Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mgb600

Seks podczas ciąży

Polecane posty

Gość mgb600

Jestem w 3 tygodniu ciąży - tzn tak przypuszczam. Jeszcze nie byłam u lekarki, bo wyjechała na tydzień. Rozmawiałam z nią tylko przez telefon i powiedziała, że prawdopodobnie i tak by nic nie było widać na USG, więc mam przyjść zaraz po jej powrocie. Teoretycznie dziś/jutro byłby ostatni dzień miesiączki, której oczywiście nie mam. Przeczytałam w internecie, że "Lekarze odradzają jedynie współżycie w terminach, w których wypadałyby dni menstruacji - jest to czas szczególnie zagrożony poronieniem...." i nie wiem, co zrobić. Oczywiście nie MUSZĘ uprawiać seksu, ale wolałabym wiedzieć. I czy tu chodzi o wprowadzenie penisa do pochwy, który będzie dotykał macicy, czy o orgazm?

Gość pierwsze słysze
serio

seks w ciąży jest zabroniony wtedy, gdy ciąża jest zagrożona. nigdy nie słyszałam o zakazie w dniu prawdopodobnej menstruacji - to jakaś bujda ;) jeżeli boisz się uprawiania seksu - nie rób tego do chwili konsultacji z lekarzem. ale jeżeli dobrze się czujesz, nic Cię nie boli i masz taką ochotę - bez znaczenia na to jaki to dzień - droga wolna :)

Gość o matko dziewczyno jeśli
kobieta w ciąży czuje sie dobrze to moze uprawiać seks do samego końca !

Gość mgb600
o matko dziewczyno jeśli - a dlaczego krzyczysz? zyrafa - wlaśnie we czwartek pobolewał mnie brzuch, jak przy okresie. Lekarka zaleciła No-spa i magnez. Teraz już nie boli, tylko czasem coś "piknie".

Gość pierwsze słysze
jesli nie czujesz sie komfortowo to po prostu zrezygnuj z sexu na jakis czas i po krzyku

Gość mgb600
No właśnie...Tyle, że mój mąż wycałował mi dziś chyba każde możliwe miejsce i to oczywiście sprawiło mi przyjemność, a musiałam powiedzieć nie. I pewnie będę musiała aż do rozmowy z gin