Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszanka nadgryziona perfidnie

dlaczego w dzisiejszym spoleczenstwie brak moralnosci?

Polecane posty

?

Gość ania43
bo ludzie spożywają kaszankę

:p

Gość a do czego
potrzebna ci ta moralnosc? moralnośc to przezytek zal mi ciebie ze tego jeszcze nie wiesz. trzeba sobie ułatwiać zycie a nie utrudniac.

nie tylko w dzisiejszym, ostatnio czytałam książki o czasach p.n.e, wg mnie były znacznie gorsze

Gość po prostu mówisz
bo tak wygodniej się zyje i jest moda na sukces ( cokolwiek by on nie znaczył) a nie moda na honor :P poza tym łatwiej się steruje społeczeństwem złozonym z bezmózgiej papki, więc obecnie promowane systemy kształcenia starają sie wyeliminować myślenie jednostek.. A jednostka bezmyślna jest niezdolna do refleksji nad moralnością :O

jednostka bezmyślna jest niezdolna do refleksji nad moralnością z zalozenia - skoro bezmyslna to do zadnej refleksji :-)

Gość po prostu mówisz
bingo zawsze szczery.. wnioski wyciagasz poprawne :D

Gość depeche15
Media i przedmoiotowe traktowanie ludzi. W obie strony. Ale nie generalizuj - ostaly sie jeszcze liczne osobniki Moralnych.

Gość fugi
bo ludzie maja za duzo i nie potrafia docenic prawdziwych wartosci, w dzisiejsych czasach trzeba byc silnym, zeby umiec sie przeciwstawic panujacej modzie, poza tym panuje egoizm, kult pieniadza, ludzie ogolnie maja w dupie innych :O

"poza tym łatwiej się steruje społeczeństwem złozonym z bezmózgiej papki, więc obecnie promowane systemy kształcenia starają sie wyeliminować myślenie jednostek.. A jednostka bezmyślna jest niezdolna do refleksji nad moralnością " A Ty oczywiście ejstes jedym z tych wyzwolonych walczących z systemem Neo. :classic_cool:

Gość po prostu mówisz
A Ty oczywiście ejstes jedym z tych wyzwolonych walczących z systemem Neo. prawiczku chciałabym, aby dla mnie też wszystko było takie oczywiste :o W każdym razie warto najpierw zadać pytanie, a dopiero potem wyciągać wnioski..to taka mała rada dla ciebie :P