Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka mama

dzieuwuchy czy warto to kupic dla chlopca?

Polecane posty

Gość malutka mama

hej dziewczyny jstem po raz pierwszy mama za jakis czas na siwiecie pojawi sie moj synus;] chyba juz pora za czyms sie rozgladnac ale nie mam pojecia od czego zaczac zaczelam od ubranek i zdzwialam sie ze te male ciuszki tyle kosztuja ;o wiec postanowilam popatrzec na jakies zestawy chialam sie poradzic czy wy tak robicie tzn kupujecie uzywane ciuszki http://www.allegro.pl/item562674641_disney_campus_h_m_zestaw_dla_chlopca_62_68_74.html np co myslicie o tym zestawie warto za 30 zl go kupic czy nie?

Gość malutka mama
pomozecie mi;/? plissssss

Ja kupuje uzywane ciuszki, ale zwracam uwage na marke (kwestia jakosci) i na stan ubranek. Zwykle kupuje, jesli sprzedawca pisze, ze ubranka sa malo co uzywane/ jak nowe. Zdjecia wiele tez pokaza- czy ubranka sa porozciagane. Popatrz tez na komentarze tego sprzedawcy- czy kupujacy zadowoleni sa z jakosci jego towaru. A sama bym tego zestawu nie kupila, bo mi sie nie podoba. Ale to kwestia gustu.

Gość malutka mama
aga a jak oni to pisza to potem jak dostajesz ciuszki to sie zgadza nie sa to jakies szmaty mniej po ile sa takie zestawy? gdziesz czytalaam ze dla dziecka przynajmiej na pocztku ciuszi powinny byc wylacznie nowe nie wiem czy wynikalo to z przesadu czy innego powodu..

Mi się osobiście ten zestaw nie podoba. ,Wyprawki na allegro nie kupowałam bo się po prostu bałam :) Często realny ciuch nie idzie w parze z fotką przedstawioną na allegro :) Dlatego jak mam coś kupować używanego to właśnie wolę fotki bez retuszu,ramek i innych bajerów.

Gość aurelia mama
a mi sie ten zestaw podoba oprocz chyba 2 rzeczy a tak slodkie to i smieszne;d

Gość malutka mama
dziewczyny a ja juz nie wiem moze ja jestem jakas wiesniara ale ten zestaw mi sie w sumie podoba nie wiem bo jak patrzlam na inne zestawy to szly po 150 a nawet 200zl a tyle nie chce wydac bo sie boje ze mnie oszukaja i wysle jakies szmaty nie wiem w sumie moze go zalicytuje bo jak bylam w smyku mothercare czy 5-10-15 to ceny byly takie ze masakra nie wiedzilam ze ciuchy tyle kosztuja;p

Gość tez jestem znaczy
bede mama i ta z ciekawoci wlasnie na co zwracac uwage bo czasami markowe sa szmatami i czmu sie wam ten zestaw nie podoba?

Hej ,nie masz znajomych,którzy mieli dzieci?ciuszki dla takiego maluszka zmienia się bardzo często,dzieciaczki szybko rosną.My ze znajomymi oddajemy sobie takie maleńkie ubranka,pierzemy,nosimy,jak się niszczą to oddajemy mężon do garażu(na szmatki) dokupujemy ciągle coś nowego.Takie zestawy krążą już wiele lat.Jak chcesz wszystkie ubranka kupić nowiutkie,to musisz się liczyć z ogromnym wydatkiem.A są jeszcze sklepy z używaną odzieżą,tam też można zakupić ubranka dla maluszków za dosłownie kilka złotych,wygotować,wyprać we wrzątku i można nosić

Nie pisz że jesteś wieśniara :D Tobie ma się to podobać a nie dziewczyną z kafe :)

Gość malutka mama
dzieki aga;)

mi sie wogole nie podoba, jakos to porazciagane, lepsze w ciucholandzie znajdziesz i lepiej bo sobie obejrzysz

mi sie wogole nie podoba, jakos to porazciagane, lepsze w ciucholandzie znajdziesz i lepiej bo sobie obejrzysz

wiecie co ale wydaje mi sie pani zakładają topic chce sprzedać te ubranka na allegro a zadając to pytanie po prostu myśli ze kogos nimi zainteresuje;-)

Gość malutka mama
a teraz cos z innej beczki: pomozcie wybrac mi imiona: 1. michal 2.kajetan 3.cezary 4.kordian nie wiem choc podobaja mi sie all to najbardziej michal;p

Moze masz w okolicy jakas mloda mame, ktora ma troszke starszego synka i chcialaby ci odsprzedac po nim swoje ciuszki? Wtedy bys mogla je osobiscie obejrzec i wybrac, co by ci sie spodobalo. Ja tak czesto robie. Jesli nie masz nikogo takiego, to zawsze sie mozna przejsc do second-handu. Szczegolnie dla dzieci sa fajne ciuszki. A allegro... zawsze jest ryzyko. Dlatego trzeba patrzec na oceny, czytac dokladnie opisy, nawet pytac sprzedawcy przed zalicytowaniem. Ja nigdy nie kupowalam zestawow, bo mam wrazenie, ze w zestawach zwykle sie upycha jakies szmaty, ktore solo by sie nie sprzedaly. Mysle, ze lepiej kupowac ciuszki pojedynczo lub w dwupakach. Ogolnie mam dosc dobre doswiadczenia z kupnem uzywanych rzeczy przez neta. bylo kilka wpadek, ale- poniewaz nie kupuje masowo, tylko pojedynczo- nie bylo tak tragicznie: Niewiele mnie te wpadki kosztowaly, a ludzie dostali negatywa. Zawsze mozna tez zadac zwrotu pieniedzy.

Ja ubranka używane kupuję bardzo rzadko ale czasami się zdarzyło jak znalazłam coś ciekawego. Przede wszystkim w opisie musi być stan rzeczy bardzo dobry stan dobry może oznaczać , że rzeczy mogą być różne. Co do tego zestawu to mnie się nie podoba , nie wygląda mi na stan bardzo dobry (ale mogę się mylić) .

Gość malutka mama
koraliku tych ciuchow pelno na all a poaztym sa brzydkie jak stwierdzili inni;d

Ty nie patrz, co nam sie podoba, bo to nie nasze dziecko bedzie chodzic w tych ubrankach, tylko twoje! A o gustach sie nie dyskutuje :)

Gość malutka mama
to bedzie michal kajetan mi z ciuszkami ciezko bo dzidzie bede sama chowac wszyscy sie odrocili ode mnie itp... wiec musze smaa dac rade..

Gość malutka mama
hmm cos w stylu gowniaro rozkladalas nogii radz se sama;/

Bądź kochana dzielna! Aż się wierzyć nie chcę że ludzie traktują ciężarną jak trędowatą :( Ale walcz o alimenty.

Gość malutka mama
szkoda nerow co mi potym i tak dostane grosze albo wcale nie wiem co bedzie dalej nie chce wiedziec ...wiem z ludzie maja gorzej i tylko to mnie ratuj ..mysl o tym;/

Ej głupoty gadasz :) A niby dlaczego masz alimentów nie dostać?! Nawet jeśli miałoby być to 200 zł to lepiej tyle niż nic!

Gość malutka mama
nie wiem na razie moze wogole zostawie malego w szpitalu ale nie pozwole na to ;/ chocby nie wiem co szkoda nerow o 200zl nie chce juz go widziec i tyle..

Zawsze to 200 zl do przodu. Ja bym sie o nie postarala. Mysle, ze tylko tak piszezs, ze zostawisz synka w szpitalu. Tak naprawde juz go kochasz, tylko ze sytuacja jest trudna... Na pewno dasz sobie rade, jak przyjdzie co do czego!

Jaką decyzję nie podejmiesz to i tak zastanów się ze sto razy. Owszem alimenty to wieki stres i pranie niekiedy brudów ale warto! Nie robisz tego dla siebie a dla dziecka! A będąc w cięzkiej sytuacji materialnej to 10 zł jest bardzo dużo a co dopiero 200złczyteż więcej.