Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewty

Refluks u dziecka.

Polecane posty

Gość ewty

Witam.Mam pytanie do rodziców dzieci z refluksem.Mój syn 2 letni ma niby stwierdzony refluks.Nie miał żadnyhc badań,ale z ogólnego wywiadu lekarz to stwierdził.Często choruje na gardlo,ale to nie infelcje,bo nie ma gorączki,dobrze się czuje,a gardło czerwonawe.Zalecił podawać 3 x dziennie Debridat,rano kapsułkę Gaseku i wieczorem 10 kropli Zyrtecu,co jest do tego alergikiem.Czy to wystarczy??? Jak u was przebiega takie leczenie i jaką dietę trzymacie u dziecka?? Dzięki za odp

Gość ewty
up

Gość ewty
Rozumiem,ze wszyscy maja zdrowe dzieci :) Miło Ale może jest ktoś,kto by mi odpowiedział :>

Objawia się ulewaniem pokarmu i występuje u ok. 50% zdrowych niemowląt. Tuż po posiłku lub kilka godzin po nim z ust dziecka wylewają się małe ilości serowatego, częściowo strawionego pokarmu o nieprzyjemnym zapachu. Takie wymioty nie powodują bólu, dziecko czuje się dobrze. Z czasem, w miarę jak przewód pokarmowy niemowlęcia dojrzewa, ulewanie powinno ustąpić - zwykle dzieje się tak w drugim półroczu życia.

Gość ewty
To akurat wiem.Tyle,że u mnie to już nie jest niemowlę,ale dziecko ponad 2 letnie.A refluks do gardła ma się tym,że jak odbija się kwazna treść z żoładka,to podraznia gardło.I stąd bywa czerwone,jak taka sytuacja się długo powtarza. Dlatego pytam kto ma jakie doświadczenia w tym.

Gość o kurka wodna
ewty a ulewa Ci jeszcze ? leczenie coś pomaga na to gardło ?

Gość ewty
Synek nie ulewa już od bardzo dawna,ale widocznie podchodziło mu do gardła skoro miał czerwonawe.Narazie leczymy i jest niby poprawa.zobvaczymy za 1,5 miesiaca,bo wtedy skończy się leczenie.I co lekarz powie.Tyle,że ja nie wiem co mu dawac do jedzenia.Więcej nie powinno się jeść niz powinno,a na dodatek to alergik :(

Nie pomogę co co do dziecka,ale to prawda z tym gardłem.Sama mam refluksa(tyle,że stwierdzonego badaniami i gastroskopią) i gardło mam bardzo często leczone.

Na pewno ważne jest aby jadł często a mało.Nigdy duzo na noc.A co z mlekiem?Jakie pije?Bo są mleka właśnie dla dzieci z refluksem. Kaszka ryżowa,zupy na kurczaku,ryż z warzywami.