Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

jak napisać przeprosiny dla sąsiadów za hasłas na poltrze?

Polecane posty

super to napisalas, ale jesli masz jeszcze siły :P a wierzę, że masz :P to jak mogłabys jakos cos dodać w rymie, ze zapraszam na poczęstunek na 3 pięterko do siebie :)

Gość tarayaya
durna tradycja bez kitu ja tez nieszcze o czyms takim nie slyszalam.urodzilam sie na Warmii i moze to dlatego.wedlug mnie to zaklucanie ciszy nocnej a nie zabawa...

to nie jest typowy \"hałas\" normalna imprezka, z tym, z e z udziałem sąsiadów, znajomych, rodziny i osob z zewnątrz. impreza jak impreza tylko, ze kazdy kto przyhcodzi tłucze szkło przed domem. i co? to tłczenie szkła jest takie tandetne???

Gość gdgsf
Dlaczego tandetne? Sa regiony, gdzie tak sie robi i juz. W Niemczech , nie wszędzie, ale np. w Brandenburgii, też tak sie robi. Poza tym - to ty decydujesz, co jest tandetne, a co nie? A nie jest tandetne składanie jakichś ckliwych podziękować publicznie rodzicom i tańczenie z nimi w kółeczku jak w przedszkolu? Nie jest tandetne zakładanie białej bezy na siebie i chmury na głowę? Nie jest tandetne prezentowanie rodzicom jakichs wieśniackich "ksiąg pamiątkowych"? Nie jest tandetne rzucanie welonem? Jakby tak na to patrzyc, to każdy zwyczaj jest tandetny

Gość gdgsf
Oni tez tego szkła nie będą tłukli godzinami, tylko kwadrans i koniec, potem już normalna imprezka w domu

nie kwadrans. tylko co przyjda jacys goscie, zbiją np 5 butelek, i wchdozą do domu panny młodej na imprezę, po jakimś czasie przychodzi kolejny gosc zbije 2 butelki, przeciez bicie 5 butelek nie trwa Bog wie ile czasu, tlyko jakies 15 sekund. to tak jakby zamiast skladania zyczen tlkuklo sie szkło.

Gość wanka wstanka
No ale zaprasza sie ich na jakaś godzinę, wiec przyjda mniej wiecej o tej samej porze, natłuką i już.

Gość wanka wstanka
No a według mniej tłuczenie butelek jest mniej tandetne niz pozostałe zwyczaje, ktore wymieniłam

Gość gość
Mieszkam na Warmii i Mazurach i u nas to normalna tradycja z tym tłuczeniem szkła przed ślubem. Goście tłuką, Młodzi sprzątają i na kielicha zapraszają. Ja właśnie szukam czegoś, żeby przeprosić za ewentualnie głośną zabawę podczas Panieńskiego i poprawin, które akurat odbędą się w wynajmowanym przeze mnie i przyszłego męża mieszkaniu.