Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa.

Co grozi za plagiat pracy magisterskiej ?

Polecane posty

Gość ciekawa.

Trzeba pisac nowa prace czy przepadaja cale studia ? Ja twierdze ze przepadaja studia a kolezanka mowi ze trzeba tylko drugi raz napisac prace dyplomowa. W sumie nas to nie dotyczy bo mamy projekt z gory zalozony i mamy go policzyc wiec o plagiacie nie moze byc mowy bo nasze obliczenia beda uzaleznione od tych zalozen. Ale spieramy sie ze soba a nie mozemy rozstrzygnac kto ma racje.

Gość plagiat to kradzież cudzej
własności. A co grozi za kradzież?

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
w najgorszym razie przepadaja studia i można zostać sądownie skazanym za oszustwo

ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych - art. 115,116,117,118,122

Gość grzywna i do 3 lat w pierdlu
poza tym oczywiście utrata dyplomu. Nie warto.

Gość grzywna i do 3 lat w pierdlu
Wśród znajomych nie - czasem jednak w prasie piszą o takich przypadkach, np. o studentce filozofii skądś tam, która skopiowała czyjąś pracę doktorską itp. Częściej naglaśniane są sprawy wyższych rangą naukowców a nie jakichś tam magistrów, jednak czasem można o tym przeczytać.

Gość Studentka777
Nie wiem jak u Ciebie na uczelni ale u mnie prace lic.czy mgr przepuszczane są przez program do wykrywania plagiatu. Kiedy wychodzi że masz plagiat poprawiasz pracę i znów puszczasz to przez ten program. Kiedy juz jest ok oddajesz pracę do dziekanatu. Jeśli Twoja szkoła nie stosuje przed zdaniem pracy programu do plagiatu to poszukaj go w necie,przepuszczenie pracy kosztuje ok 10 zł.

Gość Studentka777
Nie pracuje ale studiuje. Taki program jest Panie inz.Piszę to z autopsji a nie z fusów.

Gość gość
to zależy od uczelni i promotora. Czasem promotor czytając pracę sam zorientuje się, że to plagiat, opierdzieli i każe poprawić, a samą inf o plagiacie zachowa dla siebie, żeby syfu nie robić. Gorzej, jeśli praca przejdzie przez system, wtedy o wyniku wie kilka osób. Osobiście nie spotkałam się z sytuacją wyrzucenia z uczelni, czy sprawy w sądzie, natomiast osoby z plagiatem musiały poprawiać pracę, co jest oczywiste, miały masę nieprzyjemności (rozmowa z władzami uczelni), a na samej obronie byli niemile potraktowani. Nie chcę nikogo urazić, ale trzeba być niezłym bucem, żeby dać się złapać na plagiacie. 90% studentów- yntelygentów przepisuje wszystko z książek a potem zmienia co trzecie słowo w słowniku synonimów i mają dyplom w kieszeni. W Internecie są wskazówki, jak oszukać system plagiat. Niby dopuszczalne jest 50%, moja uczelnia zezwoliła na 25% i na moim roku z tego co mi wiadomo max 5 osób przekroczyło próg, czyli to żadna filozofia oszukać plagiat. Ja miałam 4%, a miałam masę art. prawnych, które musiały być przepisane słowo w słowo.

Gość gość
A jak jest w przypadku, gdy praca mgr została już obroniona i jest plagiatem? Właściwie to gdy student/ka nie napisała samodzielnie nawet jednego słowa?

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość

Gość gość

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić, redaguję tekst i pomagam przy kompozycji. Możesz spokojnie przelewać na papier swoje myśli nieuczesane. Ubierzemy je potem w zgrabniejsze słowa Jeśli nie jesteś pewien, czy to właśnie tego potrzebujesz. Napisz do mnie na adres; poprawa-plagiatu@wp.pl GG 46377435 Szybkość, anonimowość, 100% gwarancja potwierdzona raportem.

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić, redaguję tekst i pomagam przy kompozycji. Możesz spokojnie przelewać na papier swoje myśli nieuczesane. Ubierzemy je potem w zgrabniejsze słowa Jeśli nie jesteś pewien, czy to właśnie tego potrzebujesz. Napisz do mnie na adres; poprawa-plagiatu@wp.pl GG 46377435 Szybkość, anonimowość, 100% gwarancja potwierdzona raportem.