Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wreszcie wiem

juz wiemu czemu dzieci sie rodza i okazuje sie ze sa chore

Polecane posty

Gość wreszcie wiem

urodzxiło sie drowe a po 3 miesiącach mukowyscydoza czy jak to tam sie pisze, pneumokoki, czy jakies inne dziwne nazwy genetyczne lub własnie nie. I dlaczego tak sie dzieje ze niby zdrowe a tu nagle chore? wszystko przez pasozyta toksoplazmozy. Jezeli lekaz wykryje chorobe tę u matki w 12-16 tyg ciązy wtedy juz jest za późno. Pasozyt wchłania sie poprzez łozysko do mózgu dziecka i wtedy juz jest koniec. Matka albo poroni w zaawansowanej ciązy albo urodzi i potem albo i od razu okazuje się ze jest chore. Downy tez naleza do chorób z powodu pasozyta z tej toksoplazmozy. Ja tez go mam ale jestem na poczatku ciązy i jeszcze pasozyt nie doszedł do łozyska- biore antybiotyki licząc ze do 16 tygodnia pasozyt zginie, ze przeciwciała zwalczą go i dziecko będzie zdrowe. badajcie sie na toksoplazmoze juz na poczatku ciązy bo nie kazdy ginekolog daje skierowanie na to badanie, a powinien.

>>>Downy tez naleza do chorób z powodu pasozyta z tej toksoplazmozy. Ochłoń.

zwlaszcza pneumokoki :( to prowokacja, prawda? pociesz mnie!

autorko owszem trzeba robic te badania i dobrze, ze o tym przypominasz, ale jednak jestes troszeczke zle poinformowana. jesli to twoj gin nakladl ci do glowy takich rzeczy, to radzilabym zmienic lekarza na bardziej kompetentnego:O

ale choroby genetyczne nie maja nic wspólnego z przenoszenie bakterii !

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
choroby genetyczne a dziedziczne to nie to samo,

Gość Ratunkuuuuuuu
Po co wyszukiwac róznych chorób, można zwariować

Nie wyszukiwać, tylko wiedzieć jakie są zagrożenia i chronić przed nimi. Przed toksoplazmozą, która jest bardzo niebezpieczna dla płodu, jest bardzo łatwo. Większość z nas to wie, szkoda, że nie wszystkie. Potem są takie kwiatki, down, pneumokoki, choroby genetyczne...

genetyczne zakażenia bakteryjne jest coś takiego a co to ma wspólnego z toksoplazmozą?

Gość no coz ja to przechorowalam
długo przed ciążą, więc przynajmniej tyle.A badanie powinno się zrobić przed ciążą i zaraz w I trymestrze. Wtedy można porównać wyniki, a jak choroba się rozwija odłożyć ciąże.

Gość uwaga na DTP
Na przełomie 3 i 4 miesiąca życia dzieci są szczepione przeciw BŁONICY, TĘŻCOWI, KRZTUŚCOWI - tzw. szczepionką DTP. I wtedy właśnie zaczynaja się różne choroby. Tylko trzeba umieć kojarzyć fakty. Ci co właśnie mają 3 miesięczne dzieci i mają w najbliższym czasie je zaszczepić DTP - obserwujcie uważnie swoje dzieci, ich zmianę zachowania itp. rzeczy.

Gość choroba downa nie ma nic
wspolnego z toksoplazmoza . down to choroba genetyczna ( inna ilosc choromosonow niz u zdrowego czlowieka ) a toksoplazmoza to choroba pasozytnicza , kobieta ktora zarazi sie tym pasaozytem w ciazy a nie ma przeciwcial to moze dojsc do uszkodzenia płodu ( a nawet do ubumarcia ) - w efekcie dziecko rodzi sie z toksplamoza wrodzona . toksoplazmoza moze uszkodzic wiele narzadow u dziecka np. narzad wzroku .