Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sara_wwa

Szukam tematu pracy mgr - psychologia

Polecane posty

Gość Yo-anna
Czytałam niedawno ciekawy artykuł... o zjawisku klasyfikowania zachowań ludzkich, odbiegajacych od ogólnie przyjętych norm jako jednostki chorobowe. Przykład: kiedyś dziecko było po prostu niegrzeczne lub nadpobudliwe - dziś mówi sie, że ma ADHD. W ogóle samo określanie co jest normą a co nie, jest ciekawym tematem, bo jak wiadomo na przestrzeni czasów to sie dość dynamicznie zmienia.

a jak miał na nazwisko ten pierwszy promotor? Weż coś z psychologii społecznej albo poznawczej...

Gość bazienka
hmm skoro zakres dowolny to czemu kazał ci zmienić temat? tym bardziej, ż emogłaś juz mieć część napisaną? może przeformułuj jakoś ten, co masz? albo zastanów się, co cię najbardziej interesuje, ewnetualnie gdzie będziesz miała dużo źródel i dopstęp do badanych ( ja pisze o wypaleniu straży granicznej mam 10 str wstępu i dalej średnio moge się ruszyć, bo w każdym źródle powtórzone to co już mam tylko innymi słowami :( a o wypaleniu pisali, tylko o nauczycielach, lekarzach, policjantach, o sg jeszcze nikt... )

Gość Sara_wwa
poprzedni temat pisałam o tym, że wykonywanie zawodu policjanta wpływa na kształtowanie osobowości. badanie miałam zrobić na zwykłych facetach i na policjantach ze starzem 10 lat +. A ten koles mi powiedział ,że to jest merytorycznie niepoprawne, bo nie można powiedziec że to tylko praca ich zmieniała. Powiedział że mógłby to przełknąc gdybym przebadała normalnych ludzie, potem policjantów świezo przyjętych a potem tych samych policjantów po 10 latach służby.. Tyle że nie mam 10 lat. I stwierdził, że to jest kiepska koncepcja.... a tematy odrzuca, bo to nieciekawe, to mu sie nie widzi a o tamtym to już wszyscy pisali... jak się jemu nie podoba to koniec i już. a sam nic nie proponuje... on chce coś nowego bo 10 raz o tym samym pisał nie będzie... nic nie moge zrobić.Przydzielili mnie do niego i już...

Gość Sara_wwa
upupupupppp

Gość bazienka
no to jednak nie dowolny jasne, wszystkich zmiennych nie wykluczysz, ale zastanów się jakim testem to przebadać, albo ułóż własną ankietę... a jeśli to tak wygląda, że on na wszystko nosem kręci, to na każdy nastepny temat tez może

Gość Sara_wwa
generalnie uważam za dziwne, że 2 osoby mają inne podejście. wychodzi na to że u pierwszego napisałabym totalnie niemerytoryczną pracę...ale cóż. Ich prawo. Problem w tym,że facet wyszedł z założenia, że ja mu zgłaszam nieprzemyślane tematy i odniosłam wrażenie, że są dzi że ja się opierniczam. Szkoda mi tego co powstało przez pół roku...ale nie mam na to wpływu. A może by tak relacje ojcowie-córki ... chyba zaczynam świrować.Zostały mi 3 dni z dzisiejszym, żeby coś wymyślić...

Gość relacje ojcowie-corki ok
ale np dziewczeta z rozbitych domow ( gdy ojciec porzucil) i ich relacje w doroslym zyciu z partnerami zalozenie rodziny wychowywanie dzieci.

Gość Sara_wwa
upupupupupupupupuppppp

Gość Sara_wwa
Może w nowym tygodniu ktoś coś wymyśli ???

Gość kiwiki
Temat rzeka-konsekwencje pobytu w domu dziecka

Gość SaraSara
Z domem dziecka próbowałam - sprowadza się to do udostępnienia danych osobowych osób, które były w takich domach...a prawda jest taka że kierowniczka domu, w któryn nota bene pracuję jako wolontariusz, powiedziała że to graniczy z cudem a im nie wolno udostępniać takich danych. Trzeba by było dać jakieś ogłoszenia w necie...biorę to pod uwagę... Teraz się zasstanawiam może sens życia osób starszych? osobowość a oczekiwania małżeńskie? Albo "kobieta idealna" w oczach mężczyzn...

Gość Sara_wwa
UPUPUPUPUPPPPP

Gość agguzia
hej ja tez jestem na 4 roku psych pisze prace na temat dzieci autystycznych a dokladnie formy usprawniania dzieci autystycznych choc szczerze mówiąc zaczełam pogłebiac się w tematyke i czuje ,ze chyba to nie jest to o czym bym chciala pisac :(czasu coraz mniej a ja mysle o zmianie tematu ...

Gość odp.
Proponuje taki temat: Wpływ zorzy polarnej na miesiączkowanie pingwinów. Już widzę co z was będą za psycholodzy, jak z koziej d... reisentacha, kończycie niby studia i nie macie pomysłu na pracę magisterska, to co do tej pory tam robiliście? Zresztą, to retoryczne pytanie, odpowiedź jest łatwa do przewidzenia, wszystko, poza nauką.

Gość wez cos dotyczacego
problemu starych luddzi - spoleczenstwo sie starzeje, a zgadnienie malo opracowywane. Domy opieki, opieka nad chorym i niedoleznym, relacje z rodziną i reszta spoleczenstwa, sposoby zabezpieczenia godnej starosci, aktywnosc starszych ludzi - tak rzucam, nie jestem psychologiem, ale uwazam, ze to bardzo wazne.

Gość tam samo...
napisz o wpływie emigracji na osobowośc człowieka na jego psychikę , relacje między ludzkie , przyjażnie więzy rodzinne o tym co taki delikwent traci a co zyskuje i ile musi za to "zapłacic", na forach internetowych znajdziesz sporo osób które na pewno chętnie opowiedzą Ci anonimowo swoje historie jest o czym pisac to bardzo poważny problem a nie mówi się głośno o kłopotach emocjonalnych nagłasnia się tylko to czy Rodacy wracają czy wyjeżdzają ...