Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbatka na zdrowie

bezrobotna w ciązy

Polecane posty

Gość uuuppuuppp
za znieczulenie sie placi ok 500zl nistety w tym kraju rodzace niemaja zadnych wygod:( koszmar jest w polsce rodzic taka prawda..

Gość herbatka na zdrowie
no to chociaz tyle dobrze miałaś:) wkurza mnie to, ze to co na zachodzie jest standardem (mam na mysli znieczulenie) w Polsce wciąż jest luksusem dla wybranych.to jakiś absurd, żeby nie ulżyć kobiecie w bólu skoro jest taka mozliwość...dla mnie to jest właśnie to przedmiotowe traktowanie:(

Uppppp zgodzę się w zupełności. Niestety winą braku znieczulenia jest głównie brak anestezjologów. A po drugie brak funduszy, przecież można wydać na stołki dla kolejnych urzędników państwowych.

Gość herbatka na zdrowie
co za kraj:O jak tak sobie myślę to chyba wolę zainwestowac te 2,5 klocka niż rodzić w państwowym...nie wyobrażam sobie zeby odmówiono mi znieczulenia albo kazano rodzić w sali razem z 6cioma innymi kobietami:O chciałąbym mieć w miarę mozliwości jak najintymniejsze warunki...sama nie wiem

Gość herbatka na zdrowie
no może i tak, ale nie zmienia to faktu, że te warunki uwłaczają rodzącej...jest XXI wiek

Gość uuuppuuppp
niestety mnie nie stac na taki szpital...niemam pracy a z jednej wyplaty nic nie zdzialam.myslicie ze mozna sie zarrejstrowac w up by miec ubezp.?

Gość herbatka na zdrowie
no jak napisała okokok... opieka i poród w czasie ciązy nalezy Ci się bezpłatnie więc nie musisz się rejestrować bo już z samego faktu że jesteś cięzarna Ci sie nalezy

Gość herbatka na zdrowie
może jakaś pani wypowie sie o swoich wrażeniach po porodzie w prywatnej klinice?

Gość uuuppuupp
niby ta ustawa weszla w zycie i nie ubezpieczone kobiety maja prawo do leczenia szpitalnego i opieki,ale jak to jest tak naprawde jak sie idzie rodzic?jak oni takie nieubezpieczone traktuja?boje sie...

Gość uuuppuupp
moga mi odmowic rejestracji w up jesli jestem w zaawansowanej ciazy?

Gość dziecioland
Oczywiście, przecież UP służy pośrednictwu PRACY, a Ty do podjęcia pracy nie jesteś zdolna.

Gość herbatka na zdrowie
myśle dokładnie taj jak Ty...niby muszą nieubezpieczoną przyjąc, ale podejrzewam że traktują jak pacjeta drugiej kategorii:( na bank dadza odczuć

Gość uuuppuupp
wiec co robic?

Gość herbatka na zdrowie
wg mnie? spiąć się i uzbierać te 2,5-3 klocka na klinikę prywatną:O to duży wydatek, ale jeśli mam rodzić w państwówce i mają mnie tam potraktować jak śmiecia to wolę wybulć niż miec traumę na całe życie:O a skąd jesteś?

Gość uuuppuupp
porod w prywatnej klinice kosztuje wiecej niz 2500 i nie bede w stanie tyle uzbierac chocbym nieiwem jak sie starala:( a Ty bylas sie pytac w up czy mozesz sie zarejestrowac? jestem z okolic Lodzi.

Gość herbatka na zdrowie
nie, nie byłam-szczerze to trochę mi głupio, że mnie stamtąd przepędzą:O bo w sumie up jest dla szukających pracy a ja jej nie szukam okokokoko...pisała że się dowiadywała i prywatna klinika kosztuje w jej okolicy 2.500 tyś.

Gość lolka ta od bolka
po pierwsze tro nei ejst tak ze jak pojdziesz do urzedu pracy to o razu znajda ci prace, co najwyzej dadza ci skierowanie do pracy ale oprocz ciebie to skieorwanie dostanie jeszcze iles tam osób, wiec masz male szanse na znalezienie pracy. PO drugie założ płaszcz i idz di UP.

Gość uupppup
ale ja niechce pracy zadnej tylko chodzi mi o samo ubezpieczenie z up.czy ktos wie czy ciezarna moze byc zarejestrowana? bo sie boje tam isc troche i zapytac..

Gość UP TO NIE UBEZPIECZALNIOA
Urząd pracy jak sama nazwa wskazauje jest miejscem kt ory zajmuje sie praca, a dokladnie pomocy w odnalezieniu pracy osobom zdolnym do jej popdjecia. Ty nie jestes zdolna do tego, ba nawet nie chcesz. Zrozumcie w koncu URZAD PRACY TO NIE UBEZPIECZALNIA. Dlaczego wy nie myslicie o takich rzeczach wczesniej?

Gość uupppup
wieesz roznie w zyciu sie zdarza jakby czloweik mogl p[rzewidziec wzystk oto byloby super,to gdzie mozna sie ubezpieczyc w takim wypadku?bo nie sadze ze szpital mnie przyjmie ...

A ile razy ci trzeba tlumaczyć, ŻE JESTES UBEZPIECZONA Z RACJI CIAZY. A jak sie boisz to idz do mopsu a nie do UP.

Dziewczyno czy ty wiesz jakie masz prawa? Szpital nie ma prawa odmowic ci przejecia, bo jestes ubezpieczona. Czasami sie zastanawiam co powoduje taki wtorny analkfabetyzm. Poszukaj sobie w ustawach, w poradach prawnych. to sie dowiesz.

Gość uupppup
wiem o tej ustawie a;e wiem tez jakie panuja zwyczaje chore w chorej sluzbie zdrowia,dzieki za pomoc i juz nie pytam wiecej

Zasady zasadami, ale co zrobia odesla rodzaca gdzies indziej? No zlituj sie, na ulicy masz urodzic, czy w autobusie? Zacznijcie myslec troche logiczniej. To samo o pacjencie drugiej kategorii, wy myslicie ze lekarze patrza i wiedza czy placice za ubezpieczenie? Polozne czy to wiedza? To sie na izbie przyjec zalatwia a nie na porodowce.

Jakaś głupia pinda napisała że pieprzę w sprawia ubezpieczenia dla ciężarnych które nie są zarejestrowane i to ona pieprzy bo znalazłam ustawy dotyczące tego ubezpieczenia a poza tym zadzwoniłam dziś do NFZ i potwierdzili moje słowa, więc zanim ktoś zacznie mi wygarniać ze piszę bezsensu niech się dowie dokładnie co i jak bo jest laikiem a wymądrza się na forum jakby rozum pozjadał

Magda oczywiście, że miałaś rację. Poprawka ustawy jest chyba z lipca, badź sierpnia poprzedniego roku. A wcześbniejsza jest chyba z 2004

szczerze powiem nie wiem jak to jest jak się w szpitalu wyląduje ale to ich zasrany obowiązek przyjąć, Pani w NFZ powiedziała że czasem są tam osoby które nie znają przepisów i dlatego mogą wyniknąć problemy

Gość masakraaaa
rząd planuje znieśc coś takiego jak ubezpieczenie rodziny pracownika, tzn. mąż nie ubezpieczy żony, ciekawe co maja wtedy zrobić matki polki