Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aanetaa

Śmierdzące włosy

Polecane posty

Gość aanetaa

Od dłuższego czasu mam problem z włosami - myję je codziennie rano i już pod wieczór zaczynają mi brzydko pachnieć u nasady :/ Używałam już różnych szamponów i żaden nie może sobie z tym poradzić. Możecie coś doradzić?

Gość mam to samo.
ale ostatnio bylam chora i dostalam antybiotyk (amoksycyline), nie wylykalam wszystkich wiec wzielam tabletke, rozpuscilam w wodzie, wtarlam w skore glowy wieczorem, nastepnego dnia umylam wlosy i jak narazie (tydzien) jest dobrze

Gość rege
może zastosuj nizoral, już jedna saszetka moze pomoc

Gość 22nn
Polecam umyc pare razy wlosy szamponem bambino dla dzieci.. :) Mnie pomogl,gdy mialam taka sytuacje.. :)

Gość mti22
Przede wszystkim nie myj włosów codziennie, to zabija naturalną florę ochronną włosów, przetłuszczają się i zaczynają niemiło pachnieć. sama kiedyś tak miałam. Polecam kupić sobie dobry szampon z zestawem odżywek, Dove, Syoss czy Nivea i robić odstępy w myciu włosow-3 dni. Po jakimś czasie poprawa gwarantowana.

Gość sssssssssssss
Rozwala mnie stwierdzenie "nie myj włosów codziennie, bo zabijają florę ochronną włosów, bo jeszcze bardziej będą się przetłuszczać, itp". Więc mam chodzić z tłustymi i śmierdzącymi włosami? To tak jakby osobie której bardzo pocą się nogi lub pachy poradzić "nie myj się codziennie bo jeszcze bardziej będziesz się pocić..." Fuj...