Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obolała__

MAMY, CZY WY TEŻ MIAŁYŚCIE LUB MACIE BÓLE KĘGOSŁUPA PO PORODZIE???PROSZĘ POMÓŻCI

Polecane posty

Gość Obolała__

e!!!!!!! uROdziłam dwoje dzieci, drugie 4 miesiące temu i mam od tej pory straszne bóle krzyża - fakt dużo dźwigam, non stop biegam albo stoję nad deską do prasowania. czy to możliwe, że to naturalny ból a nie jakiś nowotwór kości? jestem ciekawa czy was też boli ręgosłup? jak sobie z tym radzicie?

Gość Obolała__
bardzo proszę o pomoc

ja sobie nie radze jestem 7 m-cy po porodzie i czasem nie umiem wstac z łóżka :( przy kąpieli gdy kucam nie umiem pozniej wstac i wyprostowac sie a z tym nowotworem to chyba przesadzsz ;)

Gość poprawiaj je za kazdym razem
jesli byloby to kilka dni po porodzie to byloby normalne poniewaz organizm po raz kolejny musi dostosowac sie do zmian, nie ma juz ciezkiego brzucha a w dodatku porod byl ogromnym wysilkiem dla calego organizmu. Jednak 4 mc to juz dlugo radze sie troszke oszczedzac i zrobic sobie rentgen kręgoslupa - zeby ewentualnie wykluczyc jakies przestawienie dysku ktore moglo byc spowodowane wysilkiem porodowym. Jesli wyjdzie na zdjeciu ze wszystko ok to idz do kreglaza albo dobrego masazysty niech cie rozmasuje konkretnie kup maść naproxen i smaruj sie wieczorem przy tych bolach. Nie garb sie i mozesz kupic pas neoprenowy lędzwiowy na allegro. Mialam te same problemy z plecami i robilam tak jak ci radze zaczelam od zdjecia.

Gość Obolała__
nikt tak nie miał?

Gość Obolała__
a czy na rentgen trzeba mieć skierowanie? wiem, że z nowotworem może panikuję, ale sama wychowuję dzieci i boje się żeby mnie nie zabrakło, bo one są takie bezbronne

Gość poprawiaj je za kazdym razem
wiesz ja robilam sobie prywatnie ale z tego co wiem w wielu przychodniach teraz potrzeba skierowania nawet jak idziesz prywatnie to musi byc.

Gość madziaczek
ja mam caly czas problemy z kregoslupem przez to mialam tez koszmarny porod bo mam skrzywienie chodziłam na masaze to naprawde dobra rzecz tylko kosztowna i trzeba regularnie zeby cos dalo kup sobie masc z zywokostem jest bardzo dobra na wzmocnienie kregoslupa i smaruj sie co dzien moze byc ciezko ja zdobyc ja sie niezle nabiegalam zanim ja kupilam ale polecil ja masazysta mój ponadto musisz sie oszczedzac i nie przeciazac kregoslupa ale nie doluj sie zadnym nowotworem bo to nie to ja nawet jak postoje godzine to mam potworny ból w dole plecow