Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffffffffffffffffffffffffffhh

czy od niedoboru potasu można mieć ciśnienie 190 na 100??

Polecane posty

i wylądować w szpitalu??

Gość efasf
od nadcisnienia tak, nie wiem, czy od niedoboru potasu, al jak go masz, to zacznij brac tabletki ASPARGIN - w aptece bez recepty

Ty się nie zastanawiaj od czego. W 95% występuje nadciśnienie samoistne. Idź natychmiast do lekarza.

Gość ffffffffffffffffffffffffffff
ale nie ja mam takie cisnienie tylko kolezanka mówiła i powiedziala mi ze lekarka jej powiedziala ze to od niedoboru potasu a że ona często zmyśla to sprawdziłam skutki niedoboru potasu i wsród nich nadcisnienia nie bylo. wiec kolezanka chyba cos kreci...... i tak sie zastanawiam...

Wiesz co.. musiałabyś lekarza zapytać. Według mojej wiedzy niedobór potasu (i sodu) przy normalnym odżywianiu, normalnej diecie, praktycznie nie występuje. Musiałaby dziewczyna chyba nadużywać środków przeczyszczających i odwadniających. Ale też nie wiem, czy aż tak wysokie ciśnienie by wystąpiło. Problemy z sercem, owszem, ale nadciśnienie? Przyjmowanie potasu obniża ciśnienie u osób z nadciśnieniem, ale to raptem o kilka mm HG. Poszukaj odpowiedzi w sieci, skoro Cię temat nurtuje. :) Zapytaj jakie ma stężenie potasu w surowicy krwi.

Gość niedobor
Moze byc przyczyna nadcisnienia, a skad niedobor ? to proste, pare razy sie schlala jak swinia

A swoją drogą jakie skutki może wywołać niedobór potasu? Ja często wymiotuję i właśnie lekarz kazał mi wziąć Aspargin na niedobór potasu.

Braki i niedobór potasu: - znużenie i bóle głowy; - nerwowość i problemy ze snem; - zakłócenia rytmu serca; - dolegliwości mięśniowe; - zaparcie, skurcze jelit; - suchość skóry, trądzik; - wydłużony czas gojenia ran; - omdlenia.

Dzięki musztarda :D To już wiem, czemu lekarz się tak wystraszył - często mdleję, mam zaparcia, bóle głowy i problemy ze snem. Czyli się zgadza. Pozdrawiam.

moze to dlatego ze ona jestw liceum na profilu sportowym i bardzo dużo ćiwczy?? Bo ona nie pije... moze razem z potem ten potas w zbyt duzych ilościach wydalała???

uppppp

Gość ffffffffffhhhhhhhhhhh
up

Gość jak cwiczy
to traci glównie sód , ale niedobor sodu tez nie wychodzi na zdrowie niech je ten aspargin (teraz ma nazwe aspar) i pije napoje izotoniczne , bedzie miala serce jak dzwon :D