Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubulek

Jakich używacie kosmetyków żeby włosy nie niszczyły się od prostownicy?

Polecane posty

Gość FRyzjereczka
Zaden ale to ZADEN kosmetyk nie chroni wlosow przed prostownmica. ZAPAMIETAJCIE TO SOBIE!

Gość hajduska
przed prostowniem spryskaj włosy jakas odżywka wtedy włosy nie beda się palić

Gość hajduska
dlatego ja prostuje raz na miesiac i tylko końcóweczki .a teraz nie sa modne już proste

Gość do osob prostujacych
jakie macie włosy przed prostowaniem, ale tak dokładnie?

No ja niestety muszę prostować bo mam cieniowane włosu i wszystkie mi się wywijają w inną stronę. Poza tym rano moja grzywka wygląda jakbym ją nawijała w nocy na wałek. A możecie podać mi jakieś konkretne kosmetyki, któreych używacie?

Ja prostuuje codziennie;/;/ Mimo tego po wyjsciu na dwór-godzina i wygladaja jakbym ich wogóle nie prostowala;/;/

Gość black ballon
Nie prostuję, za bardzo szanuję swoje włosy. Ale słyszałam że dobry jest jedwab.

Cement termiczny z kerastase czy jakos tak. I jestem w szoku bo wlosy wygladaja teraz duzo zdrowiej niz bez prostowania i nie niszcza sie. To jedyny kosmetyk po ktorym mam takie wrazenie,

Gość nnnnikt szczegolny
bardzo dobre sa maseczki do wlosow zniszczonych z lozysk roslinnych

ja używam BaByliss, Liss\'Up Dwufazowy spray do prostowania włosów. włosy stają się śliskie, dzięki czemu prostownica łatwiej przesuwa się po pasmach włosów. Ponadto chroni, domyka łuskę włosa, wygładza oraz nablyszcza ja osobiście męcze się strasznie jak mam coś zrobic z włosami a ten sprey naprawde pomaga zaoszczędza czas jak dla mnie

jakie mam włosy...? ojjj aż ciężko opisac.. :P szopa,ani kręcone,ale proste,takie falowane są ale brzydko ;/ jestem zmuszona do używania prostownicy ,żeby wyglądac jak człowiek heh. używam taki kosmetyk:Relax firmy Kallos: http://allegro.pl/item524184381_kallos_relax_balsam_do_prostowania_wlosow.html i nawet zamawiałam tu od tego sprzedawcy.. jak jesteście zainteresowane kupnem to poczytajcie sobie komentarze o tym produkcie tu: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15778 włosy mam po nim takie delikatniejsze.i lepiej się prostują... ;) szybciej i łatwiej :) a używam tak: myje włosyosuszam je ręcznikiem,biorę kapeczkę malutką na rękę i kłade na włosy.Ważne żeby nie za dużo go wziąsc bo włosy mogą sie przetłuścic szybko no i nie od samej nasady włosa tylko kawałek niżej :D a Wy jakich kosmetyków używacie??

bo ja mam takie.. yyh..szopa na całego.. sztywna.. szorstka.. chyba nigdy takiej nie widziałyście.. włosy odstają chyba 5 cm od głowy (taka szopa) i też się wywijaja jak się da.. też mam cieniowane włosy Ja mam taki pomarańczowy płyn..w niektórych salonach fryzjerskich go mają i uzywają coś tego typu.. http://www.prosalon.eu/pliki/produkty/duze/1619735720.jpg nie jestem pewna bo buteleczke juz wyrzuciłam i nie mogę sprawdzić, czy tak na 100% wyglądała. OPIS Stanowi doskonałą ochronę termiczną podczas modelowania włosów przy użyciu prostownicy lub suszarki. Nadaje włosom jedwabistą gładkość i połysk, pomaga ujarzmić nieposłuszne kosmyki. Przeciwdziała elektryzowaniu się włosów. Nawilża włosy, pozwala utrzymać je w doskonałej kondycji mimo działania wysokiej temperatury. Filtr UV obecny w preparacie chroni włosy przed działaniem szkodliwych czynników zewnętrznych.

bardzo wydajny i tani! ;D tu na allegro 6,9+koszty przesyłki.. w drogeriach i sklepach z kosmetykami nie widziałam go nigdzie.. dla mnie cudo ;)

A co zrobić, żeby po umyciu jak jeszcze włosy sa mokre były proste? Bo jak ułoże i tak układają sie po swojemu.. po boku jakos tam sobie poradze.. tyle, że zawsze jak juz wyschną to i tak szopa powywijana.. ale zo zrobić z tyłem? One nie chca być proste.. tylko się wywijają.. nawet na mokro.. i tak ochydnie odstają.. no nie wiem poprostuu :( One nie leza tak prosto pod siebie (nie wiem jak to napisać) tylko na dodatek wszystkie się wsklejają w kupke na samym środku i nie da się ich rozdzielić :(

Gość cementownia
Od jakieghoś już czasu używam cementu termicznego z Kerastasse - moja fryzjerka twierdzi, że to obecnie najlepsza odzywka na rynku. Tania nie jest, ale dosyc wydajna. Poza tym używam całej gamy Kerastasse bo fajne są i warte swojej ceny ;)

Gość Włoszczowa
po prostu rób maseczki, ale nie przed prostowaniem; po prostu jak zbliża się mycie głowy to nałóż na końcówki włosów jedwab w płynie na ok. godzinę przed myciem lub maseczkę: "oliwa z oliwek, dwa żółtka jajka, kilka kropli olejku rycynowego i kilkanaście kropli soku z cytryny" wymieszaj to i nałóż na głowę na godzinę, włóż siatkę na głowę i zrób turban z ręcznika na to:D poważnie, ta maseczka dobrze robi na włosy. Dodatkowo niezapomnij o podcinaniu końcówek co parę tygodni parę milimetrów. Jesli zapuszczasz wlosy to rzadziej podcinaj. Oczywiście nie musisz robić w kółko tych maseczek. Wystarczy, że "między maseczkami" od czasu do czasu posmarujesz sobie końcówki włosów (tak gdzieś kilka cm od konca włosów) oliwą z oliwek, jedwabiem lub jakimś super nawilżającym kremem. Włosy myj pielęgnującymi szamponami do zniszczonych włosów, takimi, które nie wysuszają. Polecam też maseczkę Wax, do kupienia w aptekach - regeneruje włosy i sprawia, że są lśniące, miękkie i gładkie. Tylko na efekty trzeba poczekać, jeśli włosy są mocno zniszczone, ale lepiej zapobiegać i cały czas pielęgnować włosy. :)

ja tam nie prostuje ,od dziecka mam kręcone - takie "murzyńskie" i właściwie nie wyobrażam sobie siebie w prostych..... i nic nie ochroni włosa przed spaleniem ...

Gość kamila 22 lata
polecam odzywki ze splukiwaniem revlon , albo odzywka bio-silk CHI super głakie i proste włosy na dłużej

Gość kamila 22 lata
gdy sie niszczą to podcinam zeby miały lepszą kondycje :) ale nic nieuchroni , mozna jedynie bardziej zadbac aby nie było widac ze są przesuszone

Gość Alexiss15
Nie dos ze od prostownicy mi sie wysuszaja to jeszcze wypadaja nialam wlosy prawie do kolan teraz mam srednie nic nie uchroni przed prostowaniem bo sie spalaja takie mialam juz zniszczone ze obciecie bylo konieczne

Gość zostaw go
ja prostuje max 2-3 razy w miesiacu uzywam cementu termicznego Kerastase. generalnie to mam dosc proste, tylko koncowki lekko sie odwijaja ale zwykle daje rade naprostowac je serum wygladzajacym

Gość zostaw go
"oliwa z oliwek, dwa żółtka jajka, kilka kropli olejku rycynowego i kilkanaście kropli soku z cytryny" wymieszaj to i nałóż na głowę na godzinę, włóż siatkę na głowę i zrób turban z ręcznika na to cienkie wlosy sa po tym przyklapniete ze szok :P:P:P nigdy wiecej ja uzywam calej serii Kerastase i wreszcie jestem zadowolona. fakt ze jest kosztowne ale mozna uzywac np co drugi dzien albo tak jak ja, najpierw myje wlosy zwyklym szamponem a potem daje Kerastase na drugie mycie. czarna rzepa czy apteczki babuni niestety nie dorownuja tej serii. teraz dostalam od kolezanki troche odzywki z TIGI Dumb Blonde nazywa sie reconstructor - jest niezla, wlosy sa po niej gladkie jak po masce no i jest duzo tansza od Kerastase. kupie i zobacze jak sie sprawdzi.

Gość Gdzie można kupić ten spray
Babyliss Pro Liss up... czy jakoś tak? Najlepiej jakby ktoś podał nazwę drogerii i ul. albo coś i w Krakowie jeśli można :)

Gość ladyx
babyliss pro-liss'up można kupić na allegro jest on tam dużo tańszy niż w sklepie czy zakładzie fryzjerskim.

Gość Mikkkk
Ja oczywiście prostuje wlosy. ale mimo tego ze je prostuje to jak wyjde na dwór to juz mi się kręcą.;/ i nie i\wiem co robic zeby temu zapobiec. używam takich maseczek na włosy(odrzywka) którą trzyma sie godzine na włosach a pozniej spłukuje ...działa i odżywia włoski.