Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzianekkk.......

Boje się o maleństwo....

Polecane posty

Gość Madzianekkk.......

Mam bliżniaki maja już 13 mc . Jedna z nich, jak zauważyłam ma ciągle czerwone policzki ,są szorstkie boje się ,że to może być uczulenie na jakiś pokarm, już od bardzo dawna ma coś takiego. Teraz je b.dużo rzeczy i nie wiem co ewentualnie mogło by ją uczulać ? Pytałam się naszego pediatry czy to może być od pokarmów ,ale powiedział żebyśmy spróbowali zmienić mydło do kąpieli bo może to być od płynu , ale Nie jest bo sprawdziliśmy. A teraz nie wiem czy może coś się jej stać jak daje jej produkty na które jest uczulona.... CO MAM ROBIĆ ????????

Gość do trumfafufek
moje tak miało do roku, przeszło mu tak smao z siebie.

Gość Meggi123
A czy jedzą mandarynki??? Mój pediatra mówił że mandarynki mają jakiś składnik który powoduje uczulenie.

Gość a ja mysle ze
jezeli ma to od dawna, to moze byc uczulona na mleko modyfikowane. podajesz jej mleko?

duze prawdopodobienstwo, ze to skaza bialkowa. znam troje dzieci, ktore maja skaze, uczulenie objawia sie wlasnie czerwonymi policzkami. niestety czesto nasze mamy i babcie twierdza, ze jesli dziecko ma czerwone policzki, to rumiane i zdrowe...:Oi objaw ten moze byc ignorowany, a nie powinien.

Gość Madzianekkk.......
Tak jedzą mandarynki wprost je uwielbiają . Wiem że cytrusy uczulają ale jak zaczynałam je podawać to raczej nie zauważyłam tego. hmmm może to i od mleka podaje im Bebiko3 kurde no nie wiem co mam robić . Koś może wie czy są jakieś badania ,żeby wykluczyć produkt na który może być uczulona ? Albo dowiedzieć się czy to od mleka,jedzenia?

Gość Madzianekkk.......
Bo jeśli będę podawać produkty uczuleniowe na moje dziecko to, co się może wydarzyć ???

mysle ze powinnas na poczatek zmienic mleko, albo nawet na jakis czas calkowicie odstawic produkty z bialkiem. wiesz jesli mala ma to juz dlugo, to rzeczywiscie moze byc mleko. no i naprawde nie podawaj dalej produktow ktore uczulaja, bo tym nie sprawisz, ze uczulenie minie. skaza bialkowa (jesli to to) przechodzi sama okolo 2 roku zycia, ale trzeba stosowac odpowiednia diete. a jak to zlekcewazysz, to dziecko moze miec problemy z brzuszkiem nie wiem co jeszcze moze sie stac bo nie jestem pediatra ani alergologiem ani zadnym innym lekarzem zreszta ale na zdrowy rozum: gdybys miala uczulenie na kwaitki i kichalabys ciagle to czy trzymalabys kwiatki porozstawiane w calym domu? chyba nie...

Gość elishabettt
A nie lepiej pojsc do alergologa i zrobic testy? Wtedy masz czarne na bialym na co jest uczulona... tylko nie wiem czy tak malemu dziecku mozna robic, zapytaj sie swojego pediatry, albo zadzwon do poradni alergologicznej

Gość elishabettt
No to skro mozna to radze isc i zrobic bo takie zgadywanie to tu nic nie da

ale zanim sie pojdzie, to jednak warto odstawic potencjalne alergeny. po co meczyc dluzej dziecko?

Moim zdaniemto też skaza białkowa u mojego syna tak się własnie objawiła po bebiko 1. Suche place mogą tez pojawić się z zgięciach rąk, nadgarstach, nóżkach.

Gość Madzianekkk....
Najlepiej zrobię jak pogadam z pediatrom i to jak najszybciej ,niech nas skieruje na jakieś badania