Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asik85

CHCE BYĆ MAMĄ!!!!!! JAK? CO? KIEDY? PODSTAWY ZAJSCIA W CIAZE!!!

Polecane posty

Witam Was serdecznie! Mam na imię Asia od 2 miesięcy staram się z mężem o potomka i nic;-( Wiem, to bardzo krótki okres na zmartwienie ale staramy się tuż po odstawieniu tabletek miało byc tak szybko, łatwo a tu nic się nie kluje!Jest pełno takich dyskusji ale gdzie nie zajrzałam wszyscy się znają i etap raczkowania tj. opis metod naturalnego planowania rodziny mają juz za sobą lub gdzieś na początku 300 stronnicowych dyskusji. A ja jestem w tym tak naprawdę nowa, zielona mam małe doświadcenie z mierzeniem temp, obserwacją śluzu itp. Wiem, że pomaga branie wioesiołka i kwasu foliowego ale kiedy ile itp. to nic nie wiem. Zapraszawm serdecznie wszystkie starające się o dołączenie to tego forum i zamieszczanie swoich doświadczeń. Wymieńmy sie doświadczeniami;-)

Dziękuję Ci bardzo za radę;-) Mam nadzieję, że będzie ich wiecej! Pozdrawiam

Gość ewelinaB...
kiedy sa najwieksze szanse na zaplodnienie??

Gość zullla
mususz poobserwować cykl i wiedziec cco ile dni masz okres. w ten sposob dowiedz sie kiedy jestes plodna. Czy przez te 2 miesiace mialalas cykle regularnie??? Co i le dni???

Gość ewelinaB...
tak mialam reguralne a cykl co 32 dni

Gość zullla
czyli dzielisz sobie to na pół. wychodzi że masz kulminacyjny dzień płodny 16 dnia cyklu i wtedy masz majwieksze szanse na zajscie w ciaze. Ale ogolnie dni plodne masz gdzies od 13 do 19 dnia cyklu. Wiec w tych dniach najlepiej dzialac :) Ja stosowałam np. testy owulacyjne i dzieki nim udalo mi sie zajsc za pierwszym razem:)

Gość zullla
oczywiscie te dni plodne moga sie przesunac przez np chorobe, kaca itp. :) Jesli chcesz mozesz sie tez bawic sie w mierzenie tempwratury i obserwacje sluzu. Ale trzeba bardzo dobrze znac swoj organizm żeby sobie z tym poradzic :)

Gość ewelinaB...
aha dziękuje bardzo:) czyli najlepiej starac sie w 16 dc?? a Tobie gratuluję ze się udalo:) a jak u Ciebie bylo z temperaturą po zapłodnieniu? ile wynosila?

Gość zullla
dzieki:) u mnie byla powyzej 37 st. Najlepiej starac sie w 16 dniu cyklu ale ja ci radze zebys zaczela juz tak od 13 bo dni moga ci sie poprzesuwac. Ja wiem po sobie ze jak zaszlam w ciaze to bylam pewna ze nie bylam plodna boto byl juz 21 dzien cyklu ale z racji ze caly dzien bolal mnie strasznie jajnik zrobilam sobie test owulacyjny i wyszlo ze jednak jestem plodna. A wlasnie kilka godzin wczesniej zaszalalam z męzem :P wiec spodziewalam sie ze cos z tego wyniknie :P :P

Gość ewelinaB...
aha:) a Ty jak dlugie mialas cykle przed ciąża:)?

Gość zullla
bardzo rozne. Z reguly 32 albo 34 ale czasami nawet po 60 dni wiec myslalam ze bedzie ciezko zafasolkowac a tu udalo sie za 1 razem :)

Gość twardy cycek
Moim zdaniem jak się zacznie to monitoringowanie, seks na komendę. obserwacje śluzów itd. , to sie spina jeszcze bardziej i jeszcze bardziej nie wychodzi. moja rada - pojechac na wakacje do jakiegoś ciepłego kraju, gdzie sa cudne widoki i morze i zapomniec o swoich monitoringach. Wtedy duzo łatwiej zrobic dziecko

Gość elcia3010
dziewczyny a powiedzcie mi czy po owulacji sa duze szanse na ciaze i czy latwo zajsc w ciaze bez wytrysku?