Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UStronianeczkA

Zamieszkać z nim?

Polecane posty

Gość UStronianeczkA

Czesc chciałam was sie poradzić bo chcemy zamieszkać z chłopakiem razem jestesmy 2 lata ze sobą.Tylko że dużo osob mi tego odmawia mowią że to się psuje potem wszystko.Macie swoje doświadczenia pewnie wiec powinnam zamieszkać czy raczej jeszcze odpusic dodam że ja mam 19 lat on 22. Z góry Dziekuje

Gość UStronianeczkA
i co nikt nie zamieszkał ze swoim fecetem tak?

Gość bazienka
ja zamieszkałam po ok roku i jak narazie mieszkamy sobie juz w 3 mieszkanu, tym razem już naszym :) i ślubić się planujemy wiesz co ja powiem tak- warto spróbować pomieszkać razem przed powzięciem powazniejszych decyzji typu ślub. Każde z was ma jakieś tam przyzwyczajenia, wyniesione z domu zasady i oczekiwania względem tej drugiej osoby i lepiej dotrzeć się teraz powoli... tylko trzeba dużo ze soba rozmawiać, na kompromisy często iść, ale życzę powodzenia :)

Psuje się wszystko jeśli liczysz na to że będzie tak samo jak przy weekendowych spotkaniach, tylko codziennie już. A tu trzeba pamiętać że on sprzątał czy robił zakupy przed Twoją wizytą a potem będziecie musieli robić to razem. I takie "drobiazgi" jak niepodnoszenie deski od muszli klozetowej czy brudne skarpetki na podłodze. I jeszcze kwestia finansów... zarobicie na siebie? Wspólne pieniądze czy równy podział? Ale spróbuj, najlepszy sprawdzian jeśli myślisz o stałym związku. Ja polecam. Byłam rok starsza od Ciebie jak z chłopakiem zamieszkałam.