Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gowinda

Małomówność, nieśmiałość........

Polecane posty

Gość Gowinda

Moim wielkim problemem jest nieśmiałość i małomówność, szczególnie w stosunku do chłopaków. W całym swoim życiu było możne kilka sytuacji żebym normalnie na luzie rozmawiałam z jakimś chłopakiem, prawie w ogóle z nimi nie rozmawiam. nie chodzi o to ze nie chce, ze ich nie lubię. po prostu wewnątrz mnie jest jakaś blokada. wiem ze dużo osób jest nieśmiałych i małomownych w stosunku do płci przeciwnej, ale u mnie to chyba jakaś przesada. to mnie okropnie dręczy. bo głupio się czuje stojąc w jakiejś grupie i nie odzywając się. oczywiście z bliskimi koleżankami rozmawiam na luzie , ale mam ich mało. W podstawówce chłopacy śmiali się ze mnie ze nie umiem mówić, teraz w gimnazjum tez tak jest. Chciałabym się zmienić, ale nie sadzicie ze to dziwne ze cale życie się nie odzywałam a tu nagle zaczynam gadać? ludzie pomyśleliby sobie ze jestem głupia. ja na ich miejscu bym sobie tak pomyślała. Pozostaje mi chyba mieć nadzieje ze w liceum zacznę cale życie od początku jako nowa, odważna osoba. Ma ktos z was jak ja???

Gość fanka malibu.
napij sie, to odwagi doda:):)

Gość aaaaaaab
w gimnazjum teżtak jest? masz jeszcze dużo czasu więc idź do psychologa i niech cię obejrzy bo inaczej Małomówność, nieśmiałość -> nic nie robienie -> pogłębienie się -> nudna osobowość -> mało znajomych -> kiepska praca/bezrobocie ->przegrane życie -> skok

Gość black ballon
Małomówność, nieśmiałość -> nic nie robienie -> pogłębienie się -> nudna osobowość -> mało znajomych -> kiepska praca/bezrobocie ->przegrane życie -> skok jestem przed ostatnim punktem:O

Gość nommm
nie czekaj na liceum, bo tam pierwsza jakas porażka i zamkniesz sie w sobie na nowo. zacznij już teraz próbować rozmawiać. po prostu porozmawiaj czasem z ludźmi. ważna rada: nie zastanawiaj się nad tym, co też ludzie mogą sobie pomyśleć w takiej a takiej sytuacji. Niech cię to nie obchodzi. to jest podstawa aby zacząć wychodzić ze stanu w którym jesteś obecnie. p.s. dlaczego mieliby sobie cos pomyśleć jak zaczniesz się odzywać? myślę że będą raczej zaciekawieni, jaką jesteś osobą. wychodzisz ze skorupki i dopiero teraz dasz się poznać. będą ciekawi, kto zacz

Gość Gowinda
ok. no to postanawiam sobie ze od jutra bede odwazniejsza!nie bede sie niczym przejmowac, co mnie inni obchodza! jeny mam nadzieje ze w koncu sie przelamie bo duzo razy juz soobie to obiecywalam. Jesli sie nie przelamie to chyba zostane alkoholiczka, bylam juz na kilku imprezach alkocholowych i musze powiedziec ze bylo cudownie. bylam dokladnie taka jaka chcialam byc- wyluzowana, odwazna, szalona,nie przejmowalam sie zdaniem innych. jednak po alkoholu nic sie chyba nie liczy..