Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ratunkuuuuuuu

Wysypka na brzuchu i plecach

Polecane posty

Gość Ratunkuuuuuuu

Moja córka ma już od dość długiego czasu wysypkę na brzuszku i pleckach. Bardzo ją to swędzi. Były dni kiedy te objawy zmalały ale z powrotem się nawracają. Byłam u lekarza i kazał mi smarować fenistilem (nic nie daje). Kupiłam też Oilatum krem (też bez większych efektów). Kąpałam ją a krochmalu to trszke załagodziło. Ale to wszystko sie nawraca. Piorę w proszku bobas i płynie do płukania Jelp. Więc gdzie problem? Od czego ta wysypka? Pomóżcie!

Gość coś ją uczula
zmień proszek ,nie dodawaj płynu do płukania.Zmien jadłospis.

Gość Ratunkuuuuuuu
Czyli ten proszek bobas dla dzieci moze też uczlać? Ona raczej nie jada rzeczy uczulających, nawet odstawiłam czekolade? Gdyby to było uczulenie pokarmowe to wydaje mi sie ze wysypka byłby też na buzi. Hmm nie wiem... :(

Gość coś ją uczula
nie tylko ma buzi.Może to też mydło .Musisz sama do tego dojść.Jeszcze są testy,ale one trwają i nie ma pewności że znajdą przyczyne wysypki.Ja jestem alergikiem i tez testy nie wykryły co mnie uczula.Dają tylko maści.Ale ja jestem dorosła więc mam kontakt z większą liczbą alergenów.Z dzieckiem jest prościej.

Gość Ratunkuuuuuuu
Skoro pisesz ze Twoja córcia miała uczulenie na Jelpa to w takim razie chyba on jest przyczyną wysypki bo w bobasie piorę od bardzo dawna i nie miała wysypki. Trzeba prać uranka od nowa! Mam nadzieję że to ten powód tej nieszczęsnej wysypki. Szokda mi jej bardzo. Dzięki za podpowiedzi!

Gość Ratunkuuuuuuu
Mydła my nie używamy do kąpieli tylko Niwea baby płun do kąpieli z szamponem. Używam go od urodzenia wiec to nie jes przyczyna tej wysypki. Możliwe że to ten Jelp bo od niedawna go używam. A moze jakieś pokarmy. Tylko jakie?

jakie dajesz witaminy? mój był uczulony na Vigantol i Multi vitamol

Skoro wcześniej nie miałaś problemu z wysypką u córci to spróbuj wrócić do proszku którego używałaś od początku ja też poszłabym do pediatry i poprosiłabym o jakiś lek przeciwalergiczny ja od 3 lat jestem pod stałą opieką alergologa bo na skutek alergi doszło do nadwrażliwości oskrzeli i córcia strasznie kaszlała

Gość Ratunkuuuuuuu
Ja równiez dawałam Vigantol ale już mi sie dość dawno skończył więc to nie jest ta przyczyna.

Gość coś ją uczula
odstaw najbardziej prawdopodobne,jajka kakao i cytrusy.

Jest szereg pokarmów uczulających największym alergenem są owoce cytrusowe kakao jajka ryby orzechy i miód

Gość Ratunkuuuuuuu
Właśnie prałam albo w bobasie albo w Lovela. Nie miała wtedy wysypki.

Skoro wcześniej nie miałaś problemu z wysypką u córci to spróbuj wrócić do proszku którego używałaś od początku ja też poszłabym do pediatry i poprosiłabym o jakiś lek przeciwalergiczny ja od 3 lat jestem pod stałą opieką alergologa bo na skutek alergi doszło do nadwrażliwości oskrzeli i córcia strasznie kaszlała

Gość Ratunkuuuuuuu
Martybnka cierpi na AZS ale już od 9 mieś życia daje jej deserki i normalne mleko. Od tamtej pory nie miała zadnej wysypki. A wcześniej miała przeokropną na pleckach, brzuszku i buzi. Ale to była inna wysypka. Od jakiegoś czasu zmieniłam jej mleko z bebiko na nestle z miodem i wailią. Nio to może ten miód.

Gość Ratunkuuuuuuu
Martynki to fajne dziewczynki he he! Nio to ja wypiore wszystkie ubranka i nie bede płukać w Jelpie (jak nie w Jelpie to w czym płukać? Czy wogóle nie płukać w żadnym płynie?) i moze z powrotem powróce do mleka bebiko?

Gość Ratunkuuuuuuu
Acha kobietki czym ją smarowc żeby tak nie swędziało. Tylko nie fenistil bo wydaje mi sie ze nie pomaga.

Gość Ratunkuuuuuuu
Ja tez przez jakiś czas prałam w lenorze białym ale też w tym Jelpie więc cięzko jest mi powiedzieć który uczulał. Wyprałam wszystko od nowa i płukałam w Jelpie i wysypka jest nadal.

Gość coś ją uczula
Wanilia też jest jednym z większych alergenów .

Mi alergolog zapisał maść Tridem (szybko goi wszelkie zmiany) ale tylko przez krótki czas można używać a na co dzień maść witamina A 1000 i maść cholesterolową (robione na recepte)

Gość Ratunkuuuuuuu
tridem to ja mam ale nie wiedzialam ze tym można smarować. A po maść to mykne do lekarkim to może przepisze. Dzięki kochane za cenne rady. Buziaki dla Martynki od Martynki. zmykam zaprowadzić małą do teściówki bo musze jechać opłacić egzamin na prawko he he. Serdecznie pozdrawiam

Gość do11
Mój synek też ma wysypkę na brzuszku i pleckach, zauważyłam to po zdjęciu mu piżamki która była wyprana własnie w JELPie, niedawno kupiliśmy taki niebieski. Chyba więc po nim ma to uczulenie, prałam mu wcześniej w Lovelli i nie zauważyłam takiej wysypki. A nic nowego do jedzenia nie dostaje.

Gość gość
cIaYJug7Ady2KiOPqF8Ubszf