Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabeczkaaaaaaaaaaaaa

do osob bez pracy - jak sobie radzicie?

Polecane posty

z takimi rzeczami jak rachunki jedzenie jak dlugo szukacie pracy ja juz wysiadam szukam 3 mc i nic zero odglosu w sumie na wszystkim oszczedzam .. studiuje zaocznie i chyba jak zalicze ten semestr biore dziekanke bo nie stac mnie juz na szkole:(

Gość Nena24
a rodzice ??

zatrudnij się na przetrzymanie w jakimś towarzystwie ubezpieczeniowym, spiszesz pare OFE i będzie zastrzyk dobrej gotówki - rodziców, znajomych, chłopaka... niestety kasa będzie dopiero po transferze z zusu. Niektore płaca tzw minimum socjalne i prowizje - jeden mankament zalozenie dzial gosp i zus co miesiac 300zeta.. a jesli same ofe masz spisywać to moze być umowa zlecenie. Ing - daje 1200 Axa - daje około 1500 przez pierwsze 2 miesiące - szkolenia, potem jak zrobisz cel około 3000zł + prowizja od sprzedaży CU nic nie daje i nie polecam

nie mam rodzicow mieszkam z bratem on pracuje i po czesci jestem na jego utrzymaniu co mnie wkurza i jego tez i wcale sie nie dziwie poza tym czesnego placic mi tez nie bedzie 😭

Gość Nena24
jak nie masz rodziców to masz rente rodzinną

nena nie mam renty.... bo nalezy sie ona tylko tym ktorych rodzice mieli przepracowane lata pracy...

Nena - a wiesz ile ta renta wynosi ??? po drugie skoro płaci czesne to nie jest na dziennych czyli renta poszla dawno do śmieci. Renta przysługuje wyłacznie do chwili zakonczenia nauki dziennej ...

dokladnie i to chyba do 24 badz 25 r.zx a ja mam skonczone 25

Gość Nena24
oj nie znasz sie aniu z chmur rente mozna dostawac nawet jak sie podyplomowe robi lub kursy jakies- np. jezyka ang.- w szole ktora jest wpisana w rejestr ministerstwa edukacji, tylko ze przed skonczeniem 25 roku życia.

nena ale ja juz mam skonczone 25 poza tym do 25 rz mozna miec rente ale pod warunkiem ze studiujesz dziennie a nie zaocznie

Gość Nena24
mozna pracowac pobierajac rente rodzinna, pod warunkiem ze nie wiecej niz ok. 2000 zł

niestety ale Ania ma racje:(

Gość Nena24
"poza tym do 25 rz mozna miec rente ale pod warunkiem ze studiujesz dziennie a nie zaocznie" mozna , mozna, nawet podyplomowe co 2 weekend mozna studiowac i pobierac rente rodzinna.

nena kto ci powiedzial ze mozna pracowac i brac rente? niestety masz zle info bo prawda jest inna wiem bo wiele razy sie dowiadywalam i znam nasz ZUS

Nena ... odkąd to w Polsce jest renta rodzinna w wysokości 2000zł ... wejdz sobie na stronę www.zus.pl i zobacz ile w Polsce wynosi max renta rodzinna

Gość Nena24
jezuuu... w zusie sie pytałam 2 miesciace temu!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wscibskaaaaaaaaaaa
nena pierdolnieta jestes? czytac nie umiesz?ona juz skonczyla 25 lat renta jej sie nie nalezy a Ty kurwa dalej swoje? gdzie TY zyjesz? nie znasz zusu?

Gość lolka ta od bolka
dziwne bo moja kolezanka srudiuje zaocznie pracuje i pobiera rente, a zeby bylo dziwniej zaczeła 26 lat i renta nei powinna pzzysługiwac ale napisała podanie ido chwili ukonczenia szkoly tzn przez jeden semsstr pobiera rente

Gość Nena24
Aniu "Nena ... odkąd to w Polsce jest renta rodzinna w wysokości 2000zł " czytaj ze zrozumieniem. napisalam ze tyle mozna zarabiac pobierajac rente rodzinna

Gość Nena24
lolka ta od bolka dokładnie

jakos sobie radze choc meczy mnie to, ze wzielam rok wolnego od szkoly, zeby znalezc robote, a szukam juz kilka mc. do rabiam dorywczo, np prace maturalne, moj na szczescie zarabia, wiec na wszystko mam, plus mama, ktora nawet nie zapyta czy chce, a mi zupki nagotuje, da kase tak po prostu. ale ile tak mozna

jakos sobie radze choc meczy mnie to, ze wzielam rok wolnego od szkoly, zeby znalezc robote, a szukam juz kilka mc. do rabiam dorywczo, np prace maturalne, moj na szczescie zarabia, wiec na wszystko mam, plus mama, ktora nawet nie zapyta czy chce, a mi zupki nagotuje, da kase tak po prostu. ale ile tak mozna

Gość Nena24
mój błąd powinno być "mozna pracowac pobierajac rente rodzinna, pod warunkiem ze zarabia się nie wiecej niz ok. 2000 zł "