Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidze tego kraju

Mój tato stracił pracę, sytuacja tragiczna!

Polecane posty

co Ty pieprzysz , masz jakis momopol na te WAZNIEJSZE studia? takich glupot w zyciu nie slyszalam

Gość lolka ta od bolka
ale gdyby wiekszosc ludzi z tych kierunkow ktore wymieniłas poszła na politechnike pracy tez by nie bylo dla nich. Zreszta jej ojciec ma ok 50 lat, w tamtych czasach jak sie mialo amture to czlowiek mogl byc na bardzo wysokim stanowisku.

Gość lolka ta od bolka
athlonka na politechnice czy po bankowosci znajda sie osoby ktore beda słabe i nei beda mogly znalezc pracy w swoim zawodzie a po psychologii inny moze zarabiac kilka tys, zreszta ludzie po zawodowce tez zarabiaja czesto całkiem dobrze

Chetnie zatrudnie twojego ojca - mieszkam w Warszawie - 40 zl za dzien pracy - 10 godzin + jeden cieply posilek. Praca przy usuwaniu azbestu

Gość lolka ta od bolka
Marry Janne juz sobie zartow nie rob 40 zł w wawie za dzien pracy? chyba za godzine bo wiecej zarabia robotnik na budowie

40 zl za 10 godzin? ja na zastepstwach w szkole mam tyle za 2x45 min. :| pewnie sobie zartujesz, zeby zobaczyc czy kazda prace przyjmie, dla mnie to jest smiech na sali jak to mowil CYGAN

Gość lolka ta od bolka
łojejkuuuu dlaczego krytykujesz kazdy post?

Gość 234234234
bo Anthlonka pieprzy głupoty

Gość jacobs
Z tymi obrazami na allegro to warto sprobowac .A ja mieszkajac w 25tys .miescie nie mogę Znalezc malarza,plytkarza cykliniarza bo wszyscy wyjechali.Zaraz wiosna -szukam pana do prac w ogrodzie a od zeszlego roku kogos kto raz w tygodniu zamiotl by chodnik przy domu -jakies 30 min lekkiej pracy-wiem co mowie bo sama muszę to robic a czasu brakWiosna latwiej o pracę nawet sezonową na wsi ,w ogrodnictwie w sadzie ale to juz trzeba szukac.

do autorki postu o Tacie. Ludzie mają rację, bardzo brakuje na naszym rynku pracy pracowników typu złota rączka- czyli może nie- przynieś/ wynieś, ale takich, gdzie mogłabym dac listę poleceń, klucz i iśc na cały dzień, bez myślenia, co mam załatwic. Jeśli macie samochód- to pole działań poszerza się, mimo,że mieszkasz w małym mieście. Tu ktoś też ma rację, podaj jednak nazwę miasta, wszak PRZYPADEK to naprawdę wspaniała rzecz, skąd wiesz, co za rogiem? Podpowiem ci, co ewentualnie może się opłacac, otóż straciłam pracę dwa lata temu, miałam dosłownie nóż na gardle, zaczęłam dzialac w plastyce. Ponieważ musiałam korzystac z materiałów ze złomowni, bardzo szybko odkryłam, że to złoty interes. Znam ludzi, którzy tak zaczynali, teraz wystawiaja znalezione perełki na Allegro, oraz jeżdżą na takie giełdy do Niemiec czy Holandi. na początku przywozili jakieś drobiazgi, no trochę tego frycowego zapłacili, ale teraz handlują antykami, nieźle im się wiedzie. Pojedź z Tatą na taki wypad. Zobaczysz, to przygoda, która zmieni Wasze życie. W internecie znajdź adresy takich Flohmarktów i terminy, z tego, co wiem, jest tam juz duża konkurencja, Ruscy jak i wszędzie kładą a wszystkim łapę, więc niech Was jedzie przynajmniej trójka. Ja w końcu znalazłam pracę i działalnośc artystyczną kontynuuję, nie zamieniłabym tego okresu na nic innego, to batdzo traumatyczne, ale tez oczyszczające przeżycie. I- jestem sama, nie mogę na nikim \"zawisnąc\", a Wy- macie siebie, nawet nie wiesz, jak to wiele. Powiedz to Tacie. Pozdrawiam :))

aha, i jeszcze jedno. pamiętaj, że piszę w oparciu o wlasne doświadczenia. W trakcie tej traumy przeczytałam gdzieś takie zdanie: żeby napic sie wina z naczynia, w którym wcześniej była kawa czy herbata, trzeba wylac resztkę i opróżnic, a nastę pnie umyc. Ten moment pustki- oczekiwania na kolejny napój, to ta chwila, w której znalazł się Twój Tata. Dla Losu który plecie nam życie - to ułamek sekundy. dla nas, ludzi, strasznie długo. Zróbcie burzę mózgów, popatrz, jak kiedyś ludziom bylo trudno, bez internetu, komórki, a teraz świat na wyciągnięcie ręki. Niech się tylko Tata nie boi tej ręki wyciągnąc, niech się nie boi. Do odważnych swiat należy, a jak już mówiłam, ma w Tobie oparcie, ma Twoją Mamę, nie jest sam, i to jest może ta rzecz najważniejsza, której powinien się uważnie i z miłością przyjrzec, a reszta przyjdzie sama.Co do Twojego nicka, no cóż, ten kraj ... podam jeden przykład, jak to odkryłam, to mnie zatkało. Wszyscy znamy wiersz " O żołnierzach z Westerplastte" Wiesz, że swoją pierwszą rentę za nadstawianie głowy za TEN kraj dostali w 1984 roku? Przeczytałam o tem w takiej książeczce z lat 80 tych "Ekspres reporterów". Była to garstka ludzi, budżetu naszego państwa by na pewno nie obciążyli. Ten artykuł wyleczył mnie z wszelkiego patriotyzmu....

Gość timtimek
wczesniejsza emerytura?

Wiesz, w przypadku faceta, to chyba nie, ale ne znam się na tym. Ale generalnie jest za młody, żeby nie pracował, to brak bracy jest główna przyczyną rozpaczy, a potem dopiero kasy. Faceci tak mają...

Gość wroclam
wyobrazam sobie ze dla kogos kto przepracowal 30 lat na jednym stanowisku utrata pracy to trauma, zwlaszcza dla faceta, bo faceci to slabe istoty, duzo slabsze psychicznie niz kobiety

aha, jeszcze mi sieę przypomniało, jeden z moich bezrobotnych znajomych zaczął robic takie dziwne coś z drutu na wabika, na ryby. Zdziwiłam się, bo wyglądało to dośc idiotycznie, a że sam był wędkarzem, to miał opanowane różne chwyty. I to od niego kupowali za wcale niemałe pieniądze. Sprzedawał na Allegro i do sklepów wędkarskich. Nie wiem jak się to nazywa, takie inne do łowienia to błystka, wrzuc na Allegro i pooglądaj. Ale to jego, to mialo jakies takie piórka, zawijaski, , do spinningu, cokolwiek to znaczy :)) nie, no wiem :)) zainwestował w sumie w takie małe kleszcze- z końcówkami okrągłymi, płaskiki i półpłaskimi, i drut. Ten drut, to chyba jakiś specjalny, nie wiem. Zakładanie firmy w tym kraju- to bym sie zastanowiła. Państwo traktuje nas jako potencjalmych złodziei. no cóż, każdy sądzi.......

Gość trzeba link skopiowac i wpisac
a . ja ci wspolczuje bo pomyslalam o swoim ojcu ktory cale zycie pracowal na kopalni , na szczescie jest na emeryturze.

Gość no a
pomyslcie o mojej sytuacji. Mam 3 dzieci pracuję za 1600 zł mój mąz własnie uległ wypadkowi w niemczech gdzie pracował na czarno ma połamane dwie stopy. Przeszedł 3 ciezkie operacje w niemieckiej klinice szczescie ze nie stracił stopy.Kiedys prowadziłam działalnosc dzis komornik zabiera mi 700 zł na poczet zaległosci z ZUSem mój maz w ostatnim 10 leciu nie przepracował 5 lat bez przerwy która byłaby krótsza niz 6 miesiecy. Zostaje mi przezyc za 900 zł netto miesięcznie przy cięzkiej chorobie męza i kilku dalszych operacjach aby mógł kiedys stanąc na nogi :(

Gość no a
łojejkuuuuuuuuuuuu=/ Anthlonka Wkurzaja mnie tacy starzy ludzie, ktorzy cale zycie robili jedno, sa nieprzystosowani do warunkow. Przez takich w Polsce jest jak jest. Pewnie twoj stary nie ma nawet studiow - tacy ludzie powinni zarabiac 800 zl i calowac po stopach swojego pracodwace za ta mozliwosc.IDZ SIE DZIEWCZYNKO WYSPIJ BO CHYBA ZMECZONA JESTES!CO TY PIEPRZYSZ?LECZ SIE! Przeczytaj to człowieku jeszcze raz i puknij sie w czoło. Przez tych niby cudownych pracodawców mój maz nie ma ciągu 5 lat udokumentowanych bo zawsze kiedy prosił o papier ci cudowni pracodawcy pokazywali mu drzwi dzis ma udokumentowane 11 lat pracy a le w ostatnich 10 miał przerwy przez własnie takich krwiopijców i dzis nawet renty rehabilitacyjnej dostac nie moze jest kilku zawodowcem i co? Gdzie ta super robota dla fachowców?:/ w małych miastach jej nie ma przynajmniej dla tych co chcą pracowac legalnie :O

Gość tak to jest jak facet ma wszys
kochana autorko nic nie nie martw, bedzie dobrze, tata znajdzie nowa pracę, teraz jakis czas bedzie mial zasilek wiec OK ;) jakos to przezyje. poza tym teraz duzo ludzi straci prace, a to co sie dzieje teraz to dopiero poczatek, podobno ma byc jeszcze gorzej. i nie pytaj na forum ludzi bo sama widzisz jacy tu glupcy siedzą :( lepiej zapytaj sie siebie co dalej z tym robic, czy mozesz jakos pomoc? mysle, ze optymistyczne myslenie i przesylanie mysli pelnych milosci twojemu tacie pomoze duzo weicej niz te glupawe rady na forum, ludzi niedojrzalych psychicznie... trzymaj sie kocha, bedzie dobrze

Gość lolka ta od bolka
soro Twoja tata ma wiecej niz 50 lat to przysługuje mu zasiełk 12 miesieczny, dobre i te 500 zł

do : tak to już jest.... sorki, ale jesli moje akurat rady wydały Ci się głupawe, to nadmieniam, że byłam bez pracy prawie rok, i kontaktowałam sie z różnymi ludźmi wysłuchując naprawdę zabawnych czasem pomysłów. Ja sobie stworzyłam coś niezwykłego, daje mi to raczej satysfakcję, zabawę a potem dopiero kasę, zresztą, jak już mówiłam- pracę znalazłam. Natomiast przykłady z wabikami na ryby i początkami na złomowni, aby skończyc jako własciciel sklepu z antykami-to się dzieje obok mnie i nie uważam tego za głupawe lub niedojrzałe. Zrobili to ludzie w wieku ojca pytającej.