Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleik

prosze o radę mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość kleik

Witam mam pytanie: moja malutka ma 4miesiące i 8 dni. wracam do pracy i zaczne jej podawac mleko modyfikowane bebiko. tylko mam problem: różnie piszą, raz ze po czwartym miesiacu podaje sie juz bebiko 2 a raz ze dopiero po 6 miesiącu. Które mam jej podać???? Drugie pytanie: mleko modyfikowane robicie na wodzie z kranu (oczywiscie zagotoawanej) czy tez kupujecie jakies mineralne?

Gość madziaczek
zacznij od 1 bo rozumiem ze ona do tej pory była na piersi? upewnij sie czy nie ma alergii na mleko krowie ja przygotowywałam na normalnej wodzie przegotowywanej ale mój syn miał alergie wiec pił nutramigen straszne paskudztwo

myśle,ze na początku zacznij od mleka 1 moj syn ma 7 m-cy i tylko czasem daje mu 2 czesciej jedynkę bo 2 jakoś nie bardzo mu pasuje!ja na początku robiłam mleko z wody mineralnej gerber a juz od dłuzszego czasu z wody z kranu gotuje ja dłuzej

Gość kleik
tak karmiłam tylko piersią do tej pory

to na pewno zacznij od jedynki dla dziecka moze byc szok jak podasz mu pierwsza butlę z melkiem 2 na dokładkę a tak w ogole to powinnas stopniowo przyzywczajac do butelki i mleka modyfikowanego

Gość kleik
Klarissaa dziękuję za rady. a co stopniowego przyzwyczajania to tak będę robić tzn. ja do 6 miesiąca chcę podawać tylko raz butlę z modyfikowanym na noc. w dzień będzie jadła moje odciągnięte.

pozniej mozesz zwiekszyc dawke modyfikowanego np dawac na wieczor i w dzien raz! na noc to tez chyba nie dobrze bo nie wiesz jak zareaguje na mleko modyfikowane pierwszy raz daj moze w ciągu dnia