Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dommmmmi

noworodek z cechami hypotrofii

Polecane posty

Gość dommmmmi

Na wypisie ze szpitala mam napisane że moje dziecko jest z ceczhami hypotrofi.Co to znaczy??? Dodam ze urodziło sie w 38tyg z waga 270.Nic w szpitalu nikt mi nic o tym nie wspomniała dopiero w domu zobaczyłam

Gość tzn ze
ma niedowagę

Gość Natka.
hipotrofia to znaczy ze sie urodził malutki,drobny,ja urodziłam w 40 tyg z waga 2800 czyli mały mało wazył jak na ten tydzien ciazy i tez mnam wpisany hipotrofik

Gość kjhusfhuishfiu
Jeśli to ta niedowaga to sie nie martw dzidzia szybko nabierze ciałka. Moja urodziła sie w 37 tyg i ważyła 2,77

Gość dommmmmi
Czy dogoni rówiesników czy zawsze bedzie mniejszy i drobniejszy?

Gość mamuśka nie bój nic ja miałam
gorzej ...mój synek ur sie w 35 tyg z wagą 1650 ! Teraz ma 6 lat i jest najbardziej wyszczekanym dzieciakiem w przedszkolu ! Gadac zaczął jak skonczył 2 lata i to tak porządnie ! W tej chwili wypowiada sie jak dorosły i zainteresowania ma wszechstronne łacznie z astrologią ...ale to co przeżyliśmy do roku to nie życze nikomu :O obecnie jest troszke mniejszy i drobniejszy od rówiesników ale to nic i tak bardzo go kochamy 🖐️ będzie dobrze !

Gość dommmmmi
A co jest przyczyna tej hypotrofi? Czy sa to jkies moje błedy w ciązy?

jest mnóstwo przyczyn hipotrofii, m.in. palenie papierosów, używki, złe odżywianie, przewlekłe anemie, różne choroby które przechodziła matka (zakaźne oraz te przewlekłe)........

Gość dommmmmi
czy z tego sie wyrasta czy jak to jest???

jasne, że tak :) to, że dziecko ma cechy hipotrofii, nie znaczy że będzie się źle rozwijało. oczywiście dużo zależy od jego stanu przy urodzeniu, ale jak piszesz nic się nie działo w przypadku Twojego dziecka. 2700g nie jest absolutnie żadnym powodem do niepokoju.