Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataszka1501

jak sie robi loda??

Polecane posty

Gość Nataszka1501

hej:P mam problem jestem z chlopakiem 2miesiace i chciala bym mu zrobic dobrze ale nie dokonca wiem jak to sie robi (mamprawie17) pomozcie prosze:)

Gość Napoleon_rozdarty
2 szklanki mleka • szklanka cukru pudru • szklanka smietany kremówki • 6 żółtek • 2 łyżeczki cukru waniliowego Etapy przygotowania 1. Mleko zagotować z połową cukru i cukrem waniliowym.Zdjąć z ognia,przykryć na 10 minut.Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem,mleko ponownie zagotować i stopniowo dolewać do żółtek,ucierać. 2. Całość przelać do rondelka,podgrzewając,ucierać,aż krem osiągnie temp.80 stopni.Zdjąć z ognia i jeszcze chwilę ucierać. 3. śmietanę ubic na sztywno,dołożyć do kremu i wymieszać,ostudzić.Krem jest gotowy,gdy łyzkąmozna zaznaczyc wyraźną kreskę.Jesli tak nie jest rondelek z kremem trzeba ponownie wstawić na mały ogień i podgrzewać jeszcze przez chwilę.Krem w żadnym wypadku nie może się zagotować. 4. Wstawić do zamrażalnika na ok.1 godzinę.Gdy masa zacznie krzepnąć,ubijąć ja mikserem na puszystą pianę.Zamrozić.

Gość prawiczek i kupka 1987
oho, znawca tematu się odezwał... Jechałeś już dzisiaj w wał z kołdry??

Gość Connie299
przepraszam ale czy Autorka pyta sie czy jest na to za mloda czy za stara? :P widze ze coponiektorzy nie potrafią poprawnie odpowiadac na pytania:) wałek! aaa do Autorki, jesli chcesz to Ci powiem jak ja robie ze moj chlopak wniebowziety:) najpiew lizesz mu go od dolu go gory, potem bierzeesz do buzi i ssiesz na przemian masujac jezykiem, a jesli bedziesz w stanie to wepchaj go sobie do gardla jak najdalej mozesz ( ja z poczaktu mialam opory i mdlosci, ale juz jest OK) . grunt to przelamiac sie, a facet bedzie w 7 niebie! przynajmniej moj jest hehe :)

Gość Connie299
'nie powinna' Prawiczku a co Ty mozesz do tego co ona powinna robic a co nie?? lub ktokolwiek tutaj:) zadala Dziewczyna pytanie wiec oczekuje odpowiedzi, a nie morałów na jej temat :)

PRZEPIS NA LODY KOKOSOWE (mmm pychota lody) :D 400 ml mleka 400 ml mleka kokosowego z puszki50 g wiórków kokosowych 8 żółtek 200 g cukru

Gość zbig
Na koniec polknij, gosc odfrunie.

Gość Connie299
kolejna co da przepis, i mysli ze jest so funny oO :/

nie uczy się jak zrobić loda tak samo jak nie uczy się całowania. jak już się zapoznasz ze sprzętem to wtedy możesz doczytać o różnych technikach. jeśli zrobisz lodzika po 2 miesiącach bycia razem to Twój chłopak nagle zniknie albo Cię trochę powykorzystuje i zostawi nieco później. będziesz słynna w całej szkole.

Gość agusia8907
wedlug mnie to za krotko jestes z chlopakiem zeby mu loda robic...

Gość Connie299
nie zabijcie sie od przypadku tutaj:) najlepsze jest ze sama Autorka nic wiecej tu nie pisze, a Wy sie wyzywacie..:P:P:P!

ledwo co tu zaglądnęłam i proszę jak pięknie :O masz naprawde nie pokolei w glowie czyzbys byl dopieszczonym bachorem? no, na to wyglada a tak przy okazji to nie mam ojca wiec z loda nici

a ten to do kogo napisal???? jakis problem? prawiczku, dzisiaj jest bardzo piekny dzien. tylko szkoda ze u mnie deszcz pada. czyzby dobru humorek?

Gość niedowiarka
do jareczka napisal. przeciez nie do ciebie

Gość niedowiarka
do jareczka cwela hahaha

cioto, wyqrwiaj

ha, oczywiście.. chcę cię znów wziąć w grotę nestle... tak jak wtedy, przy smietniku