Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LIDKAOSIECKA324

KIEDY USG BIODEREK?

Polecane posty

Gość LIDKAOSIECKA324

KOBITKI MARTWIE SIE BO MOJA CÓRCIA MA 7 TYGODNI I JESCZZE NIE MIAAL TEGO USG BIODEREK I KAZALI NAM DOPIERO PRZYJSC ZA 2 MIESIACE , TO PRZECIEZ ZA POZNO , SŁYSZALAM ZE TO SIE ROBI W PIERWSZYCH TYGODNIACH ŻYCIA???

ja tez czekałam tak długo ostatne miał robione w dniu wypisu ze szpitala i pozniej jak skonczył dwa m-ce ;)

powinno sie zrobic po wyjsciu ze szpitala bo wetdy latwiej pieluchowac i ew szyny załozyc, szybciej wszystko sie leczy nie czekaj idz prywatnie

Gość przepracowac troche tzn ile
moj nie mial robione w ogole

Gość a ja czytalam
ze pieluchowanie wiecej szkody niz pozytku daje, szyny tym bardziej. dziecko musi miec ruch, zey sie wszystko dobrze wyksztalcilo :-P

starszy miał poduszke frejki przez 3 miesiace biodra ma w stanie idealnym a były lekko - zwichrowane młodszy szeroko pieluchowany tez juz ma stawy na swoim miejscu pomimo dyskomfortu - choc dziecko jak jest przyzwyczajone nie okae tego lepiej zadbac o stawy! poza tym w ciągu dnia mozna na godzinke zdjąć aby dziecko pofikało :)

Gość nooo wlaasnieee
wlasnie, moja corka miala robione usg stawow biodrowych w szpitalu, potem juz nie. pieluchowalam ja tylko kilka dni, bo lato bylo, upal, mala miala dupke strasznie odparzona, wiec lezala bez pieluchy, ze by powietrze mialo dostep. chodzilam z nia na wizyty u pediatry to ta nawet slowem nie wspomniala, zeby badanie powtorzyc. gdy spytalam, czy mala powinna miec zrobione, lekarka stwierdzila, ze nie bo dziecko mialo dobry wynik w szpitalu-grupe I....