Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koraliczek koralowy

Które mebleki łądniejsze?

Polecane posty

Komody nie kupuj. Kup w Ikei lozeczko i regaly. Szafa z serii dla dzieci jest za mala, wiec poszukaj innej, wiekszej. Jak to kupisz, to masz juz caly pokoj na lata- jak bedziesz wysylac dziecko do szkoly, to tylko biurko dokupisz. No i oczywiscie wieksze lozeczko z czasem. Przesylka kosztuje 130 zl Porownaj tutaj: http://www.allegro.pl/item558098884_lozeczko_stol_do_przewijan_szafa_polka.html

Do Ikei trzeba niestety jechac- nie ma sprzedazy online. Stad Catarinka oferowala, ze kupi ci, co sobie wybierzesz i wystawi ci na allegro.

to ja wiem jak bylam w ikea w amsterdamie to u gory byly takie jakby pokoiki z meblami ktore mozna kupic a gdzie sie bierze meble zapakowane te ktore chce sie kupic?

No u nas chodzisz soie po ikei i przez cały sklep masz ekspozycje czyli właśnie gotowe umeblowane pokoje albo i całe mieszkania i na meblach jest coś w rodzaju \"metek\" i tam pisze lokalizacja na magazynie, i przed kasami jest magazyn, tam wyszukujesz i bierzesz:) Najtańsze łóżeczko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751 Mam podobne, też prost ale akurat nie z ikei bo po mnie:P Sama pomalowałam bejcom tworząc jaśniejsze i ciemniejsze miejsca i przyozdobiłam je pluszowymi kwiatkami żeby młoda miała na co patrzeć jak sobie leży i za co ciągnąć i uwierz mi że każdy kto mnie odwiedza mówi \"łał\" na kolor i że super bajkowe ze względu na kwiatki i krówkę pozytywkę. Tak więc trochę inwencji i nie trzeba wydawać 300zł. Szafa faktycznie jest dosyć mała ale za to komody są na prawdę super pojemne i ładnie wyglądają. W sumie co ma wisieć to się mieści i pieluchy też mają gdzie stać. Zastanów się bo czasami na prawdę warto pojechać, zresztą za te z allegro też za wysyłkę zapłacisz. Znajoma przyjechała do mnie do ikei ( Wrocław) zza bolesławca też właśnie po te komody i ozdoby. Przejrzyj ich strone może też ozdoby sobie wybierzesz, spisz wszystko i oblicz ile Cie wyniesie to i podróż a ile kupowanie wszystkiego przez allegro

To ja jeszcze dodam (lub uscisle) do tego co pisala Catarinka: Kazdy mebel ma swoj numer. Na kazdym modelu jest metka, na ktorej widnieje rzad i numer (czyli dokladna lokalizacja w magazynie). Jak zejdziesz na dol, po ogladnieciu mebli, przejdziesz przez pomieszczenia z mnostwem mniejszych rzeczy, ktore mozna brac do koszyka do kupienia. Na samym koncu jest ogromny magazyn z wielkimi polkami poukladanymi w rzedy. I tam wlasnie musisz sobie sama wyszukac twoje mebelki. Jak czegos nie znajdziesz, mozna podac numer lub nazwe do komputera, ktory ponownie zlokalizuje ci artykul. A w ostatecznosci zawsze mozna poproasic kogos z obslugi o pomoc. Zwykle wszystko, co widac na wystawie, jest dostepne w magazynie. Wybierajac mebelki pochodz tez po innych dzialach niz tylko po dzieciecym- ja w dziale mlodziezowym znalazlam regaly dla mojej poltorarocznej corki. W dziale dla doroslych rozgladalam sie za szafa, bo ta dziecieca byla o wiele za mala. Te meble sa tak pomyslane, ze wiele z nich mozna smialo kombinowac, tak ze nawet potem nie widac, ze sa z innych serii.

Gość nklflknfgk
mEBLE z ikea to jeden wielki syf i badziew zobaczysz wykonanie to się przekonasz tym sklepem tylko w PL się podniecaja a jest to zwykły dyskont z tanimi meblami bez jakośći

Nie przesadzaj z tym syfem i badziewiem. Mam dużo meli z Ikei i na nic nie narzekam. Fakt są tam pseudo komody za 90 zł nawet ale te które ja napisałam są ok, w jednej tylko trafiła mi się źle wycięta ta deska co z tyłu się przybija ale bez gadania mi ją wymienili na pasującą. Moja mama kupiła sobie komodę za ileś tam stówek, niby super, ekstra sklep.. Fakt wszystko cacy tylko że włożysz do szuflady dwie pary spodni i komoda pełna. Ja do tej z Ikei zmieściłam wszystko co w rodzinnym domu miałam w dwóch wyższych komodach. I nie narzekam ani na wygląd ani na otwieranie czy zamykanie ich

Mnie się podobają te pierwsze, szczerze to sama rozważałam ich kupno bo oglądałam je w sklepie, ale spodobały mi się jeszcze jedne mebelki, ale przejedziemy się je zobaczyć, bo nie lubię kupować kota w worku a na zdjęciu wszystko może ładnie wyglądać. a co do przewijaka, ja akurat uważam, że jest przydatny i zazwyczaj komody mają opcje, w której można po czasie zdemontować sam przewijak a komoda zostaje, pozdrawiam załączam link mebli, które mnie się spodobały http://atbmeble.pl/pokoj-dla-niemowlat-61

marciatko to te same ktore wpdly w oko mi tylko ta wersja jest rozbudowana o regal i poleczke. ale pojade w przyszlym miesiacu do ikea i wtedy podejme decyzje. Pozdrawiam

Gość mam wszystkie
meble z ikea. Niektóre mają już 6-7 lat i sa naprawde świetne. Nie podoba mi się żaden z zaproponowanych przez autorkę zestawów. Widocznie mam inny gust. Dla dziecka podoba mi się seria mammut. jest kolorowa i za 2 lata nie bedziesz musiała jej zmieniać bo posluży też przedszkolakowi. Wymienisz tylko łóżeczko na łóżko i dokupisz stolik z krzeselkami. Podobają mi się jeszcze te mebelki, ale sa bardzo drogie i nie tak kolorowe i radosne jak te mammut. http://www.baby.vox.pl/ kolekcja modern home

co do ikei to też nie rozumiem dlaczego syf, sama mam dużo mebli z ikei właśnie i jestem bardzo zadowolona, natomiast akurat te do dziecięcego pokoju akurat nie wszystkie mi akurat odpowiadają, bo chciałabym zestaw. W tym, który wysłałam jest łóżeczko, 140 na 70, które można przerobić na zwykłe łóżeczko dla starszego dziecka i na takim mi zależy. komoda tez jest fajna, akurat taki zestaw mebli, który wystarczy dla malucha a potem spokojnie można do niego coś dokupić.

co do mammuta to dla mnie akurat za kolorowe, to właśnie rzecz gustu, wolę jasne mebelki, bo za kolorowo uważam też nie za dobrze. aco do mebli Vox to troche drogie te zestawy, jedynie zestaw reglisse jest w przystępnej cenie i przyjemny bardzo, a w sklepach też można t mebelki zobaczyć http://www.baby.vox.pl/meble/kolekcja/173/reglisse_dab_szary_dab_cremona/