Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MartaaaaMartaaaa

co robić po filologii rosyjskiej........

Polecane posty

Gość trzeba bylo wczesniej o tym my
slec :P

tłumaczenia dokumentów, tekstów, spedycja na tereny Rosji(oczywiście po przyuczeniu do tego zawodu :) ), "pilot" wycieczek do Rosji, praca w ambasadzie

Gość lollipop01
zrób sobie spacjalizacje jakkaś tłuamczeniowa , ale to ksoztuje o ile nie ma sz czegoś takiego na studiach :)!!! zrób sobie pedagogiczna najpier po pracuj jako nauczyciel prze pare lat a pózniej idzna tłumacza

Gość wodaźródlana
skoro szkoła odpada to to co inni powyżej powiedzieli, praca jako przewodnik albo tłumaczenie dokumetów.

można zrobic specjalizację pedagogiczną na mojej uczelni ale właśnie z tego zrezygnowałam. Moje zamiłowanie do tego co rosyjskie znika jak pomyślę o pracy.......bo wybór marny kierunek studiów nietypowy

Gość lollipop01
no to słąbo ze nie robisz tej specjalnosci ,!!!!!

Gość Ejzehejop
Sama mialam isc na filologie rosyjska bo ogolnie mowiono ze jest na to popyt i potrzebni saludzie z j. rosyjskim. Ostatecznie poszlam na f. angielska i bardzo sie ciesze. Prawda jest taka ze jak mieszkasz w malym miescie to za duzego wyboru nie masz. Jak w duzym mieszkasz miescie to mozesz byc tlumaczem, albo szukac pracy w szkole, plus korki udzielac. Jak w malym miescie to pozostaje tylko praca w szkol typu liceum. Radze zrobic jakies podyplomowe.

Gość a ile Ty masz lat
Kochana, ten rosyjski to strzal w 10! Wiesz jak dobrze zarabia sie w Rosji? Zalap sie do jakiejs firmy, moze jako tlumaczka, bedziesz spala na kasie i jezdzila ze swoim szefem tu i tam. Nie wspomne ile zarabiaja menadzerowie (nawet nizszego szczebla) z Europy w Rosji wlasnie. Teraz kariere robi sie wlasnie tam, nie na zachodzie. Prwatny kierowca, karnety na basen, silownie, dla dzieci, zony, meza, super apartament i niewiarygodna płaca. Szukaj pracy w firmie, ktora ma oddzialy w Rosji, a jestes ustawiona. Zazdroszcze Ci normalnie. Ja skonczylam prawo i gowno robie, masakra. Nawet mysle czy nie uczyc sie rosyjskiego i nie wyemigrowac tam.

Gość nie ma tu informatyka
W Olsztynie na uniwerku jest filologia rosyjska z językiem angielskim, to też coś spoko nawet. :)

Gość ojjjjjj
usiasc i płąkac

Gość chcę słownik
Autorko, skoro studiujesz fil. rosyjską to pewnie znasz jakieś fajne słowniki w sieci lub do ściągnięcia pol- ros i ros-pol ??? podaj linki, proszę , bo od dłuższego czasu szukam czegoś dobrego ...

Gość autor autor autor

Gość sasasa2356
Jeżeli jesteś osobą kontaktową i interesują cię podróże to zrób sobie kurs pilota wycieczek i będziesz miła duże szanse w biurach podróży bo z językiem danego kraju chętnie przyjmują:)

Gość tomtiptop
Zawsze możesz wyjechać do Rosji http://www.rosja.info.pl/ wcześniej załapując się do TV i zostać ich korespondentem ;)

Gość gość
Spróbuj w obsłudze klienta, może Tivron? Tam zawsze jest zapotrzebowanie na specjalistów języków obcych.

Gość gość
mój znajomy znając dobrze rosyjski ma super robote we Francji oczywiscie zna też francuski