Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beeerrrrnd

Dentysa.. dłutowanie, wyrywanie szóstki...

Polecane posty

Gość beeerrrrnd

Mam do Was pytanie czy dłutowanie i wyrywanie szóstki jest bolesne ??.. ze znieczuleniem.. Prosze o powazne odpowiedzi, poniewaz jutro idę do dentysty,a ogólnie strasznie się dentystów boje.

Dłutowanie tzn? Jeżeli będziesz miała znieczylenie i nie masz ropnia w dziąśle będzie całkowicie bezbolesne :)

Gość beeerrrrnd
Mam ropień, ale właśnie go leczę, antybiotykiem i potem mam się zgłosić, własnie sama do końca nie wiem na czym te dłutowanie polega, ojciec mi mówił, że jest to podważanie zeba i wyciąganie po kawałku, ale nie wiem czy mówi prawde.

Jeżeli nie pozbędziesz się ropnia może być nieprzyjemnie... Ja też miałam taką sytuacje tyle że bez dłutowania... No cóż powiem że bolało ale jak widzisz żyję i najbardziej ciesze się z tego, że mam to już za sobą. A kanałówka nie uratuje ci ząbka?

Gość nie bede cie straszyc
ale trochę będzie bolało...ojciec ma racje

Gość meheret
miałam chirurgicznie rwana ósemke ostatnio i rozcięcie dziąsła, rozwiercenie i wyciaganie tego zęba po kawałku było prawie bezbolesne (tylko nieprzyjemne uczucie), duuuużo gorzej wspominam rwanie normalne szóstki (zeby mogła wyrosnać zdrowa ósemka). Co prawda jak przejdzie znieczulenie to dwa dni meczarni niestety:( szczerze mówiac strach ma wielkie oczy

Gość nie bede cie straszyc
ja miałam takiego stracha ze poszłam pod narkozą wyrwac (5- naraz )

Gość jest w google
nie będzie bolało jeśli pójdziesz do dobrego dentysty, a najlepiej do chirurga szczękowego. Do jakiegoś pierwszego lepszego nie polecam, bo może skończyć się źle

Gość AmAmAmmmmm
Jak nie pozbędziesz się ropnia będzie bolało bo znieczulenie nie będzie działać... musisz o to zadbać... ewentualnie mozesz isc do dentystki aby ci go zatruła...

Gość nicolette*
absolutnie nie płucz niczym po wyrwaniu, to grozi suchym zębodołem, a to dopiero ból! Rana musi się podgoić. Ja rwałam ósemkę dokładnie tydzień temu i do tej pory mnie to miejsce pobolewa :( Ale samo rwanie jest do przeżycia choć do przyjemnych nie należy! Powodzenia :)

Gość beeerrrrnd
Straszycie mnie ludzie.. Jeszcze się okaże że nigdzie nie pójdę, jak byłam u normalnego dentysty to mnie wygoniła dp chirurgów dentystów bo powiedziała, że strasznie panikuje a oni są wykfalifkowani...

Gość meheret
nie suchym a pustozębodołem. a o płukanie to komus raczej wczesniej chodziło na ten ropień fakt ropa pod zebem = nie pomoże znieczulenie

Gość beeerrrrnd
ale leczę to antybiotykiem, który przepisał mi lekarz więc znieczulenie powinno pomóc

Gość beeerrrrnd
tzn. działać.

Gość jest w google
a skąd wadomo, że będzie dłutowanie? Dłutowanie jest wtedy, kiedy przy wyrywaniu zostanie w dziąśle kawałek korzenia. A przecież jeszcze ci nic nie wyrywano, więc skąd wiesz, że zostanie???

Gość beeerrrrnd
Bo mi powiedziała dentyska bo nie wiem jak to mam powiedziec, ale wiesz zaniedbałam zeby strach przed dentystą po prostu.. i mam tylko jakby korone i w srodku dziure, powiedziała, że się złamie ten ząb i będzie trzba dłutować.

Gość nicolette*
mój chirurg szczękowy nazywa to suchym zębodołem, ale mniejsza o większość, jesli takie coś powstanie to nie jest fajnie. A płukać "rany" po rwaniu nie można, bo tam musi powstać skrzep aby wszystko dobrze się goiło! Generalnie cały proces nie jest fajny, ale polecono Ci wyrwać zęba dla "ogólnego zdrowia szczękowego", więc nie pękaj, będzie dobrze :)

Gość beeerrrrnd
strach i tak jest , tym bardziej, że na około mi mówiono, że nie boli..

Gość nicolette*
wiesz, każdy przechodzi to na swój własny sposób... w każdym razie nie rezygnuj, dasz rade :) Będzie dobrze!

Gość beeerrrrnd
własnie nie wiem co z tym jutrem czy dam rade.

Gość jest w google
dasz radę. Dostaniesz zastrzyk i nawet się nie obejrzysz jak będzie po wszystkim. Trzymamy kciuki :)

Gość beeerrrrnd
no zobaczymy, jak coś to napiszę Wam co i jak..

Gość beeerrrrnd
:):) już po, siedze ze spuchniętą buzią, ale dzięki bogu już po wszystkim, żyję, było ok :)

Gość r-renka037
widze ze cie niezle nastraszyli .....faktem jest ze powinno sie najpierw wyleczyc zgorzel antybiotykiem a pozniej rwac wtedy nic nie bedzie bolalo...... ja wczoraj mialam wlasnie rwana szostke ktora najpierw leczylam tydzien antybiotykiem bo byla zgorzel z przetoka...strach wielki ale nic nie bolalo znieczulenie zadzialalo ,bylo dlutowanie .....wczoraj geba mnie bolala niestety ,na noc wzielam nurofen forte i jak reka odjal bol! a plukac nie wolno absolutnie ,zeby skrzepu nie wyplukac bo wtedy dlugie i bolesne gojenie (mialam tak kiedys choc nie plukalam to skrzep wylecial-koszmar!)!!!! na nastepny dzien mozna smarowac dziasla i bedzie ok,dzis mnie juz nie boli

Gość r-renka037
wez cos silniejszego na bol bo jednak moze rabac jak zejdzie znieczulenie i oklady z lodu na policzek tez jest dobre,powodzenia!

Gość beeerrrrnd
Mam nurofen forte, narazie nic nie boli. a znieczulenie schodzi.