Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SasSa.as.as2

Kamienie w Moczowodzie pomocy czy ktos przez to przechodził

Polecane posty

Gość SasSa.as.as2

utknal mi kamin w moczowodze , lekarze zwodza mnie tygodniami , rozbijaja mi to laserem ale nic yto nie daje jestem załamany zle si estrasznie czuje Co roboc pomozcie ;(((??

Gość osooba
też miałam.. straszny ból :o

Gość no niestety ale ból okropny
radze brac tabletki rozkurczow 3 razy dziennie - no-spa i scopolan, kupic sobie takie tabletki na rozkruszenie-rovatinex duzo pic i np.skakac na skakance

Gość skakanie po schodach
polecam!!! albo bieganie po schodach, gorace kapiele z jednoczesnym piciem wody, ewent. piwa, zażywanie no-spy, rowatinexu....

Gość SasSa.as.as2
nic mi nie daje zazywam pełno tabletek .. jestem strasznie osłabiony mam 35 stopni juz nie wiem co robic..:(

a jakiej wielkosci masz ten kamien?

a jakie masz objawy? oslabienie? niska temp? co jeszcze?

Gość SasSa.as.as2
1,5 cm osłabienie straszny bol podkowy pod oczami i cisnienie mi skacze na stasznie wysokie.. lekarze nic z tym nie robia

Gość SasSa.as.as2
up

ja przy odmiedniczkowym zapaleniu nerek mialam takie objawy jak Ty,,,totalny brak sil, niska tempka, zasypialam na siedzaco,,,pomogly antybiotyki. tez mialam takiej wielkosci kamien. sama go wysikalam. Ale jesli Tobie sie robi jakies zapalenie od nerek to radze najpierw to wyleczyc, bo moze byc nie ciekawie. Do urologa idz, a jak nie to szukaj lekarza, a nie chodz do konowałow.

Gość SasSa.as.as2
antybiotyki jem ciągle. Kamien utknal i w ogle si enie rusza u mezczyzn sa wieksze moczowody raczej go nie wysikam..byłamm u 2 urologow kazdy mowi to samo rozbijac i czekac.. tylko to nic nie daje. bylam w szpitalu tydzien to tylko zrobili mi 9 przeswietlen i odesłali do domu.

no tak,,,ale za dlugo w takim stanie nie da sie funkcjonowac :O skoro lekarze zalecaja rozbijanie, to trzeba to robic..miales jakies? ja wiem z doswiadczenia ze z moczowodu chyba latwiej rozbic niz z nerki. A wiesz moze jaki masz rodzaj kamieni? polecam ta strone: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3175751&start=0 moze znajdziesz tu jakies wskazowki :)

Gość SasSa.as.as2
Dziekuje bardzo. Nie niestety nie wiem jaki to rodzaj kamienia..:( juz mecze sie z tym miesąc i nic z tym nie robia

aha, moze trzeba po prostu ostrzej rozmowe z lekarzami przeprowadzic skoro nic nie pomaga. miesiac z kamieniami to jeszcze nie dlugo,,chyba ze wezmie sie pod uwage terazniejszy Twoj stan - to dlugo. Ja z kamica walcze 8 lat. Zycze powodzenia w rozmowach z lekarzami i przede wszystkim zdrowia! :)

Gość SasSa.as.as2
ja tez wlacze z kanienami od 7 lat .. tylko kamien utknal miw moczowodze i nie moge oddawac moczu i moze dojsc do martwicy netrki :(