tego. :) Dla mnie nie tylko parametry, ale i wygląd się liczy. Telewizor traktuję też jak wystrój mieszkania, jak obraz na ścianie, musi się więc komponować i dobrze prezentować. A w tej kategorii Sony jest debeściak. Moim zdaniem rzecz jasna. :)

Nawet Rolls-Royce się może popsuć, jeśli trafisz na "pechowy" egzemplarz. To nieuniknione, że jakaś część produkcji okaże się wadliwa, więc ABSOLUTNIE nie kieruj się nazwą firmy. Wszystko będzie zależeć i tak od tego jednego egzemplarza, który akurat trafi do ciebie... Więc zostawię opinie ogólne o firmach, jako nieistotne. Porównywać można konkretne modele danych firm. I muszę zauważyć, że ciągle brak odpowiedzi na pytanie praktycznie NAJISTOTNIEJSZE!: "ile chcesz możesz wydać" ;) Cena wpływa na to, czego szukać i na co zwracać uwagę i co ostatecznie kupić...

Gość maxior
a więc... pisałam już - na Ceneo znalazłam lcd za jakieś 2000-2200 zł o parametrach - 37 cali, Rozdzielczość : 1920x1080, kontrast 35 000, 3 gniazda, full hd... - jest to philips i samsung przeważnie. mam nadzieje ze to dobry wybór :O

Gość też pracownik
ludzie, chyba nie bardzo się znacie na temacie Duże koncerny mają swoje oddziały i zwykle jest tak, że tylko część z nich produkuje najlepsze wyroby. Np. Samsung jest liderem w dziedzinie telewizorów i monitorów LCD, natomiast telefony czy aparaty cyfrowe robi awaryjne. Panasonic produkuje najlepsze TV plazmowe, ale LCD już nie bo ma fabryki w Czechach. Sony produkuje dobre telewizory i wieże oraz komórki, ale już aparaty cyfrowe, przynajmniej kompaktowe, knoci. Tak więc nie ma co uogólniać, trzeba patrzeć na konretną grupę wyrobów, czyli np. telewizory LCD

Gość maxior
a więc... pisałam już - na Ceneo znalazłam lcd za jakieś 2000-2200 zł o parametrach - 37 cali, Rozdzielczość : 1920x1080, kontrast 35 000, 3 gniazda, full hd... - jest to philips i samsung przeważnie. mam nadzieje ze to dobry wybór

"Praktyka czyni mistrza", więc rada ...praktyczna :) Całkiem poważna. Weź parę płyt DVD z tych, które oglądasz (filmy, koncerty? - wtedy ważny dźwięk ! w LCD lub posiadanie zewnętrznego "odbiornika") , udaj się do sklepu i dokonaj porównania NA WŁASNE OCZY (zwróć uwagę na odległość oczu od LCD i ewentualnie kąty patrzenia). Niestety nie zawsze znajdziesz modele - zwłaszcza w jednym sklepie - które mogą cię interesować jako wybór docelowy... Jeśłi zauważysz zdecydowaną różnicę na korzyść jakiegoś modelu, rozważ jego wybór. Jeśli masz możliwość nagrania cyfrowego (trudno - stratnego) swojego sygnału /odbiory programu TV - nagraj na DVD i tez porównaj (zawsze coś mozna wywnioskować).

pisałam już - na Ceneo znalazłam lcd za jakieś 2000-2200 zł - tak, ale "znalazłaś", to jednak trochę za mało. czy to znaczy, że 2200 to max co możesz wydać ? czy np. 2600 tez przejdzie, czy wolałabyś nie więcej niż 1800... Bo cena decyduje o wyborze "opcji". Ale to tylko dywagacje (teoretyczne, bo często się płąci za rzeczy, któe sa "marektingiem), gdyż najlepiej postaraj się zrobić to, o czym z godz. 21:21 ;) Sama OCEń OBRAZ NA WłASNE OCZY i na tej podstawie dokonaj wyboru. Jakiś model "wybrałaś" ? Link daj. W samsungach jestem zielony, pozostałe przez ciebie wymienione marki w miarę znam (przynajmniej część serii)

I chyba dobra rada: jeśli ma być 37 cali i bez sygnału HD w najbliższym czasie, zamiast "full HD" (1920), lepiej wybierz niższą rozdzielczość , bo skalowanie obrazu z rozdzielczości PAL zazwyczaj będzie lepsze na 1368 niż na 1920. Zamiast 1920 , która i tak NIE BęDZIE CI POTRZEBNA, zyskasz na innych funkcjach (kupując w tej samej cenie).

Gość wiecie to jest skandal
że w poważnej dyskusji pojawiają się głosy jakichś debili o kupie na obiad, a moderatorki nie kasują tego syfu!!!

Gość gsyegcb fjeknvceiv
"Jaki sygnal? Bo jesli np. kablowka to LCD odpada odrazu. Dzisiaj najlepiej kupic plazme" NO KOMENT A jesli chodzi o marke to tylko Samsung, wiem co moweie bo pracuje w sklepie ze sprzetam lektronicznym, nie w Polsce.