Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

Alimenty a zanizone dochody

Polecane posty

Sąd zasądzil mi 400 zł zabepieczenia alimentow. Uzasadnil to niskimi zarobkami meza- 900 zl i tym ze ja zarabiam dwa razy tyle... Tylko, ze on prowadzi firme kochanki, z kttora tez mieszka... logiczne jest , ze podany zarobek jest zanizony. Sprawa w toku, udowadniam jego wine. Powiedzcie mi czy Sad bierze pod uwage taka mzliwosc (zanizane dochody)skoro kochanka jest wlascicielka firmy, czy w ogole ma to gdzies? Jak udowodnic, ze razem mieszkaja? (pytalam portiera i potwierdzil)

a nie jest logiczne, ze skoro zatrudnia go kochanka i razem mieszkaja to zaniza jego dochody? Nawet firme zalozyli na nia, zeby mi placic mniejsze alimenty...Jak Sąd moze przyjac za prawde ze 30 letni mag inz pracuje za 900 zl?

Ty 400zł on 400zł za 800 można dziecko spokojnie utrzymać

nawet jeśli ona zostanie jego żoną, to są jego zobowiązania i sąd nie bierze pod uwagę wspólnych dochodów małżonków, tylko ojca dziecka, to logiczne. Poza tym sąd bierze pod uwagę realną szansę zarobkowania, a nie tylko uzyskiwane w chwili obecnej dochody, a także potrzeby dziecka, które zospokajać są zobowiązani oboje rodzice. Wysokość alimentów jest też uzależniona od wieku dziecka. Nie udowodnisz, że mąż ma dodatkowe zarobki, gdyż musiałabyś udowodnić, że ona mu przekazuje pieniądze za pracę, istnieje umowa o pracę. A to, że oni mieszkają razem, to tym gorzej dla Ciebie. On może pwoiedzieć, że wiedzie mu się tak źle, że jest na jej utrzymaniu i w ramach tego czasem jej pomaga.

Gość ketonal brałem
Ja robię dokładnie tak samo. Miałem z moją byłą firmę ale odszedłem od niej i teraz mam drugą firmę ale na nową kobietę, a sam nie pracuję ale ja ta firmę prowadzę. Moja była jest za głupia na samodzielne prowadzenie firmy więc ją zamknęła i teraz nie ma forsy i się mści. Jak moja ex mnie zniszczy finansowo to na pewno nie dostanie nawet tego co jej teraz płacę i chyba pójdzie do przytułku głupia ździra. Sąd może mi skoczyć, bo nic nie posiadam.

Szkoda, ze sie nie da tego udowodnic, ale coz... czy za 800 zl da sie utrzymac dziecko? Oplaty za mieszkanie 300zl, polowa zywnosc 400, przedszkole okolo 300 zl, a gdzie lekarz, dentysta, kultura i reszta? Nie uwazam, ze 800 to dosyc!!

a co do odpowiedzi powyzej... niestety, ale moj prawie eks tez tak rozumuje!! I gdzie tu sprawiedliwosc?

chyba jednak napisze zazalenie!! w koncu to zalezy tez od mozliwosci zarobkowych i majatkowych a nie tylko od "faktycznych" dochodow

Gość brajan maj
Editha: a co zrobiłaś, że odszedł od ciebie dla innej? Nie robiłaś mu loda? Może chciał bardzie wyuzdanego seksu a ty mu do kościoła latałaś jak jakaś pojebana dewotka? opowiedz jak było

Gość uyfrtuydghm
pppatka nie zgodzę się z Tobą jeżeli on się ponownie ożeni, wówczas sąd bierze pod uwagę także dochody jego żony. Z życia codziennego znam małzeństwo on elektryk ona dentystka, wcześniej on zostawił dla niej 2 dzieci i żone. Ożenił się z nia po uzgodnieniu z prawnikiem podpisali rozdzielnosc majatkowa która miała chronic dochody (duużee) dentystki przed exżoną. Ona zatrudniała go za min. płacę. Sąd najpierw wziął to pod uwagę i zasadził alimenty 600 zł na dwójkę. Ex wniosła do sądu o podwyższenie i sędzia podwyzszył bo " Pan dzięki nowej żonie ma wyższy standard życia w zwiazku z tym dzieciom też sie należy" takze wszystko zależy sądu...

Gość oczywiscie ze mozliwe
walcz edyto, masz spore szanse. dobrze byłoby wywlec sprawę kredytu - bo pisałaś, że wziął na firmę. to, że zarobki są fikcyjne możesz udowodnić metodą podliczenia ile on WYDAJE np. zarabia 900 kredyt spłata powiedzmy 500 alimenty 400 na życie środków brak i tak od czasu założenia sprawy czyli roku lub dwóch... a on chyba nie wygląda na zagłodzonego? wtedy zacznie kręcić skąd ma kasę na życie znam przypadek dzie panu przywalili alimenty w wysokosci oficjalnych dochodow bo ex potrafila udowodnic iz on wydaje co najmniej 3 razy wiecej niz zarabia oficjalnie, a on nie potrafil logicznie uzasadnic skąd ma na to srodki

Gość monia 42 lata
Gdybyś była dobrą żoną i sexi kobietą to by sobie od ciebie nie odszedł. Ja mam dziecko i jestem po czterdziestce ale mój facet mówi, że jestem lepsza niż niejedna 18tka. Musiałaś być straszną wywłoką i do tego religijną.

taak monia, wywłoka i do tego religijną :D A włoski masz blond? :P To ja już wiem czemu twój facet tak się ciebie trzyma... gdzie on indziej znajdzie kogoś przy kim będzie się wydawał takim bożyszczem intelektualnym? :D :P

nie bede komentowala powodow odejscia do innej.... 13 lat starszej kobiety, ktora miala juz trzech mezow. Dziekuje wszystkim za mądre rady.

Gość Kasia_Jot
800 zl to wystarczajaco, niektorzy i 3 dzieci za to utrzymuja :O a ty bys ile, chciala, 3000? a moze 5000?

ale przeciez: okolo 400 zl zywnosc, 300 polowa oplat stalych i 300 przedszkole i to juz jest 1000 zl! A gdzie cala reszta?

nie to niedużo starczy na wyżywienie, dach nad głową i podstawowe potrzeby szkolne i ubraniowe. Nie starczy na wszelkie formy prywatnej edukacji, lepsze ciuchy, ciekawsze wakacje Składaj zażalenie od wyroku

Gość Kasia_Jot
dziecko przejada ci 400 z miesiecznie? wez nie pierdol kochana

Rozumiem, ze roznie zyja ludzie, na roznym poziomie, ale dlaczego poziom zycia dziecka ma sie teraz zmniejszyc skoro wczesniej zylo na dobrym?

Gość Kasia_Jot_
skoro chcesz z reka na sercu takiego zycia jakie mialo przedtem (tzn kiedy ojciec dziecka z wami mieszkal jak rozumiem) to co innego, jesli tyle wspolnie na nie wydawaliscie 400 na zywnosc, plus 400 od ciebie to sorry, coz za duzo na 6 letnie dziecko :O tyle to nawet dorosly nie zje ciekawe czy z reka na sercu sama wybulisz tyle na zarcie dla dziecka? predzej jemu dasz za 300 zl a za reszte kupisz sobie ciuchy czy cos

Prawda jest taka, że wszystko zależy od podejścia sądu. Dziwi mnie, że sąd wziął pod uwagę sytuację finansową żony byłego męża, gdyż to nie do niej należy placenie alimentów. Fakt jest jednak taki, że 400 złotych na dziecko, to bardzo mało i bardzo niskie alimenty. Odwołaj się od wyroku.

400 to calosc ode mnie i od niego, a skoro mnie nie znasz to nie masz podstaw, zeby tak twierdzic, poniewaz predzej sobie odmowie niz dziecku. Ale pozostawmy juz jedzenie, pytam gdzie reszta wydatkow? Do tego jeszcze sama splacam kredyt mieszkaniowy .

mnie tez wlasnie to dziwi, co do tego maja moje dochody. Przeciez licza sie mozliwosci zarobkowe i majatkowe, a do tego on nie wychowuje dziecka, nie troszczy sie o nie, w tygodniu nawet nie zadzwoni i nie spyta co u dziecka... Dodam, ze odkad mąż sie wyprowadzil pracuje w dwoch miejscach, zeby jakos zyc. A maz kombinuje i jak widac dobrze na tym wychodzi...

Gość Kasia_Jot_
kredyt chcialas to splacaj, co to kogo obchodzi pisala wczesniej ze 400 ci placi, czyli to polowa jest przeciez razem masz 800 na miesiac, owszem malo ale nie kazdy moze zyc jak paris hilton

Gość asdasdasdas
dalczego stałe opłaty Twoje wliczasz w koszty na dziecko??

Gość Kasia_Jot_
to ty tez kombinuj, czasem trzeba sie uczyc od facetow