Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiedzaca

ubezpieczenie w ciazy

Polecane posty

Gość nie wiedzaca

mam pytanie czy jest konieczne ubezpieczenie w ciazy kiedy sie jedzie rodzic? bo slyszalam ze kobieta w ciazy nalezy sie darmowa opieka w czasie ciazy... kobietki ktore juz rodzily wolali od was ubezpieczenie?

W szpitalu wymagają ubezpieczenia, ale nie wiem czy odmówią opieki lekarskiej, jeśli przyjedzie rodząca nieubezpieczona.

Ja kiedy rodziłam musiałam pokazać w szpitalu książeczkę ubezpieczeniową.

Gość mam podsteplowana
10.02, czy faktycznie po miesiącu jest to nie ważne- dla mnie dziwne bo jak jestem w ciąży to i tak mnie nie zwolnią, a mam umowe na stałe, do pracy mam daleko i nie mam kogo wysłać, czy mogą robić problemy w szpiatalu jak urodzę np 15.03., bo w samej ksiązeczce jest napisane- druk gotowy, że 6 mies pieczatka jest ważna.

Gość stempel w legitymacji
ubezpieczeniowej jest wazny 3 miesiace wiec spokojnie. Poza tym skoro praujesz to pewnie dostajesz takie kwitki z wyplaty, ze odprowadzasz skladki na ubezp zdrowotne to w najgorszym wypadku bierzesz 3 ostatnie ze soba do szpitala i problem z glowy.

Niewiedząca. Jesteś ubezpieczona w ciąży przez państwo, jeśli nie masz swojego ubezpieczenia. Pojedziesz do szpitala, powiesz, że nie masz książeczki i tyle. Mają obowiązek cię przyjąć.

Gość uuuppuuppp
w urzedzie pracy moga odmowic mi rejetracji??