Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Czy on mial prawo

Polecane posty

Wyszlam ze szpitala. Porod sn, wszystko ok. Wychodzac zadzwonilam po taksowke, taksowka podjechala. Wsiadam, a kierowca do mnie, ze mnie nie wezmie, bo nie ma fotelika, a teraz jest ponoc przepis, ze taksowki tez musza byc wyposazone. Jechalam na gape autobusem. Z calym majdanem. Dojechalam skonana, mozecie sobie wyobrazic. Teraz sie zastanawiam dopiero, czy on mial prawo odmowic? :(

autobusem z noworodkiem ?? ;) nie miał kto po ciebie przyjechac?/ to jakas masakra chyba sobie jaj robisz ;) ja jechalam ostatnio taxi z synkiem i kierowca nie pytał o fotelik to ja tez nie :P

Też jestem w lekkim szoku-(chodzi mi o jazde autobusem).Nie miał racji taksówkarz co do przepisów.Natomiast miał racje co do bezpieczeństwa. Dziecko do 12 roku życia i 150 cm wzrostu obowiązkowo musi być przewożone zapięte pasami bezpieczeństwa i w foteliku lub podwyższeniu. Nie dotyczy to taksówek, policji i pogotowia. Tam dzieci nie muszą być nawet przypięte pasami.

Gość myszmaszz
cos mi sie nie chce w to wierzyc :-) a poza tym jakbys nie pojechała jedna taksowka,to znalazłabys druga >Głupias kobieto,ze tak prowokacyjnie piszesz:-)

Jakby mial kto przyjechac to bym nie dzwonila po taksowke... No ciezko bylo przyznaje. Ale to chyba lepiej niz na piechote? :O Na szczescie akurat bezposredni autobus mialam. Gdyby nie to to nie wiem. Czyli co? Trafilam po prostu na kogos, kto sie nie znal? Na buca? :( Moglam w takim razie zadzwonic po inna taksowke. Ale tak mnie skolowal, ze myslalam, ze wyszedl jakis przepis :O

Moze i bym znalazla druga... ale gosc mnie omotal! Ja wiem, ze jezdzi sie z fotelikiem. Bez przesady. Ale wlasnie wiedzialam, ze taksowki sa z tego zwolnione. A tu taki zonk :(

nigdy w zyciu bym nie pojechała po wyjsciu ze szpitala z maleńkim dzieckiem autobusem do domu!! na pewno by sie ktoś znalazł kto by po mnie przyjechał przecież mąż może wziać wole w tym dniu i przyjechac po dziecko do spzitala to takie trudne oczywiscie mowi o trym jak mąż jest i jest samochod :P

Zgodnie z prawem w taksówce nie ma obowiązku używania dziecięcych fotelików.Ale każda korporacja powinna mieć przynajmniej jedną taksówkę która taki fotelik posiada.Proponuje to gdzieś zgłosić choćby dla zasady.Kierowca miał prawo Ci odmówić,może bał sie o bezpieczeństwo Twojego dziecka.............a może był bucem

A jak nie ma męża?Pomyślałaś.Może jest sama..........jak palec.I na prawdę nie miał jej kto pomóc.

Ale szczerze,prędzej bym łapała okazje niż telepała się autobusem........

Gość myszmaszz
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv jezli to nei [prowakoacja,to zal mi Ciebie,ze jestes tak durna ,ze z noworotkiem jechałas autobusem.Głupias Ty,głupias.No i zal mi Ciebie tez z tego powodu,z enie miał Cie w ogole kto odebarc z eszpitala,.CZyzbys była tak nie lubiana kobieta,ze wszyscy Cie olali?

Maz nie mogl po mnie przyjechac. Jakby mogl to pewnie by przyjechal. Nie mialam ze soba duzego bagazu, bo w tamta strone tez sie minimalistycznie zapakowalam.

przepraszam nie chce cie urazic ale co moze byc wazniejszego niz pojechac po dziecko i zone do szpitala ?? ;) nie weim gdzie musiał by byc moj maż zeby nie mogł po mnie przyjechac chyba jedynie w iraku :)

i tu wcale nie chodzi o bagaz tylko o DZIECKO ale z drugiej strony jakmu kiedyś opowiesz o tym ze miał kilka dnia i jzu jechał autobusem mzoe byc zabawnie ;)

Gość myszmaszz
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv no włsnei,co moze byc wazniejszego od odebrania swoijego nowonarodzonego dziecka :-)

a co zlego jest z jazda z noworodkiem w autobusie? Akurat dziecko mi nie ciazylo... Bardziej niewygodny byl bagaz. I kto poza mezem mogl po mnie przyjechac? Nie znam nikogo, z samochodem i z fotelikiem. Tylko taksowka mi przyszla na mysl... W ogole jak mnie obrazac to ja dziekuje za takie rady :O

Gość myszmaszz
A w ogole jak juz maz naprawd enie mogł cie odebarc,yto powinien sam taksowke zamowic lub kogos znajomego poprosic o odebranie.Nie chce mis ie w tow eirzyc,ajezli to prawda to szkod ami ciebie kobieto ze wzgl na to,z emasz dupe a nie meza ,a po drugie,ze Ty jestes idiotka,ze narazałas zdrowie swojego dziciątka.Głupich nie sieja,głupi sie rodza...

akurat zgadlas. Moj maz wlasnie jest na misji. Chociaz nie w Iraku... Zwolnic sie nie mogl.

Gość myszmaszz
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv wiesz co,albo ty sie zgrywasz i naparwde to podpucha z tymi twoimi postami,albo jestes tepa na wskros:-)

Zdrowie? Ja nie z tych, zebym uwazala, ze przebywanie w autobusie to skupisko bakterii itp... Nie wyparzam dziecku wszystkiego i nie jest u mnie sterylnie. Maly ma sie swietnie ;)

Napiszę tak: buhahaha, niezłe, niezłe... ;P Wystarczy powiedzieć przy zamawianiu taxi, że jest się z dzieckiem. Jak chcą mieć klienta, to przyślą z fotelikiem. I tyle. A Tobie współczuję...wyobraźni :P

Ty jeszcze pytasz co jest złego w jezdzie autobusem??kobieta masa ludzi ktorzy kichaja prychaja i baki puszczją w atobusie to jest złe w jezdzie autobusem z noworodkiem!

juz wole byc "durna" wg Twojej opinii niz tak chamska :O

kichanie, prychanie i baki. Kazdy z nas jest na to narazony. Ja przynosze ze soba tyle samo tych zarazkow... Poza tym bez przesady... Autobus byl przed poludniem prawie pusty. W taksowce tez moga prychac i inne rzeczy robic przeciez :O

pracuję na centrali taxi. taksówki nie mają obowiązku jeździć z fotelikami, a twoim obowiązkiem było zgłosic, że jedziesz z dzieckiem,to wtedy osoba przyjmująca zgłoszenie musi wysłac ci taka taksówkę, która może cię zabrac, razem z dzieckiem.

Gość myszmaszz
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv :-) szkoda ,z enie jestem wrozka,bo wiedziałąbym ktory post to prowokacja :-) Ale jezli te posty ktore wydaja sie prowokacja sa prawdziwymi zdarzeniami w zyciu ich autorow to naparwd ezal mi takich ludzi,ze sa tacy tepi :-)

Gość klarisa tak czytam Ciebie
od niedawna i powiem Ci że jesteś tutaj jedną z nielicznych osób które mądrze piszą 🌼 ;)

jackpot79 ---> Dzieki za info. Chyba fajktycznie zloze skarge, chociaz z drugiej strony mi to juz nie pomoze. A i tak zadnych dowodow nie mam... Ale pomysle. Ale dzieki za odpowiedz na moje pytanie :)

ale taksówkarz jest jeden a w autobusie wiecej ludzi a tk swoją droga to w czym miałas dziecko jadąc tym autobusem?? fotelika nie miałas to w czym w rozku na rękach?/