Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etnika

po czym poznac zagrozoną ciążę

Polecane posty

Gość etnika

jakie sa powody,objawy ze ciąża jest zagrozona.

Gość jasnowidzow nie ma
lekarz stwierdza czy jest zagrozona

Gość etnika
wiem ze lekarz stwierdza a nie ekspedientka w spozywczaku.Noale jakie sa objawy

ja czułam że brzuch mam nisko, tak jakby mi zaraz miał spaść, nie wiem jak to nazwać, mały się pchał, był nisko a inne obajwy to pewnie krwawienia i rozwarcie, skrócenie szyjki macicy

Gość jasnowidzow nie ma
spadek wagi duzy, wymity powyzej 15 razy na dzien, odwodnienie organizmu, bol brzucha i podbrzusza, krwawienie lub plamienie, uplawy... tak jak mialam i byla zagrozona

Gość etnika
aha.czyli u mnie nic nie ma tych rzeczy, o szyjce lekarz tez nic nie mówil, macica ladnie rośnie mówił.czyli jest OK

karola27 to tez nie zawsze oznacza ciążę zagrożoną,plamiłam na początku a w moim przypadku było ok,szyjkę miałam skróconą i byłam aktywna do końca ciązy no i rozwarcie dosyć spore od 8 miesiąca:) to chyba najtrafniej oceni lekarz

Gość jasnowidzow nie ma
ale dodam ze ja tak mialam na poczatku ciazy. pozniej to skrocona szyjka jest zagrozeniem i duze rozwarcie oraz cukrzyca ciazowa

Wszystko poza normą jest patologią. Jeżeli twoja ciąża będzie zagrożona będziesz to wiedziała, bo będzie się działo coś nietypowego, przerażającego dla ciebie. Chorób ciążowych jest cała masa, a stany wskazujące zagrażające poronienie lub poród przedwczesny to bóle i skurcze. Gdy lekarz coś wykryje, co uzna za zagrożenie ciąży - powie ci o tym na pewno!

u mnie w 30 tygodniu pojawiła się krew a w 32 tygodniu 1 cm rozwarcia. Zagrożenie porodem przedwczesnym. W końcu urodziłam w 37 tygodniu i jeszcze parę dni wcześniej na wizycie kontrolnej miałam 4 cm rozwarcia

Gość Dziewczyna ratownika
Okres spoznial mi sie 6 dni. A zawsze mam regularny. Wiec zrobilam test. W C byla rozowa grupa kreseczka a w T cieniutka lekko rozowawa. W tym samym dniu strasznie bolal mnie brzuch tak jak przy okresie (przez kilka dni wczesniej mialam skurcze) I zobaczylam ze krwawie. Ale pozniej sie okazało ze to chyba jednak okres. Czy jestem w ciazy?? Blagam pomozcie..

dziewczyna ratownika - chyba nie jesteś. Wg mnie to była ciąża biochemiczna. Ale po okresie wybierz się do lekarza sprawdzić.

Gość Dziewczyna ratownika
Dzieki dziewczyny za informacje. Przyznam sie ze mam 16 lat i bylabym mloda mamuska:) ale narobilam sobie wf-em, ale wtedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy...