Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krzykusia

Pytanie o test ciążowy

Polecane posty

Gość Krzykusia

Dzisiaj razem z moim chłopakiem uprawialiśmy sex. Podczas stosunku w pewnym momencie pękła prezerwatywa( co jest dla mnie wielkim zaskoczeniem, bo pękła idealnie na środku, i to jeszcze prezerwatywa kupiona w aptece z firmy Durex ), mój chłopak twierdzi, że sperma nie dostała się do mojej pochwy, ale tak naprawdę nie jesteśmy tego pewni! Powiedzcie kiedy mogę zrobić test ciążowy... Czy są takie testy które są wiarygodne już za kilka godzin? Z góry dziękuje za pomoc....

Gość XXI.
wiarygodne po tygodniu. a chcecie miec dziecko? zdazysz wziac tabletke 72h po

Gość Krzykusia
Oczywiście, że nie chcę :( Po te tabletki trzeba iść do lekarza?? Do ginekologa?? A czy trzeba mieć 18 lat, żeby lekarz je przepisał??

Gość sialala1111
Spokojnie mozesz iść po te tabletki do ginekologa nawet jeśli nie masz ukończone 18 lat. Niektórzy lekarze pierwszego kontaktu także przepisują tą tabletkę. Kosztuje ona ok 60 zł. Musisz ja wziaść do 72 godzin od stosunku. Nazywa się ESCAPELLE.

a powiedz tylko czy kochaliście się do końca?? czy była sperma w tej prezerwatywie??

Gość Krzykusia
Nie było spermy... wytrysła dopiero później, ale podobno przed wytryskiem leci jakiś płyn, który zawiera plemniki.. zresztą sama nie wiem.... pewności nigdy nie ma...

Gość trala li
a to nie ma sie czym martwic.nie bedziesz w ciazy ja ci daje slowo:)

Gość syska899
no tak przed wytryskiem rowniesz niewielkie ilosci spermy sie wydobywaja z penisa wiec lec po te tabletki tym bardziej jesli nie masz jeszcze 18 lat bedzie dobrze:)

Gość ann//
Jakim cudem test ma byc wiarygodny po kilku godzinach?! W ciąze nie zachodzi sie w momencie stosunku!!!! Jezeli plemnik połączy sie z komórka jajową to zaczyna sie ona dzielic i zagniezdza sie w macicy dopiero po 6 dniach!!! Na wiekszosci testów jest napisane ze wykrywaja juz 6 dniowa ciąze tzn zeby ciąza miała 6 dni musi minąc 6 dni od zagniezdzenia a nie od stosunku. Wiec test ciązowy bedzie wiarygodny jezeli zrobisz go po ok 2 tygodniach od stosunku. Bierzesz sie za sex a brak ci podstawowej wiedzy na ten temat?! Tabletke tzw. "po" stosunku musisz przyjąc jak najszybciej!!! Max po 72 godzinach. Jest ona na recepte i najlepiej jesli pojdziesz do ginekologa. Musisz wiedzec ze taka tabletka zawiera konska dawke hormonów i mozesz miec po niej skutki uboczne takie jak wymioty, biegunka i cykl moze sie rozregulowac. Jezeli nie chcesz zajsc to nie masz czasu do stracenia, idz jak najszyvbiej do lekarza

Gość ann//
Tez uwazam ze masz bardzo małe szanse na ciąze, ale jednak są. Decyzja nalezy do ciebie. A który to był dzien cyklu??? jak długie masz cykle? czy sa regularne?

szanse małe czy duże.. nie ma jak dla mnie różnicy, bo po co ma ryzykować i potem żałować, że przecież wystaczyło pójść po tabletkę, a tak to za 9 miesięcy jest szansa na :'kindernispodziankę' jak to mówią :/

Gość Krzykusia
7 dzień cyklu, który trwa 29 dni, ale nie zawsze jest regularny....zdecydowałam jutro ide do lekarza z moim chłopakiem...i teraz mam nauczkę na przyszłość... możecie jeszcze tylko powiedzieć jak skuteczne są te tabletki? pozostawiają jakieś 'ślady'?? np. bezpłodność??

Gość Krzykusia
A i jeszcze jedno... czy jeśli, zażyje tabletkę "po" a przepuśćmy żadne plemniki się nie dostały i nie było zagrożenia ciążą... To czy będą tego jakieś skutki....czy zażywając je należy być pewnym??

uffff....byłam dzisiaj u lekarza:) dostałam tabletke i już jestem spokojna:) dziekuje wszytskim za pomoc...:)