Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porazkaaaaaaaaa

Brzydkie dlonie, grbude palce- POMOCY

Polecane posty

Gość porazkaaaaaaaaa

Czesc mam 21 lat. Czyli nie jestem stara. Moze mi ktos powiedziec dlaczego mam takie brzydkie dlonie? Zawsze straam sie je skrywac i naciagac na nie rekawy, nie nosze pierscionkow bo tylko przykuwaja uwage. Waze 54kg i mam 160 wzrostu. Moje palce wydaja mi sie strasznie grube a skora na rekach nie jest miekka i jedrna jak na reszcie ciala. Widoczne sa wyraznie te komorki z ktorych zbudowana jest skora i mam glebokie zmarszczki na zgieciach ;( co mam zrobic zeby mi wyszczuplaly palce?? dodatkowo srodkowy palec jest jkrzywy!! u lewej reki odchyla sie na lewa strone a u prawej na prawo :( Co moze byc przyczyna? Jest ktos jeszcze ktos nielubi swoich rak czy ja jedyna jestem z tym problemem ;( buu ja juz nie moge.. wszyscy maja takie ladne chude palce a ja takie okropne.. plis powiedzcie, moze sa jakies cwiczenia na dlonie? ehh Co ze mna nie tak.. Najchetniej bym je sobie odciela ;(

Gość porazkaaaaaaaaaaaaaa
Stopki wlasnie mam male i ladne, moj chloapk je uwielbia, Na temat moich rak nic nie mowi tylko raz na walentynki gdy mi kupil pierscionek powiedzial ze kupil wiekszy bo wie za mam tluste palce AAAAAAAAAAAAAAA ;( smial sie przy tym, chyba widzi ze mnie to trapi ale mnie to wcale nie rozbawilo :(( dodatkowo moge smarowac rece kremem nawet co godzine a pod koniec dnia itak beda suche ;(

Gość Green Tea.
Nie da się odchudzić palców ani dłoni, jedyną metodą jest schudnąć i wtedy dłonie stają się szczuplejsze, ale przy Twojej prawidłowej wadze nie polecam chudnąć. Po prostu musisz je polubić. Używaj kremów do rąk z filtrami UV, jeśli są zmarszczki to może narażasz dłonie na różne zanieczyszczenia, promienie UV lub częsty kontakt z detergentami, a to powoduje niszczenie i starzenie dłoni. Polecam kurację parafinową do dłoni i stóp firmy Bielendy - maska na ręce i nogi. Możesz ją używać grubszą warstwą na noc, a na dzień odżywczy krem z filtrami UV. Poza tym spróbuj zapuścić paznokcie i pilniczkiem nadawać im owalny kształt, wtedy palce wydają się optycznie szczuplejsze i dłuższe.

nikt nie zna zadnych cwiczen :(((( chyba umre ;( one doprowadzaja mnie do szalu!

Gość Moja droga ..
Nie da się nic z tym zrobić. Miałam kiedyś taką koleżankę. Nie była co prawda szczupła, miała troszkę nadwagi, no ale bez przesady, wyglądała w miare jeszcze normalnie, ale z pewnością nie to było przyczyną jej grubych dłoni i palców. Miała naprawde wielkie łapska. Nie nosiła nigdy pierścionków, ale każdy wiedział że ona po prostu już taka jest i nic sie z tym nie zrobi. Kształt palców u dłoni i stóp TO KWESTIA GENÓW!! Trzeba przyjąć siebie takim jakimś się jest. Jeśli coś sie da zmienić to można próbować ale na temat operacji estetycznej dłoni to ja nigdy w życiu nic nie słyszałam. Ciesz się dziewczyno że je masz. Są ludzie którzy w ogóle nie mają dłoni i co oni mają powiedzieć ? Szanuj to ciało które masz i nie narzekaj. Chyba ważniejsza od wyglądu dłoni jest ich funkcjia nieprawdaż ? Zresztą mało kto ma naprawde ładne dłonie. Większość ma niezbyt ciekawe wyglądające dłonie.

Gość porazkaaaaaaaaaaaaa
LAPSKA to idealne okreslenie ;( sory ze sie tak uzalam nad soba ale chcialabym zeby znalazl sie ktos kto powie ze mial podobny problem i wygral z tym ;( ja naprawde nie jestem brzydka wiec czemu moje rece wygladaja jakgdybym miala 30-35 lat??? ;( co ebdzie za 10 lat?? wtedy to chyba sobie je amputuje ;(

Gość JapataŁopata
no wiesz co! trochę wstyd tak pisać! myślę że trochę przesadzasz, nie można być idealnym. musisz to zaakceptować no i oczywiście dbać o dłonie. zadbane nawet wielkie łapska są przyjemniejsze od chudych zaniedbanych!

Gość mawronka na odwyku
eee się nie przejmuj :) ja mam stopy rozm.42 zachodzący na większy i duże dłonie, branzoletki nie kupię takiej zakładanej bez rozpinania bo w życiu nie wejdzie , tak samo ze słoikiem jakimkolwiek do umycia :p trzeba to zaaakceptować. na suchą skórę dłoni polecam kurację parafinową, krem na dłonie i rękawiczki na noc, peeling często , dobry jest z fusów kawy ;)

Gość porazkaaaaaaaaaaaaa
Nie da sie zaakceptowac :( nie mam duzych rak. mawronka bez problemu wkladam je w sloiki i w branzoletki bez rozpinania. tylko chodzi o to ze sa palce miekkie i grube ;( i skore stara :((( ja chce jakies cwiczenia na ujedrnienie palcow u dloni ;( blagam

Gość ja też mam
paskudne łapska, w dodatku strasznie się pocą , nic nie mogę z tym zrobić i strasznie się tego wstydzę.

naprawde nie da sie wyszczuplic palcow? :((

Gość rob brzuszki
:-p

Skrzynecka ma wielkie dłonie na dodatek z zylami na wierzchu , a paznokcie maluje na krwista czerwien , widac babka nie ma kompleksów A co do autorki topiku - w twoim wieku tez mialam kompleks dloni, wydawaly mi sie za duze,w lecie nosilam bluzki z dlugim rekawem ktory naciagalam na dlonei, porazka.... teraz mam 25 lat i uwazam ze mam calkiem normalne dlonei i smukle palce. Moze u ciebie jest tak jak u mnie- ze jestes w okresie neiakceptowania siebie i to co jest teraz problemem dla ciebie, za jakis czas okaze sie zwyklym wmawianiem sobei neiistniejacego kompleksu?

Nie tylko Ty masz z tym problem. Jestem osobą prawidłowo zbudowaną,szczupłą ,ręce mam szczupłe a pomimo to same dłonie mam szerokie , palce krótkie grube i strasznie pomarszczone blade,czasami sine i przesuszone jak u starej babci :( ,dodam że w szkole często koledzy stroili sobie z nich żarty, że np mam duże łapska jak u faceta itp. To samo ze stopami :( Są szerokie i mają króciutkie palce,mój chłopak śmieje się że na stopach mam paluszki jak u dziecka , przyznam że dziwnie to wygląda jak np założę japonki. Tyle że ja już powoli zaczynam przyzwyczajac sie do takiego stanu rzeczy mimo że tego nie akceptuję. Jedyne co mogę Ci poradzić to to co sama robię - dłonie jak najczęściej smaruję kremem, staram się przynajmnieuj raz na tydzień robić delikatny peeling a potem smaruję ręce odżywczą i regenerującą kuracją do dłoni i na to bawełniane rękawiczki i tak na całą noc. Możesz spróbować kuracji parafinowej - sama nie stosowałam (jeszcze nie). A najbardziej pomarszczone miejsca tj na zgięciach często rozmasowuję. Może to wydaje sie nieistotne ale zapuszczanie paznokci też wydłuża dłonie. Ja staram się mieć jak najdłuższe chociaż nie zawsze sie to udaje bo są łamliwe - jednak nawet jak mam króciutkie to zawsze mam je ładnie opiłowane i robię sobie french manicure - powiem że sporo daje. Co do prac domowych to staram się wszystkie a przynajmniej większość wykonywać w rękawicach ochronnych,nawet głupie mycie naczyń, bo nawet krótkie zetknięcie z detergentem działa niekorzystnie - mam bardzo suchą skórę. Co do stóp - przynajmniej co tydzień moczę je w letniej wodzie i tu są rózne warianty ,ja np z dodatkiem soli, oleju z oliwek . Dokładnie ścieram zgrubiały naskórek z pięt itp, paznokcie obcinam na kwadratowo,czyszczę szczoteczką, staram się delikatnie usuwać skórki wokół a potem wycieram je do sucha i smaruję grubo lawendową maską do stóp ( firmy Avon) i tak czekam ok 30-40 min aż zaschnie. Potem spłukuję i smaruję sporo zmiękczającego kremu do stóp. Na stopach również często stosuję french manicure. Jeśli Ci to coś pomoże to spróbuj robić to co ja moze choć w części zaakceptujesz swoje dłonie. Dodam że jeszcze przed rokiem byłam tak samo zdesperowana jak Ty, myślałam nawet żeby szukać pomocy u jakiegoś hirurga plastycznego. Od kiedy zaczęłam intensywnie dbać o dłonie i stopy mniej mi przeszkadzają. Nie mniej jednak nadal wstydziła bym się np pójść do kosmetyczki i zrobić tipsy , nadal też chowam dłonie pod długim rękawem, wstydzę sie pokazywać dłonie np znajomym itp ale zrozumiałam że same nie wyładnieją i nie wyszczupleją także robię bardzo dużo by choć trochę je zaakceptować. Jakby coś zostawiam Ci swoje gg 8026315

Gość Dagaa456
Mam ten sam problem. Nie to ze grube palce to jeszcze te środkowe krzywe. I też właśnie nie wiem co zrobić... okropieństwo...

Gość bożeeeeee
Ja też mam grube krótkie palce u rąk. ale pielęgnuję je. Dobrym sposobem jest zapuszczenie paznokci. trochę wydłużą palce

Gość rafalix
Jestem mężczyzną, ale pomimo tego znam lekarstwo na twoje rozterki.Oczywiście że są ćwiczenia na ręce, są to ćwiczenia głównie dla pianistów ale może je stosować każdy bez względu na wiek czy płeć.Powinnaś także używać jakiegoś serum do rąk, które usuwa oznaki starzenia.Po więcej informacji pisz na oksygenium@gmail.com lub gg 11619989

Gość natolatka
czesc jestem teraz w okresie dojrzewania i mam wiele kompleksow a ostatnio kolezanka powiedziala ze mam starszne dlonie ktore moglyby grac w horrorze sa blade wielkie szerokie i palce sa krótkie czy moglabym sie dowiedziec co to za cwiczenia na palce dla pianisty??

Gość beznadziejaaa
Hej! Mam rocznikowo 18 lat... Ogólnie nie mam kompleksów oprócz tych z rękami... Mam ogólnie ciut (jak dla mnie) przydługie ręce. Szerokie dłonie, palce są krzywe tak jak u porazkaaaaaaaa. Wkurza mnie to... Tak jak i ty zakrywam się rękawami. Kiedy tylko mogę noszę rękawiczki... Bo po prostu wstydzę się strasznie... Znaczy mi to aż tak bardzo nie przeszkadza, ale dostaje czasami przykre uwagi i pytania... No ludzie są beznadziejnie.. CHAMSCY . Nie mogą zrozumieć że nie każdy wygląda idealnie?.. Nie ma na to żadnych sposobów? Nawet jestem gotowa na operację. Ale czy to jest możliwe? Mam też problem z poceniem.. Ale to dlatego chyba że trenuje jeździectwo i o każdej porze roku noszę rękawiczki żeby nie mieć obtarć. Wszystko byłoby fajnie pięknie... Ale najgorzej jak z chłopakiem jestem :( Raz mi zwrócił uwagę że pocą mi się ręce... No kuźwa.. Weź tu się nie denerwuj na "siebie". Jest na to jakiś sposób?

Gość madziusz
Hej dziewczyny, Nawet nie przypuszczałam ze ktoś tez może mieć ten problem, myślałam ze to tylko moj ubzdurany problem. Nie lubię swoich rak, są trochę za duże jak na kobietę (tak stwierdzam po wielu porównaniach), no i kilka razy udało mi się usłyszeć niezbyt fajny komentarz. W zasadzie to chciałam napisać żeby się podzielić ostatnia obserwacja która burzy moje przekonanie, ze pierścionki przyciągają uwagę do dłoni. Ostatnio miałam ważne spotkanie na którym facet, siedzący na przeciwko mnie, miał na palcu cos w rodzaju sygnetu pierścionka, był on srebrny i o ciekawym kształcie. Zawsze bardzo zwracam uwagę na dłonie, w celu chociażby porównania ;), ale po jakimś czasie zdałam sobie sprawę, ze nie pamiętam, ale to wcale jego dłoni. W zasadzie wiec pierścionek przyciąga uwagę ale do PIERŚCIONKA! Zwłaszcza w miarę duzy i oryginalny, myślę ze to trochę taki kamuflaż dla dłoni a chyba nic nie przyciąga bardziej uwagi jak ich ciągle chowanie i ukrywanie, chyba należy je właśnie w ten sposób eksponować, no wiecie, trochę tak jak na zasadzie ze pod latarnia najciemniej Tak wiec, ja już postanowiłam sobie sprezentować duzy i oryginalny srebrny pierścionek, i przy okazji jakiś fajny lakier do paznokci (tak w pakiecie ) i wszystkich was namawiam do podobnego kroku, bo chyba nie ma nic gorszego jak wieczne zażenowanie i potrzeba ukrywania czegoś! No to do dzieła, jakaś niesamowita biżuteria i hop, zaczynamy już same inaczej patrzeć na swoje łapki! I jeszcze cos, zauważyłam, ze delikatne, cieniutkie pierścionki najlepiej pasują do chudych, małych rączek.

Gość misku
Małe czyli kobiece? a ja mówię tak: zadbane czyli kobiece:) Małe, duże, chude czy gruba sądzę, że to nie jest ważne! Ważniejsze jest to jak o nie dbamy! Pamiętajmy o peelingu, kremach do rąk (szczególnie w zimę), gdy zmywamy naczynia czy sprzątamy łazienkę pamiętajmy o rękawiczkach! Także wskazane jest dbanie o paznokcie! Dobrze wypiłowane, nawet francuski poprawia wygląd i dodaje odrobinę elegancji. Także zabierajmy się za pielęgnacje a nie narzekanie na ich kształt, bo nie wiem jak bardzo byśmy chciały to i tak ich wyglądu nie zmienimy:) Pozdrawiam!

Gość to temat dla mnie ****
ale ja chyba jestem jedynym okazem w polsce z takimi dlonmi skore mam pomarszczona ale tu nie chodzi tylko o skore ( mam kolezanke ktora ma 2 lata mniej , ja sama 35 a skore jak u niemowlaka na dloniach ) ja mam po prostu chyba krzywice i z takimi dlonmi sie urodzilam MOJE PALCE NIE SA GRUBE , SA KRZYWE , PRAWA REKA JEST LEPSZA OD LEWEJ ( mysle ze dlatego ze prostowalam palce w dziecinstwie bo bardzo sie tego wstydzilam i latwiej mi to bylo robic prawa reka ) OST PALCE SA KRZYWE , TO TAK JAKBY ZGIETE W DOL , CHOC MAM BARDZO LADNE PAZNOKCIE , NIE RAZ TO SLYSZALAM ( ale do diabla co mi z tych paznokcji skoro paluchy koszmarne ) A DRUGI PALEC WYGLADA TAK JAKBY BYL NAPUCHNIETY , NIE DAM RADY GO WYPROSTOWAC I TAK SAMO JEST Z OST PALCAMI (akurat w niczym mi to nie przeszkadza to tylko sprawa estetyki ) jak bylam mala to nie bylo za bardzo widac a potem to rodzice to zaniedbali , nie bylo kasy i tak juz zostalo zawsze sie tego wstydzilam i tego wsydze do dzis i kazdy temat zwiazny z dlonmi mnie oniesmiela i krepuje i staram sie wtedy ulotnic lub zmienic temat gdy tylko jest to mozliwe w szkole smiano sie ze mnie i bardzo sie balam ze wlasnie przez to nigdy nie wyjde za maz bo nikt mnie nie zechce za maz wyszlam , za przystojnego faceta ktory chyba nie za bardzo przywiazywal uwage do tego choc nie raz sie zdarzylo ze spawil mi przykrosc glupim komentarzem a ja naprawde nie jestem temu winna zawsze paznokcie obcinalam krociotko , nie nosilam bizuteri i nawet obraczki aby nie zwracac uwage na siebie , choc dzis juz nosze ale na lewej dloni bo jest ladniejsza nigdy w zyciu nie malowalam paznokcji i zazdroscilam tego francuskiego manicuru wszystkim bo mi sie bardzo podoba dzis juz maluje paznokcje tym frenczem ale bardzo sie krepuje przy innych i zawsze staram sie ukryc te dlonie zeby tylko nikt nie zauwazyl i nie pytal dlaczego agdyby ktos mi zwrocil uwage ze sa brzydkie to bede ryczec bo jestem miekka pozdrawiam DZIEWCZYNY TO CO MACIE WY TO PESTKA W POROWNANIU Z TYM CO MAM JA bardzo sie martwilam aby moje dzieci nie mialy tej wady a mam dwoje i obydwoje maja dlonie i paznokcje meza a maz ma ladne dlonie mam kuzynke ktora ma duze dlonie i brzydkie ale ona jest tak wygadana ze nie ma kompleksow

beznadzieja - chcialabym zobaczyc twoje dlonie chocby dla porownania ze swoimi ( jest jakas mozliwosc ? )

Gość Nie jest źle, naprawdę
Mam koleżankę, która ma większe dłonie od większości facetów :P Osobiście (też mam 160 wzrostu) mam tak chude ręce, że niektórzy uważają, że na coś choruję. Palce tak szczupłe, że u jubilera nie ma tak małych pierścionków, a nadgarstki to już w ogóle... Nawet moja 6 letnia kuzynka ma grubsze.

Gość misku
Hej hej! Jeśli masz już męża i Cię kocha to powinnaś latać głową w chmurach a nie przejmować się wyglądem dłoni! Masz kochane brzdące doceń to! One Cię kochają i dla nich jesteś najpiękniejszą kobietą na świecie! I jak to mój autorytet powiedział : "Kiedy byłem małym chłopcem, płakałem, że nie mam butów na stopach. Przestałem płakać, kiedy zobaczyłem dziecko, które płacze, bo nie ma stóp." Bob Marley. Tak samo cieszmy się, że jesteśmy całe i zdrowe! i mamy do kogo się przytulić i o kogo dbać a nie martwimy się naszym wyglądam... Pozdrawiam cieplutko!: )

misku - pieknie napisane :) i tak czasami mysle jednak zdarzaja sie sytuacje gdzie ludzie nie sa tolerancyjni , zaraz pytaja , jak dlaczego ? a ja nie mam ochoty na ten temat rozmawiac i jest mi wtedy bardzo przykro :( i nie umiem zapanowac nad swimi uczuciami i emocjami ktore wtedy biora gore ten tekst - jak on pieknie brzmi... jak kiedys powiedziala moja kolezanka ...to tylko paluszki

Gość misku
Wiem, ludzie są bardzo nietolerancyjni. Ludzie od zawsze komentują innych ludzi i zauważają nasze wady czy nie doskonałości. Gdyby tak przejmować się każdą powiedzianą złą opinią to najlepiej zamknąć się w pokoju, okryć się cała kocem i nikomu się nie pokazywać. Często ludzie mówią tak z zazdrości a czasem by zrobić komuś przykrość. Jednak nie wolno w żadnym stopniu przejmować się takimi opiniami! Mówmy często komplementy i miłe rzeczy innym, z czasem zauważymy, że inni inaczej zaczną o nas mówić i również odwdzięczą się miłym słówkiem ;) Bo w życiu liczą się małe gesty, takie nawet jak posłanie nieznajomemu uśmiech :) Chociaż w dzisiejszych czasach ludzie inaczej odbierają takie zachowania. Lecz bądźmy oryginalne!

misku - :)

Gość misku
Właśnie, uśmiech na twarzy to podstawa: )