Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tadada

problemy z pamięcią

Polecane posty

Gość tadada

Witam, mam 23 lata i niesamowite problemy z pamięcią. Juz w liceum nie pamiętalam imiom ludzi z ktorymi chodzilam do klasy przez pare lat. Teraz jest jeszcze gorzej. Potrafie zapomniec imię koleżanki z pracy z ktorą przebywam 8 godzin dziennie. Czesto tez zapominam znaczenia słów. Nigdy tez nie wiem co gdzie polozylam, zapisalam i w rezultacie codziennie spędzam paredziesiat minut na poszukiwaniach rzeczy codziennego użytku. Ba... czasami czytam ksiązkę którą już czytalam 3 razy. Mimo że coś mi świta nie potrafie sobie przyponieć fabuły wiec czytam ją jakby na nowo. Mam tez duże problemy ze słuchem ale nie sadze żeby to mialo coś wspólnego z pamiecia. Brałam jakieś zioła, tabletki na pamięc i koncentracje ale niewiele pomagały. Z dnia na dzien jest coraz gorzej. Czy to moze miec cos wspolnego z jakakolwiek chorobą? Wiem że ludzie miewaja takie problemy ale żeby nie pamietać wlasnego adresu w tym wieku? Ma ktoś jakiś pomysł? Byłabym naprawde wdzięczna, Pozdrawiam

Gość Mała Miiis
Ile czasu spedzasz przy komputerze? Jestes znerwicowana?

Gość kocia natura D
idziesz do lekarza pierwszego kontaktu i prosisz o skierowanie do neurologa.On powinien sprawdzić czy to nie ma podłoża organicznego Dobrze jest też przebadac się psychiatrycznie - dziury w pamieci czasami są objawami np. depresji

Gość tadada
pracuje przy komputerze... a depresja... depresja meczy mnie caly czas ale nie sadze zeby cos takiego mialo tak duzy wplyw na pamięc. chyba że się myle?

Gość tadada
ale tak, chyba pojde do lekarza... chociaż juz sobie wyobrazam co wymysli... lekarze zawsze wszystko obracają w banał.

Gość sssssss
radze szybko udac sie do neurologa i to prywatnie ! nie daj sobie wmowic depresji .czesto lekarza nie chce sie szukac przyczyny i wszystkie objawy zwalaja na nerwy.poszukaj opini o lekarzach w internecie.obys trafila do dobrego.

Gość lolitkowa
Idź do lekarza. Ja miałam podobne problemy z pamięcią przez nadciśnienie i burzliwe dojrzewanie. Na pamięć polecam rano zjedz 2 lecytyny (w tabletkach) i 2 magnez (w tabletkach);p tak więcej niż jest zalecane … (to działa!!!) Zmień dietę na lekko strawną dużo i zdrowszą –dużo jajek (wbrew pozorom są zdrowe i mają dużo witamin), orzechów, ryb, zielona herbata, sok z porzeczek, mleko 3,2 % itd. Ogranicz ilość wypijanego alkoholu i kawy Jeżeli się dużo denerwujesz to pij herbatę z melisy (nie więcej niż 1-2 dziennie) Codziennie: przeczytaj coś a potem pisz szybko to, co udało Ci się zapamiętać na kartce. (Po kilku dniach zobaczysz ze szybciej zapamiętujesz) Dużo spacerów żeby dotlenić mózg No i sen dbaj żeby spać około 6-8 h on ma duże znaczenie!!!

Gość tadadada
Dziekuje wszystkim za porady. Zmienilam diete i teraz czekam na wizyte u lekarza. Oby to cos dalo... Pozdrawiam gorąco.