Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Noell

Ciąża a tabletki

Polecane posty

Będe brała je pierwszy raz. Planujemy zacząć współżycie okolo 7 tabletki . Zamierzamy kochać się bez prezerwatywy i myślę, że bardzo często, z końcówką we mnie. Myślicie, że zajście w ciążę jest niemożliwe w 100 % ?

Gość xckmxcmnxcxc
100% pewnosci nigdynie ma. ja bralam tabletki przez roku .kochalismy sie do konca, zdarzalo sie nawetze nie wzielam 1 czy2 tabletek i w ciazy nie jestem.

Gość a jaa powiemmm
ja pamietam ze chcialam odczekac to jedno opakowanie zeby kochac sie bez prezerwatywy,ale nie wytrzymalismy i zaczelismy jakos po poltora tygodnia...i...nic mi nie jest:Pa tabletki biore juz 10 m-cy

Mnie lekarka powiedziała że hormony działają od pierwszej tabletki i że mogę być spokojna:) Czemu nie zapytałaś swojego lekarza, mniej stresów by było...

Zapytalam sie i powiedzial ze skutecznosc od pierwszej tabletki :P Ale naczytalam sie na forum o dziewczynach ktore mimo antykoncepcji hormonalnej pozachodzily w ciaze :P I dlatego sie boje :P

pozachodziły w ciąże bo większość z nich zamiast do lekarza to poradziła się koleżanki jakie tabletki są najlepsze... bo po tych się nie tyje a po tamtych cycki rosną... a potem się okazało ze hormony nie były odpowiednio dobrane do organizmu bach... ciąża... płacz i lament... lub tez jakiś głupi doktorek przepisał tabletki bez odpowiednich badan i okazały się nieskuteczne...

Hmmm Bylam u ginekologa prywatnie, wizyta trwala 10 min i przypisal tabletki... Nie mialam zadnych badan. Tyle tylko, że zapytal sie czy mam regularne okresy. Tak nie jest wiec dal mi tabletki 3-fazowe

Gość aniulka 1234
Ja też niedawno brałam trójfazowe, żeby uregulować sobie okres po depo provera i z finałem wewnątrz dopiero po 10 tabletce.

A po co sobie utrudniać życie liczeniem tabletek? Przecież na ulotce jest czarno na białym, że już od pierwszej tabletki jest zachowana antykoncepcja.

Gość aniulka 1234
Smarkula, tylko wtedy kiedy cykl jest regularny i zaczynasz brać tabletki w takim czasie w jakim sie należy tj. na początku cyklu. Ja poszłam do lekarza bo mojemu cyklowi sie coś popierdoliło i nawet nie wiedziałam jakie fazy cyklu przechodzę (okres przez miesiac czasu, potem dwa miesiące przerwy) Ginekolog kazał odczekać mi 14 dni, ale ja już po 10 kochałam się bez innego zabezpieczenia i jest wszystko w porządku.