Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosimooo

Kopenhaska START 25.02.2009

Polecane posty

Gość kokosimooo

dziś wystartowałam. 177cm 65 kg, chciałabym chudnąć 5 kg, choć wątpie, że uda mi się zrzucić aż te 5 kg w 13 dni ale zawsze to dobry początek :) Trzymajcie kciuki, to moja pierwsza dieta Ktoś jest obecnie na kopenhaskiej?

Gość kokosimooo
o kuźwa :O bardzo lubie szpinak ale ten dzisiejszy to bylo cos strasznego, nie bylam tego niemal w stanie zjesc :( Normalnie rosl mi w gardle, nie wiem dlaczego, pewnie to swiadomosc, ze jem go bo MUSZĘ, a nie dlatego, ze lubie ehhh Zamieniam go na brokuly jednak przy nastepnym daniu bo nie dam rady ble! No ale generalnie juz po obiedzie, glodna jakos bardzo sie nie czuje, tylko mi zwyczajnie neidobrze na sama mysl o szpinku :O ale mysle, ze po kolacji z filetem z kurczaka i salata bedzie calkiem niezle :) Dam rade, dam dam dam dam :):):):):):):) ! DAAM! :D czego i Wam życzę!

Gość kokosimooo
Drugi dzionek na kopenhaskiej mija :) Jest bardzo ok jak do tej pory, nie czuje glodu, dodaje troche przypraw do potraw bo inaczej bym nie dala rady ale mam nadzieje, ze to za bardzo nie przeszkodzi w diecie :) Generalnie jeszcze nie czuje sie oslabiona, ospala itd. Chodze na uczelnie, wstaje rano, mam sile :) Brzuch mam juz bardzo plaski, nie wiem czy waga spadla bo sie narazie nie waze ale widze po sobie, ze ubrania staja sie luzniejsze, choc to z pewnoscia zasluga nie kopenhadzkiej a tego, ze od miesiaca jadlam troszke mniej niz zwykle i unikalam slodyczy i smazonego... :) Obecnie jestem pełna energii yeah! :P

Gość Tulina
Witam, ja dziś czwarty dzień. Jestem już trzeci raz na kopenhadze więc wiem jak to smakuje. Byle dociągnąć do przyszłej soboty i przejść na mniej radykalną dietę.

Gość kokosimooo
Hej Tulina :) trzeci raz?! za kazdym razem wytrwalas do konca? moze masz jakies patenty jak zrobic, zebyc cos troche lepiej smakowalo? :O befsztyka opracowalam sobie wysmienicie i salate z cytryna tez (dodaje do cytryny i odrobiny oliwy pol malej lyzeczki musztardy) i powiem Ci, ze smakuje super! :) Jakiego miesa uzywasz do befsztykow? ja wczoraj i dzis pieklam w piekarniku piersi z kurczaka ale na nastepny dzien zamierzam ugotowac wolowine. Slyszalam tez, ze mozna w niewielkich ilosciach podgryzc ogorka konserwowego lub marynowana pieczarke, wyczytalam na forum o kopenhaskiej. Bierzesz jakies witaminy dodtkowo? ja multiwitamine w tabletkach i magnez. Podobno najwiekszy kryzys ok. 6 dnia przychodzi? jak bylo z tym u Ciebie? :)

Gość kokosimooo
kopenhaska jest git :D ide za 2 h spac, jutro trzeci dzien, ha! :D

Gość kokosimooo
3. dzień na kopenhaskiej pozytywnie rozpoczęty :) Nikt nie jest w tej chwili na kopenhaskiej? HALO? :)

Gość domi8
ja dzis pierwszy dzien na kopenhaskiej,zdecydowalam sie nania bo kalkulator kalori wyliczyl ,ze dziennie moge zjesc 550 kalori.A ja kalori nieumie liczyc,a t tej diecie jest ich malo.wiec mam nadzieje ze wytrzymam.Probowalam juz glodowki ale to nie dlamnie,po 1 dniu zle sie czulam,A czy moge zjadac codziennie grejfruta,bo w diecie sa owoce ale co dwa dni sie je sporzywa

Gość kokosimooo
no wiesz... najskuteczniejsze efekty sie ma, jak sie stosuje dokladnie do zalecen tej diety, wiec nie wiem co z tym grejpfrutem. Wydaje mi sie, ze bardzo zle nie bedzie jak bedziesz jadla grejpfruta :) Ja nie musze bo mi jak do tej pory ta dieta wystarcza, nie chodze glodna. Ale biore witaminy- tabletki multiwitamina plus magnez. A ile wazysz i ile masz wzrostu? :) Super jakbys sie przylaczyla, we dwie zawsze razniej!

Gość domi8
mysle ze nic sie niestanie jak zjem tego grejfruta,tyklo jak bede bardzo glodna ,przeciez jest dieta grejfrutowa.Waze 60 kg.przy wzroscie 1,58.Niestety mam typ jablka i wszystko mi idzie w brzuch,i to glownie jego chce sie pozbyc bo reszta jest ok.Najgorsze jest ,ze moge caly dzien niejesc a na wieczor,zjadlabym wszystko w zasiegu reki i to wszystko odklada sie na brzuchu.Wiec przylaczam sie do ciebie kokosimoo

Gość ruihu
oooj bylam na tej diecie.przerwalam 4 dnia, bo zemdlałam w koncu . i mi sie diet odechcialo.

Gość kokosimooo
domi -> sprobuj tez robic choc troche brzuszkow, chociaz 100 dziennie, to wcale nie jest duzo i robie sie je w 10 minut :) Wiesz- w kopenhaskiej nie chodzi o sama ilosc kalorii ale o to CO sie je i z czym laczy- dlatego ten grejpfrut generalnie ejst nie wskazany bo on moze zaburzyc jakos proces przemiany materii, ale jak bedziesz glodna to lepiej grejpfruta niz cokolwiek innego :) Poza tym ja mam tak samo jak Ty- najbardziej chce mi sie jesc wieczorem a rano nie i ta dieta jest wlasnie idealna!!! Wieczorem sporo kurczaka i salata i sie jest najedzonym do rana- sprawdzone. W 2. dniu diety zamienilam sobie obiad z kolacja- mozna to robic- wiec znowu na kolacje mialam kurczaka i salate i bylam najedzona :) Zrob tak samo. ruihu- wiem wlasnie, ze wiele kobiet zle sie czuje po tej diecie i mdleje itd. Mnie jak narazie nie jest nic, a wrecz odwrotnie- czuje sie duzo lepiej niz bez diety! lekka, pelna energii i nei jestem glodna! Miejscie pozytywne nastawienei dziewczyny! Nie mowcie ze nie dacie rady, tylko, ze daice na bank! to tylko 13 dni!!!!! 1/3 miesiaca- to jest NIC! :)

Gość ruihu
kokosimooo super ze sie tak swietnie czujesz ;) no niestety ta dieta okazala sie nie dla mnie.moze to tez kwestia tego ze 3 godz dziennie na basenie spedzzalam i dodatkowe kcal lecialy... powodzenia Wam zycze dziewczyny :)

Gość domi8
ok .niebede nic podjadac,to pierwszy dzien i troche jestem przerazona.Ale o dziwo niechce mi sie jesc narazie,o 9 zjadlam jajka z pomidorem/ledwo przelknelam bo jajek nielubie/13 salata i 16 zrobie szpinak/bardzo go lubie/ ale niewiem jakie to miesko ma byc,Czy piers kurczaka pieczona moze byc. A co do brzuszkow roznie to bywa,nielubie cwiczyc ale musze

Gość kokosimooo
domi -> o 9 jajka? hmmm to Ty chyba nie jestes na kopenhaskiej... na kopenhaskiej na sniadanie sie pije tylko kawe czarna z lyzeczka cukru! a prawdziwe jedzenie jest tylko na obiad i kolacje. Dieta kopenhaska Szczegółowy plan posiłków DZIEŃ 1 i 8 Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak 100g, 1 pomidor Kolacja:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g DZIEŃ 2 i 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g Kolacja:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 3 i 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g DZIEŃ 4 i 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g Kolacja: sałatka owocowa 100g, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną Obiad: duża chuda ryba Kolacja:1 befsztyk, sałata i brokuły 200g DZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną 150g Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewka DZIEŃ 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru Obiad: kawałek chudego grilowanego mięsa 150g Kolacja: NIC

Gość kokosimooo
domi moze byc piers kurczaka gotowana lub pieczona albo wolowina chuda. Ja do tej pory tylko na kurczaku jechalam ale przerzuce sie na troche na wolowine teraz :) podobno wolowina moze byc tez smazona na odrobinie oliwy z oliwek a potem posypana pieprzem i sola :)

Gość domi8
kawe pilam o 7,wiesz ja wczesnie wstaje,bo corke do przedszkola zaprowadzam.Rzeczywiscie musze przesunac te pory bo glod mnie dopadnie szybciej,ale kolacje chce zjadac najpuzniej o 17.

Gość kokosimooo
to zalezy o ktorej chodzi spac... ja chodze o 24, wiec kolacje z kopenhaskiej zjadam o 19-20. 4 h przed snem to jak najbardziej wystarczajaco a nie chodzi sie glodnym spac i nei trzeba sie katowac. Jesli wstajesz o 7 to rzeczywiscie wczesnie, choc ja wstaje ok. 8 tez a po kawie nie czuje glodu do 12-13 jednak... ale jesli go czujesz to rzeczywiscie lepiej zjesc torche wczesniej albo powoli sobie przesuwaj te pory kazdego dnia :) Damy rade razem! Powiem ci jeszcze co zrobic zeby te posilki lepiej smakowaly- wez piers z kurczaka- pojedyncza ale duza, nie ograniczaj sie zeby to byl jakis malutki kawalek, podziel ja na 2-3 czesci i rozbij tluczkiem do miesa, dodaj granulowany czosnek, Twoje ulubione ziola, pieprz- raczej nie dodawaj soli jak mozesz i wloz do piekarnika na ok 15 minut. Salate porwij na kawalki, w kubeczku wymieszaj sok z cytryny, lyzke oliwy i dodaj jedna rozgnieciona tabletke slodzika i mala lyzeczke musztardy- wymieszja to porzadnie i polej tym salate- taka kolacja naprawde jest smaczna i syci :) A nie dodaje sie tam wcale nic bardzo zakazanego :)

Gość Tulina
jedynym sposobem na kopenhaska jest zawziac sie. jak sie dotrwa do drugiego poniedzialku to potem juz z gorki.co do miesa ja jem zawsze piers z kurczaka.natomiast w zwiazku z faktem, ze te gotowane jajka juz mi obrzydly (niestety bez majonezu to nie to samo) robie sobie jajecznice bez tluszczu na teflonie.moim zdaniem lepsze niz jajka na twardo. natomiast jedyne moje mniejsze lub wieksze odstepstwo w tej diecie to ryba, ktora wypada wlasnie dzisiaj. kupuje sobie 25 deko sledzia salsa.kiedys jadlam tez wedzona makrele.

Gość domi8
dzieko razem rzeczywiscie razniej .Ja chodze spac 22-23 ,ale kolacje chce duzo wczesniej zjadac bo wiem ze pozbede sie wtedy brzucha,a glod jakos wytrzymam.Ja slyszalam ze wolowina jest lepsza bo spala sie szybciej tluszcz po niej,moze by tak mieszc raz kurczak a nastepnego dnia wolowinka

Gość kokosimooo
Tulina- ja chcialam zrobic to samo! bo te jajka gotowane to masakra ALE niestety przeczytalam, ze te jajka musze byc gotowane i to na twardo- nawet na miekko nie mozna ich jesc :O Dlatego, ze kiedy jajko jest gotowane w skorupce na twardo to wytwarza sie cos tam w tym bialku i ono bardzo pomaga spalac tluszcz. Dzis na kolacje mam wlasnie 2 jajka i plaster szynki i chcialam dokladnie tak jak Ty zrobic jajecznice z szynka na teflonie.. hmmm ale zrobie salatke chyba z jajek na twardo szynki, salaty i tego sosu. Trudno :O A nie lubisz ryb? Domi- kurczak ma duzo bialka, mozna mieszac, ja tak bede robila wlasnie zeby mi nie zbrzydlo mieso, nastepne miesko mam dopiero za 2 dni, wiec wtedy usmaze steka wolowego :D mniam!

Gość Tulina
Lubie ryby. w nastepny piatek kupie sobie makrele.to moze ja jednak zrezygnuje z tej jajecznicy.trudno.chociaz to na pewno smaczniejsze niz te gotowane jajka cholerne, ktorych nie da sie czasami przelknac.

Gość kokosimooo
ja wiem, ze najlepiej upiec solę lub pstrąga- mozna go zjesc duzo na kopenhaskiej, az do najedzenia sie a jest bardzo malo tlusty i tak tez zrobie, juz sie nie moge doczekac dnia z rybka mniaaam! a ile bys chciala schudnac?

Gość kokosimooo
ja wlasnie jestem po obiedzie- brokuly, pomidor i duze jablko Nie bylo tak zle :) choc troche juz nie moge doczekac sie kolacji :P

Gość reactiva
Dołaczam sie .Po przeanalizowaniu roznych diet ta wydaje mi sie najlepsza.

Gość reactiva
Powiedzcie mi ile mozna na niej schudniac w ciagu tygodnia?I jak dlugo mozna na niej być?

Gość katie_pl
witam wszystkich :) kokosimooo mozesz napisac w jakich godzinach jesz?Na wielu stronach pisze ze posilki w godz jak sniadanie,obiad kolacja..a ostatnio spotkalam sie ze..sniadanie,drugie sniadanie i obiad..i zgupialam :D Jak ty jesz w jakich godz?

Gość reactiva
Gdzies wyczytalam ze kolacja moze byc 5 godzin przed spaniem

Gość kokosimooo
ja kolacje jem dosyc pozno bo chodze pozno spac a dla mnie nie ma nic gorszego niz isc glodną do lozka :) wiec kolacje np. bede szla zaraz robic czyli zjem ok. 19 No generalnie w tej diecie jest sniadanie, lunch i obiad. Niby nie ma kolacji, ale ja bym chyba nie dala rady tak. Bo zobaczcie- kolacje wg nich powinno sie jesc najpozniej o 18 a na sniadanie jest tylko kawa i lunch dopiero ok. 13, wiec wychodzi na to, ze 19h powinno sie byc w ogole bez jedzenia!!!! To jest lekkie przegiecie moim zdaniem, dopiero to sobie uswiadomilam, jak policzylam. Wiec ja jem po prostu wtedy kiedy juz czuje, ze mi sie chce- obiad ok. 14-15 a kolacje tak jak napisalam. Rano mi latwiej wytrzymac bez jedzenia, jakos nei czuje glodu za to najgorsze sa wieczory. Choc jak juz mowilam- ja na tej diecie narazie czuje sie ok :) Ide gotowac jajka i robic salate :P a dzis jeszcze wychodze na imprezke po 21 hehe ale wroce szybciej niz zwykle i bede pila tylko wode mineralna :) Przylaczajcie sie dziewczyny :D