Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzianekkk

Co dajecie swoich 13 miesiecznym dzieciaczkom na śniadanko??

Polecane posty

Gość zabronić im matkowania
acha i jeszcze nabiał. SPOKO!!! gratuluję mózgu - nauczcie się korzystać z internetu w celu INNYM niż rzężenie na forach i N-K :O

co mam przeciw bananom? hahahaha dzień dobry :)

Gość jezu ludzie jak wy
czekam na odpowiedź co ty w takim razie dajesz dziecku? ja tez jesetm przeciwna parówkom, szynce itd.ale BANANY?? prosze, wyjasnij

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm nie pisałam do ciebie tylko do tych mam które krytykują wszystkich i wszystko.

Gość ja jestem przecwko parowkom
a jesli chodzi o banany to nie wiem dlaczego ktos tak bardzo sie zdziwil . nawet w słoiczkach sa desery z dodatkiem banana po ukonczeniu 4 mc zycia , sa nawet kaszki bananowe .

przetworzone jogurty, danonki, banany, krowi serek, krowie mleczko, tony kanapek z chlebka, dżemiki, na deser ciasta, batoniki, słodkie soczki, i paróweczki, nie mówiąc o bananach i innych jajkach niespodziankach a potem czeka jedna z drugą w kolejce do alergologa i się dziwi :O

Gość banany moga uczulac ale
przeciez nie kazde dziecko jest uczolone na banany ! moja banana je odkad skonczyla 4 mc i zadnego uczulenia nie zauwazylam

banany ? pieczone - ok smażone na maśle - ok ale surowe? dziecku? w żyje robactwo w mojej rodzinie kilka osób miało lamblie - lekarka spytała tylko: "jak często je pani/pan banany?" - jedliśmy codziennie, bo to taki zdrowy owoc

Gość jezu ludzie jak wy
no cóż, nie spodobały mi się podane przez większość z was diety, ale... to co pisze "zabronic im matkowania" dowodzi, że chyba najlepiej dziecku dawać... samą wodę???? niech zyje i rośnie miłością.......

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
nie dziala to na mnie. i wy dziewczyny tez nie dajcie sie prowokowac. nie ma co dyskutowac z kims wszechwiedzacym :)

jaką wodą? a kasze? a warzywa - selery, ziemniaki, marchew, cukinia, itd itd mięso - owszem, ale pieczone w domu, a nie jakieś nafaszerowane azotanami wędlinki jabłka, gruszki czym kobiety żywiły dzieci jeszcze 30 lat temu? dlaczego wtedy nie było alergii? bo jedzenie było PROSTE i przygotowywane przez matkę a nie kupowane gotowe, cukier z umiarem

nie działa to na ciebie? nie musi

jesli sie komus nie podoba menu, ktore serwuje swojemu dziecku, to nie moj problem. najlepiej wybudujmy sobie ekologiczne chatki i zajmijmy sie przydomowym ogrodkiem i chodowla zwierzat na wlasny uzytek...wtedy bedziemy miec pewnosc, ze nasze jedzenie jest bez konserwantow i pelnowartosciowe.

Gość jezu ludzie jak wy
przeczytałam. i co? aha - banana dzieciom zawsze wyparzam (jedno ma juz 4 lata) i zawsze odcinam końcówki.

cukier-to byla kiedys podstawa prosze ciebie... a jedzonko na obiadki i owoce przygotowuje sobie sama.

zabronić..... wspólczuję twoim dzieciom i dziękuję Bogu że ja nim nie jestem. a co do lambli to jest to pierwotniak którym można się zarazić jedząc brudne owoce, warzywa lub korzystając z publicznych toalet...itd podobnie jak przy zarażeniu owsikami....

Gość Madzianekkk.......
zabronić im matkowania==========> Kobieto tobie powinni zabronić matkowania hahaha jakie ty głupoty piszesz w ogóle !!!!!! te twoje dziecko pewnie na samej mineralnej żyje. Jak każdy by tak myślał jak ty to by się nabawił nerwicy . O matko tego nie ,tamtego nie , to nie zdrowe ,a tamto trujące AAAA tragedia biedne to twoje dziecko

ekologiczne chatki - kobieto , po co ta kpina? ja mówię o rzeczach, które są podstawami zdrowego żywienia, a że chcesz opychać dziecko serkami danio i parówkami to twoja sprawa, nie jestem fanatykiem, po prostu nie lubię jeść śmieci każdy ma swój rozum i postępuje zgodnie z nim, i dobrze jest go czasem użyć do poczytania artykułów lekarzy-alergologów, zagranicznej prasy naukowej , naprawdę to nie boli, ani nie śmierdzi czarną magią

ja lece dziewczyny-ie chce mi sie komentowac wpisow naszej wszechwiedzacej super-mamy..........................

Gość jezu ludzie jak wy
zabrobic im matkowania - był okres dwutygodniowy,że moje dziecko (miało wtedy prawie 2 lata) chciało jeść TYLKO chleb (ciemny,jasny) z masłem lub suchy, jogurty i banany. półtora dziennie. rozumiem,że w takim wypadku ty albo byś dziecku na siłę łychą wcisnęła marchewke i ziemniaka, albo... zagłodziła malucha? a nabiał - nasze mamy dawały nam mannę ma krowim przed roczkiem,i żyjemy zdrowi. jak nie rozumiem tylko dawania takim maluchom,jak w tytule tropiku, parówek i szynek... zresztą...

madzianekk ------------ jaka nerwica? dla mnie to proste jak 2+2, nie trzęsą mi się ręcę przy wkładaniu kupionego schabu do piekarnika, czy przy gotowaniu kaszy gryczanej, a jeśli to wzmaga w Tobie takie odruchy to nikt Ci nic nie każe robić, możesz kupować i jeść co chcesz, tylko przyjmij do wiadomości, że forum służy WYRAZANIU OPINII, każdego rodzaju uciekam, bo zostanę spalona na stosie 🖐️

tak, wcisnęłabym dziecku marchewkę, boszzzzzzze, ale wy lubicie skrajności tak! przyznaję się! - jadam marchewki i popijam je wodą. codziennie. i chadzam w odzieży z liści. mieszkam w szałasie w lesie i rozmawiam z wilkami. lepiej?

Do tematu: mój synek właśnie dzisiaj kończy 13 miesięcy na śniadanko daję mu kaszkę na mleku NAN Junior na drugie śniadanie podaję jogurt, deserek owocowy, ciasteczka, chrupki potem obiad - zwykle je nasz obiad,ale jak robię coś ostrego albo ciężkiego,to gotuje mu oddzielnie na cielęcince jakąś zupkę po południu zjada kromeczkę z jajkiem gotowanym lub jajecznicę na maśle + chleb lub chleb z topionym serkiem lub chleb z chudą szyneczką parówek mu nie podaję,ponieważ sama bymnie tknęła tego tłuszczu z mielonymi wymionami ;-) na kolację znowu kaszka o bananach pierwsze słyszę,żeby wyparzać - od dawna podaję mu \'surowe\' zresztą są bardzo zdrowe naserce i jak męża siostrzenica miała dziurkę w serduszku to lekarka kazała jej często dawać banany

Gość dziurka w sercu
:O:O:O:O banany ją zakleiły??

dziurko w sercu -przeinteligentny wpis :P banany zawierają potas, selen, magnez - zapobiegające chorobom serca gdybyście przestały pisać anonimowo (=pomarańczowo) pisałybyście trochę mądrzej (mam nadzieję,że jest to możliwe... )

Gość dziurka w sercu
to jej nie zakleiły? :O:O:O

Gość te co karmią dzieciaki
jakimś przesadnie jałowym jedzeniem (bo konserwanty, bo tłuszcz, bo ciężkostrawne, bo...) dopiero sobie hodują francuskie pieski :O Potem dziecko będzie chore ledwie zje coś normalnego, bo przecież mamusia tak dbała, a teraz klops - zołądek przyzwyczajony do papek na mleczku. To tak samo jak mamuśki chowające dzieci w przesadnie sterylnych warunkach. Z tego co wiem, roczne dziecko może jeść to, co rodzic, za wyjątkiem rzeczy ewidentnie ciężkostrawnych, czy szkodliwych. Czyli jajko, wędlinka, ser jak najbardziej może być. Polemizowałabym z parówką, bo to wyjątkowy shit. Ale z drugiej strony "co nas nie zabije, to nas wzmocni" ;) Jak przeżyje parówkę (zmielone na papkę najgorsze badziewie), to przeżyje wszystko :P