Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miminikna

czy ktos robil kurs szybkiego czytania? warto?

Polecane posty

wlasnie jestem po lekcji pokazowej, mam mętlik w głowie. babka mnie zachęciła, ale cena (2600 zł) powaliła...

Gość WWO- damy rade
ja np. bardzo szybko czytam a nie chodziłam na taki kurs, poprostu samo jakoś przyszło. Możesz na początek kupić sobie książkę która zawiera wskazówki dotyczące szybkiego czytania jak i mase różnych ćwiczeń. Takich książek jest mnustwo na rynku i są o wiele tansze niż taki kurs.

Gość 2600
?:-0 szok!!

ja czytam ok. 250 złów na minute z 50% zrozumieniem. musze to porawic. ale nie wydaje mi sie zebym mogla sie tego nauczyc z ksiazek

Gość muskalup
bez przesady, tyle płacić za kurs szybkiego czytania? ja kupiłem kiedyś książkę Matuszewskiego za parę złotych i tak nauczyłem się szybko czytać, ostatnio jeszcze wydał on kurs z Mateuszem Chłodnickim - Potrójny Efekt http://ortografia-dla-dzieci.blogspot.com/2012/11/potrojny-efekt-opinie-szybka-droga-rozwoju.html na temat szybkiego czytania i jest rewelacyjny, i nie kosztuje 2000 tyś tylko 200 złotych :) a o efektach nie wspomnę.

Nie opłaca się,wiem co mówię. Znajomy mojego wujka prowadzi kursy szybkiego czytania i niezle na tym zarabia. Mydli oczy,a w rzeczywistości chodzi o zarobek,cena tego kursu jest niewarta jego efektów. Sam mówił to mojemu wujkowi i chwalił sie,że od kazdej zapisanej naiwnej osoby dostaje nawet spory procent tej kwoty którą klient placi zapisujac sie na kurs.

Gość aleniezawsze
nie opłaca się zupełnie, to ściema, samemu można się nauczyć tego z dobrych podręczników

Gość zrobiłam taki kurs
sam w sobie jest świetny i faktycznie podniosłam swoje czytanie x 3, ale po pól roku po jego skończeniu, kiedy przestałam ćwiczyć spadły też efekty i moje szybkie czytanie. Kurs sam w sobie jest rewelacyjny, ale trzeba ćwiczyć, a na to nie zawsze jest czas, ochota i siła tak jak u mnie np.;).

Gość gość
Ja słyszałem dużo pozytywnych opinii o kursach w Akademii Szybkiej Nauki. Właśnie znalazłem ich stronę i widzę, że mają zajęcia dla dzieci w różnym przedziale wiekowym. Macie link do ich strony www.akn.pl – może Was coś zainteresuje.