Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GotowaNaWszystko

koncowki

Polecane posty

Gość GotowaNaWszystko

mam taki problem... bo strasznie mam porozdwajane koncowki wlosow... wiem ze najlepszym sposobem jest po prostu podciecie wlosow ale nie moge sobie na to pozwalac za czesto po strasznie wolno mi rosna i jak miala bym je podcinac za kazdym razem gdy sa juz dosc zniszczone to byla bym lysa... probowalam odzywek maseczek szamponow i innych tego typu rzeczy... ale to nic nie daje albo daje malo... moze wy znacie jakies dobre odzywki albo domowe sposoby?? z gory dzieki:)

Gość bvkgfvjk
upupup

Gość hdblsuhbvsj
no ludzie nie macie pomyslow??

Zdecydowanie nie żałuj długości włosów i idź do fryzjera, poproś o obcięcie końcówek. Możesz zastosować jedwab do włosów, albo szampon regenerujący i odbudowujący, np. GlisKur od Schwarzkopf . Pozdrawiam;)

Na rozdwojone końcówki to tylko nożyczki. Takie jest moje zdanie. Ale jeśli nie chcesz obcinać to odżywki, odżywki i jeszcze raz odżywki. Unikaj suszarek, prostownic i wszystkiego co niszczy włosy. A może jakieś domowe kompresy na włosy? Próbowałaś?

Gość moja rada jest taka
ja używam i lokówek i prostownicy i nie mam rozdwojonych końcówek, bo podcinam co 2-3 miesiące. stosuje różne odżywki. a jedwabiu używam do wygładzania włosów, nie jako odżywkę

ja podcinam co miesiac albo max co 2 niesiace i nie mam problemu z koncówkami;]

Gość GotowaNaWszystko
kompresow nie stosowalam... moze ktoras napisze jak wygladaja takie kompresy??

Niestety jak już są rozdwojone to tylko nożyczki. Rozdwojeniu można próbować zapobiegać, ale jak już są, to przepadło. Niestety często rozdwojone końcówki to kwestia "urody" danej osoby - pomimo stosowania odżywek i nie stosowania suszarki czy prostownicy, końcówki i tak się rozdwajają :(

Gość GotowaNaWszystko
no ja codzienie susze wlosy suszarka... chyba dlatego mi sie rozdwajaja... No ok podetne te wlosy przestane suszyc suszarka... ale przydalo by sie cos na wzmocnienie tych wlosow... tylko co??

Gość tak jak wszyscy pisali
na rozdwojone włosy tylko nozyczki. A zapobiegac możesz stosując dobre odzywki regenerujące - ja chwale sobie panten pro-v program odnowy. Dobre według mnie jest też serum z avonu do końcówek i jedwab. Jeśli chodzi o porę zimowa to polecam spinać włosy, niestety teraz mocno się niszczą i spinając je łatwiej zapobiec niszczeniu. Możesz sobie też kupić coś ze skrzypem z firmy farmona, może pobudzi porost włosów. Nie myj włosów zbyt gorąca wodą

Gość mmmmm...mmmmm.....mmmmm
idz do profesjonalnego salonu fryzjerskiego i tam kup dobre serum na zniszczone koncówki. Ewentualnie serum na zniszczone końcówki ELSEVE (teraz chyba ELVIVE?) z wapniem. Z jedwabiem nie przesadzaj bo przy długim stosowaniu wysusza włosy, dobry tyklo jako krótkotrwała kuracja.

Gość GotowaNaWszystko
dziękuję za wszystkie rady na pewno skorzystam z niektórych:)

Gość ja nie obcinałam juz rok
koncowek i mimo tego ze prostuje wlosy codziennie to nie mam ani jednej rozdwojonej, kolezanki same sie dziwią :-p Kiedys bardzo mi sie rozdwajaly a teraz w ogole, uzywam wlasnie swietnego szamponu z gliss kura do rozdwajajacych sie koncowek, do tego odzywka od czasu do czasu z tej serii. Jest lepszy nawet od Matrixa uzywanego w salonach. O ten dokladnie mi chodzi http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=11091 Ma prawie same pozytywne opinie, wiec nie tylko na mnie tak dziala :p